reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Kamila - rozumiem cię doskonale :tak: Dla mnie po porodzie 1000 razy lepiej łatwiej i przyjemniej niż w ciąży. Lepiej się czuję, bardziej wyspana itp. Więc Atol schowaj swoje przepowiednie heeh ;-);-);-)
Ja się nastawiam z drugim jak z jednym - w dzień Piotrula ładuję do żłobka, a potem będziemy zawsze w dwójkę z Dareczkiem więc jeden demon na osobę. Mam nadzieję, że karmienie piersią mi wyjdzie w miarę ok, bo w takim układzie powinno być dość spokojnie czasowo i bezstresowo. Ale zobaczymy jak będzie. Jakoś się tak zbliża coś ten poród...

Do żłobka przyszła nowa opiekunka (może na zastępstwo bo urlopy? nie wiem). Podobno D. odbierał gnoma to była pełna podziwu ile Piotruś zżera :-D Ciekawe czy drugi też będzie taki żarłoczny.

A jak tam, Kasu, Bruniasty w przedszkolu? Lepiej? :confused:

Kojarzycie dziewczyny czy jak ja nigdzie nie pracuję to D. może wziąć macierzyński tą część co mu przysługuje? I ile przed porodem musi być na etacie?:confused:

Kojarzycie dziewczyny czy jak ja nigdzie nie pracuję to D. może wziąć macierzyński tą część co mu przysługuje? I ile przed porodem musi być na etacie?:confused:
oj chyba nie bo macieżyński to jest tak zwany urlop ,który dostaje osoba opiekująca się dzieckiem- ponieważ ty nie pracujesz ,wiec ty opiekujesz się dzieckiem. on takiego urlopu nie dostanie - a tym bardziej kasy .jedynie może dostawać co miesiac rodzinne ,ale to też pod warunkiem, że dochody nie przekraczają 504 na osobe

Roni a Ty nacinana byłaś? Ja się naciąć nie pozwoliłam i w ogole nie ma porównania do porodu Majusiowego a Michałkowego, tzn do dochodfzenia do siebie po porodzie

Rodzić w Swissmedzie na razie jest plan :happy2: Teście nam zbierają na poród, bo mówią, że Maciuś musi mieć taki start jak Piotruś :happy2:

Hej dziołchy!

Jakos jest.
Ania, nie strachaj sie, serio dasz rade;-):-) Tez sie potwornie bałam ale serio nie jeat źle:-D
Kasiu no i fajnie ze rodzisz w Swissmedzie. Ale jak nie uzbieraja do terminu to z calego serca polecam Wejherowo:-)
Kamilka spoko, bedzie dobrze, sama zobaczysz:-)
Atol jaki to sposób z ta lazienka:confused::-D
Aenye wakacjuj sie na maxa, pozdrawiam:-).
Kate buzia za krople!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! D zdrowy po 3 dniach :-):happy2::happy2::happy2:
Cosmo jak się czujesz dzisiaj:confused: Michałek Cudny chłopczyk i fajnie ze duży:tak::happy2:

reklama
Kasiu dziekuje, u nas dzis byl przelom[po wczorajszej histerii polgodzinnej-uspokoil sie dopiero jak wrocilam]- Brunio na tyle byl zajety zabawa ze nie zauwazyl ze wyszlam, a jak sie zorientowal skonczylo sie na chwilowym placzu, pozniej bawil sie ladnie klockami i budowal :-) byl dzis bezemnie poltorej godziny:blink:zobaczymy jak jutro bedzie... dobrze by bylo zeby zaczol zostawac bo nie daje rady, robie nocki w hotelu i prosto z pracy jade do domu i Daniel nas zawozi do przedszkola. dzis zasnelam na fotelu jak czekalam na mlodego:dry:
Roniak dasz rade, tylko sie nie stresuj. Na mnie dzialaly herbatki 'mlekopedne' i duze ilosci plynow, moze sprobuj poszialac laktatorem-moze cos pobudzi.
A tak wogole to zazdroszcze drugiej dzidzi,my bardzo chcemy ale na razie nie mozemy:sorry2:

Do góry