reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Ojoj, jaka inwazja chorobowa :-( Wszystkim bardzo życzę zdrówka. :tak:
Ja dla odmiany też chora. W ogóle śmiech, bo mam katar i znowu z łóżka nie mogę wstać, a jak przejdę z pokoju do pokoju to mam zadyszkę. Kląć tylko mi się chce na tą ciążę... jeszcze tylko 3 miechy... :baffled:

Nieistotna, mam nadzieję, że kuracja fluorowa pomoże na Filipkowe ząbki.

Agaton, Czarna, współczuję kłótniowych klimatów, brrr. I życzę żeby się szybko wszystko ułożyło, a wasi faceci zrozumieli co jest naprawdę ważne :tak:

hejo.

Kicia, nieistotna - i jak dziś młodzież? Kicia - moja małą po antybiotykoterapi miała wyjałowiony organizm, tez miała ropne zapalenie jamy ustnej, od pleśniawek. Pomogła nystatyna, będzie dobrze:tak:
Nieistotna - trzymam kciuki za fluoroterapię:tak:

Moja Ala dziś rano miała 39 stopni i widziała jakieś muchy łażące jej po ręce (których nie było :szok:). Był dziś z nią mój tata u lekarza - wirus, wszystko ok. Witaminki, nurofen i przeczekać.

agaton, czarna - przejdzie, trzeba przeczekać.
U nas na szczescie całkiem ok, się kochamy,hehe;-)

kasia_z - heh, zdrówka!

Witam wszystkich chorowitkow i nie tylko.
Kicia wspolczucia. Ja przyznam, ze nawet nie wiem jak to wyglada. Mam nadzieje, ze juz jest lepiej.
Nieistotna jak Filipek? Antybiotyk zaczyna pomagac?
Dita ucaluj nasza Alusie. Dobrze,ze to nic powazniego.
Agaton korzystaj ile sie da. To na pewno dobrze wam zrobi. Emocje opadna i w ogole. Mam nadzieje, ze wszystko sie powoli pouklada. Przesylam pozytywne fluidy. Jak paurki Agatki? Jak boisz sie, ze to grzybica, to musisz zrobic badania mykologiczne. Wynik najczesciej jest po kilku minutach. Wtedy wszystko jasne i wiadomo czym leczyc. Ale osobiscie watpie w grzybice u tak malego dziecka.
Kasia_z Tobie to juz w ogole wspolczuje! Nacierpisz sie bidulo strasznie.Ale jeszcze troszke i wszystko wroci do normy;-):-).
Aenye ja tam zazdroszcze troche takiego wyjazdu, odpoczelabym sobie, zaszyla sie gdzies gleboko. Choc wiem, ze przy dwojce babli to raczej nierealne.

Ja jutro mam naprawde juz ostatni dyplomowy egzamin. Praktyczny. Jeszcze nic nie powtorzylam, mam stracha, ale mam nadzieje, ze jakos zalicze. Juz jestem tak zmeczona, ze nie daje rady. Nie chce mi sie totalnie uczyc.
Manka ma chyba adhd. Normalnie ja roznosi energia. Wczoraj bylismy w kosciele. ta skubana stanela na srodku kosciola na wprost ksiedza . Podniosla kiece do gory, zaczela wkladac sobie palec do pepka i wola na caly kosciol BEBEK. Zaczepiala wszystkie dewoty, chciala grzebac im w torebkach. Jak zaczela spiewac na caly kosciol zagluszajac ksiedza myslalam, ze umre. Ze smiechu. I oczywiscie zleciala z lawki z takim impetem, ze kosciol chyba zadrzal.
Pozniej podszedl do niej ksiadz i chcial dac swiety obrazek, a ta tak zaslonila rekami twarz jakby byla diablem i bala sie swieconej wody. Normalnie pokaz na maksa. Ludzie myslalam. ze mnie zjedza.
A Julka zapytala dlaczego ten pan nosi sukienke:confused::confused: A jak w ogole mowilismy, ze idziemy do kosciola, to sie zapytala czy bierzemy palemke, pozniej sie pytala czy koszyczek. Hue hue, tacy z nas praktykujacy:baffled:.

Nona zawsze zachodze w glowe po co ludzie biora takie male dzieci do kosciola? :-D
i nigdy nie wpadlam jeszcze na odpowiedz :tak:

Kochana sciska mocnoooo kciuki, na bank dasz rade!

Filip dzis git :) troche chyba slabo nawodniony bo rzadko robi sisi ale ogolnie git wyglada na zdrowego
najgorzej ze nie moge znalezc zadnego pedodonty, nawszesniej moga mnie przyjac 16lipca w dolicach, w szczecinie jeszcze pozniej, a ta prochnica sie szybko rozwija, draznia mnie

czym smarowac Filipkowi blizne na skorni by byla mniej widoczna?

a jak reszta chorutkow? Alunia caluski Ci ciotka Ilona przesyla :)

Kasia nie wiem nawet jek Cie pocieszyc, cigle masz pod gorkę.. Dobrze ze masz bliskich ktorzy sa przy Tobie, bo jakbys byla w tej ciazy sama to bys sie nie podniosla :) Sciskam

Wiesz, my akurat musielismy, bo to byla msza z okazji rocznicy slubu moich tesciow. Na szczescie trwala pol godziny.

A czemu pedodonta? ( jakies mam glupie skojarzenia z pedalem) Nie moze byc zwykly od zebow?
Na blizne jest np. cepan lub contractubex, ale jest drogi z tego co pamietam.

elo
sciskam chorowitki i duzo zdrowka zycze:tak:
to straszne jak dzieci choruja:crazy:
bylam dzis z mlodym u lekarza, ma wirusa bidul:-( coraz mniej chyrla tylko marudny i srajacy:baffled:ale nie ma temp, plucka czyste itp
mam go poic i znosic marudzenie:-p ale jest kofany robaczek, przytula sie, daje buziaczki i chce sie sciskac:happy:
agaton odpocznij sobie, ochloniecie i bedzie sie latwiej dobadac:tak:
kasia 3 maj sie kobitko!!
nonek powodzenia:tak:
nieistotna contratubex skuteczny, wydajny bardzo tylko wyszusza skore

Noenek co do pazurków to pediatra powiedziala ze nie wie co to i ze mamy isc do dermatologa, a te pazurki zgrubialy jakos i jakby narastaly na siebie kurcze nie wiem jak to okreslic wiec poki co nie wiem nic, ale w czwartek ma byc inna lekarka to pojde znowu,

Agaton, jak mozesz zrob jak najdokladniejsze zdjecie tych pazurkow i przeslij mi na gg. Moze uda mi sie rozpoznac co to jest.

reklama
nonek pedodonta dentysta sadysta tez mi sie kojarzy z pedofilem sadysta :)
zwykli dentysci nie chce sie podjac leczenia dzieci
jak powiedziala jedna z nich "ja bede mokra, pani bedzie mokra, on bedzie mokry a nic nie zrobimy"

Do góry