reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

a i klucze sie znalazly, ochroniarz dzwonil bo zostawilam swoj tel
a tak woogle to Filip ma swoje klucze, caly pek i sporadycznie dopada sie do moich
ale od razu sa tego efekty

reklama
Kicia, z tego, co wiem, afty sie nigdy nie robia na jezyku - tak mi mowil moj lekarz. takze ja bym sie do lekarza wybrala tak czy siak.

Nieistotna
, wspolczuje! angina, brrr!

Agaton
, musicie ochlonac i potem na spokojnie wszystko przegadac... polecam pisanie listow, albo list rzeczy, ktore musisz poruszyc, zeby w emocjach nie zapomniec. i pamietac, ze sie kochacie, i z takim nastawieniem - poprawy zwiazku, a nie oskarzania sie nawzajem - zasiasc do rozmowy.
wiem, ze sie latwo mowi. ja mam z tym okropny problem, ale dzieki listom jest latwiej. czasem, jak cos mnie za bardzo boli, by tak o tym spokojnie gadac, pisze listy wlasnie. i trafia :-)

my dzis jedziemy na szczepienie Maksia i usg jego bioderek.. potem zostaje mi jeszcze z listy okulista (a propos ropiejacego oka) i ortopeda Filipa. erghhh

Agaton będzie dobrze doskonale Cię rozumię
bo u nas dzis zaczęły się ciche dni.
Mój m powiedział że jak ma zły dzień to nie ma ochoty zajmować się dawidem i woli gdzieś iśc -szkoda że te złe dni on ma prawie codziennie a ja sama jestem z dzieckiem i jakoś nie mam prawa mieć zlego dnia.
Też pracuję i czasem mam ochotę odpocząć w samotności ale on tego nie rozumię -jakoś muszę sobie dawać radę.....
nie raz myślę sobie że wolalabym być samotną matką nież miec faceta a zarazem go nie mieć bo co z tego że jest jak nic nie pomoże:no::no::no::no:

uoezu, jak tu pesymistycznie:szok: chore jedno przez drugie, kłótnie, jojć:hmm:

a u nas nie lepiej bo Ala dzis wymiotuje, dwa razy, ma 39 stopni i nic nie je.
fak:confused2:

Witam się wieczornie

Wszystkim chorym dzieciom wielkie buziaki
Kasu na kaszel mój lekarz mówił ze dobra jest flegamina niby pomaga w odkrztuszania
Kicia a może to plesniawki? napisz co powiedział lekarz
U nas tez ostatnio temperatura była przez 3 dni 39 stopni i płacz w nocy obstawiałam zębiszcza bo innych objawów poza zjadaniem palców własnych moich i M nie było no i fabryka śliny chyba 5 wylezie nam niedługo

Agaton, Czarna współczuje kłótni i cichych jedyne co mogę poradzić to rozmowa na spokojnie tylko to się sprawdza usiaśc i pogadać tak od serca

aenya cycki kamienia to mój koszmar karmiącej mamy brrrr mleka rzeka i nie ma co z tym zrobić ale pewnie już niedługo się wszystko unormuje i nie martw się tym wyjazdem odpoczniesz sobie :) tez bym sobie do jakiejś chatki pojechał na troszkę

Nieistotna dobrze ze klucze się odnalazły :-)

No dobrz spadam sie troche zrelaksować z ksiazka moze :) niestety M w pracy więc tylko poczytac mogę;-)

u nas zapalenie jamy ustnej!
zrobily mu sie afty i male nadrzerki na jezyku i na dziaslach!
stan jest ropny (nieprzyjemny zapach z buzi)
bidul z niego straszny!
boli go to bardzo :-(
dostal narazie aphtin i nystatyne, psikam tez tantum werde.
przepisala tez antybiotyk jakby nie pomagalo, ale narazie nie wykupuje - sprobujemy bez!
oprocz tego dziasla nabrzmiale wiec jeszcze zebiszcza sie pchaja!

widze ze bidulek jest wiecej - zdrowka wszystkim zycze!

pozdrawiam
ide sie kompac bo padam na pysk!

Biedny Plumek dopadlo go na amen... wspolczuje mu szczerze
ja podalam Filipowi antybiotyk, i widac odrazu poprawe nawet wieczorem danonka zjadl, balam sie juz ze to znow zapalenie uszu

oj Kicia to go spotkalo,bidulek maly, zycze Wam szybkiego powrotu do zdrowka :)

i w ogole wszystkim chorowitkom, kurcze no lato jest a dzieciaczki i tak choruja :(((

ja jutro ide z Agatka do lekarza bo jej sie pazurki u stop brzydkie zrobily :( boje sie nawet ze to moze grzybica, tylko skad?????!!!! oby nie, ale trza leczyc cokolwiek to jest...

jesli chodzi o mnie i J to jedyna fajna rzecz z tego wszystkiego ze z okazji jego tygodniowego wyjazdu na fuche ;) mam samochod jego kolegi do dyspozycji, glownie zeby dojezdzac do pracy, ale korzystam tez po ;) dzis pojechalysmy sobie do J siostry, Agatka pobawila sie z dzieciaczkami, zaliczyla kapiel jacuzzi ;) potem pojechalysmy na zakupki male i tak wrocilysmy okolo 9 do domu, w srode pojedziemy spotkac sie z moja kumpela ze studiow na stary rynek, a jutro po lekarzu do J rodzicow prawdopodobnie ;) wiec nie bede przynajmniej musiala sama w chacie siedziec i rozmyslac o tych wszystkich klotniach ;)

agaton ta przerwa dam wam chwile oddechu i wyciszenie sie na tyle by spojrzec na sprawy bardziej z boku
a Ty poki co korzystaj z bycia slomiana wdowa :)
Trzymam kciuki za wszystko

aaa i zapominalabym Filip zaczal dzis kuracje kroplami fluoru, mam nadzieje ze to spowolni prochnice

reklama
Dzieki Nieistotna ;) mam nadzieje ze tak bedzie, w ogole to ciesze sie bardzo ze moge sie przed wami wygadac, bo brakuje mi kogos z kim moglabym podzielic sie moimi troskami ;)

no i zycze Filipkowi powodzenia z zabkami!!

Do góry