reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

dobry wieczór:rofl2:
jestesmy żyjemy
nie mam jak czytac bo jest u rodziców i nie mam neta:-(
teraz korzystam na chwile od brata
uczę sie pilnie bo sesja w pełni:baffled:
z Małym do specjalisty od zeza musimy jechać
niby nic nie jest ale jest groźba, że jesli jednak by cos było to mogą byc poważne konsekwencje z tego:-(

całuje Was szystkie mocno!!!!!!!

reklama
hejo.
Kurcze, kate - teraz ja nie doczytałam - co nie tak z Asią????

Moje dziewczyny dziś po wizycie u lekarza - symulantki obie;-) A na poważnie to Nat nic nie jest, dostała bioaron c i wapno, poza tym juz dziś gorączki nie ma za to ma kolejny ząb - czwórkę:-D
Ala - ma skierowanie na morfologię i inhalacje - jakiśtam lek do inhalacji + salbutamol, jak nie przejdzie za kilka dni - kontrola. Lekarka mówi że na jej oko 100% alergii. Ala zresztą miała robione testy, wyszło jej w sumie po troszeczku wszystko, najbardziej orzechy, ale tych ona akurat nienawidzi i nie je, hehe.
Uspokoiłam się trochę, jeszcze tą krew zrobimy i git.

nieistotna - kurcze, nic nie poradzisz, jeśli to nawet początki próchnicy - tak już jest czasem że ledwo wyjdą już się psują mimo najlepszej higieny.... Ja właśnie wiem,ze stan mleczaków nie zależy od częstego mycia, po prostu niektóre dzieci maja mleczaki super, inne - od razu sie psuja (np moja Ala - mleczaki ledwo powyłaziły i już się psuły.
Gdyby młody chciał do dentysty ewentualnie posiedzieć odrobinę (w co nie wierzę, bo nie wyobrazam sobie np mojej nat u dentysty,hehe) to można taką próchnice smarowaniem jakimś specyfikiem spowolnić 10-krotnie. W każdym razie jeśli plama będzie się powiekszać - jak mały będzie staarszy, trzeba pomyśleć o przygotowaniu go do wizyty (mopja Ala miała 2,5 roku jak udało się ją posmarować)

Ale się rozgadałam, heh...

Kate, no to fajny lekarz... :no: mam nadzieje ze ok bedzie.

Dita, a propos 100% alergia to u D. też tak mówili i g... żadna alergia. Najłatwiej wszystko na alergię zwalić. Fajnie że dostała skierowanie na badania. Jak będziesz wiedziała pisz co wyszło. :happy:

Nieistotna, rzeczywiście wygląda jak próchnica, pierwszy etap to białe plamki, potem się robią brązowe. Najgorzej że rzeczywiście ciężko coś zrobić. Pewnie to kwestia głębsza niż higiena. :-(

Saraa - powodzenia u lekarza, napisz jak po wizycie u okulisty :happy:

U mnie Pepe w żłobku - płakał jak wychodziliśmy, ale dzwoniłam potem i ok, uspokoił się, bawi się klockami. :-)

spac przez te zasrana prochnice nie moglam
az mnie nosi
doradzcie teraz co robic... te biale plamy to wedlug netu demineralizacja a brazowa poczatek prochnicy
brazowa wyszla w ciagu ostatnich 2-3dni wiec co mam robic by jak najszybciej mu pomoc
macie jakies doswiadczenie w tym temacie? u mnie w miescie nie ma pedodonty, czy zwykle stomatolog bedzie czail co i jak?

No pewnie, Nieistotna, stomatolog to stomatolog. Dużo moich koleżanek chodzi z dziećmi do swojego "dorosłego" dentysty, mimo że u nas zatrzęsienie pedodontów, i sobie chwali. Także tym się nie przejmuj. :tak:

A ja siedzę na kamerach w żłobku od rana. Jezu, jakie uzależnienie... :-D

Hej,

Asia już OK. Oczy zbadane, do kontroli za 2 tyg
na dobór szkieł
dzisiaj byłam z Natką na szczepieniu, waży 9900 gram:szok:
hehe, okruszek:-D
i od razu kazałąm dać si skierowania na wsie badania
no i robimy badanie kału, co nie jest refundowane z NFZ
ale miałam wybór - kładę ją do szpitala na badania sondą
lub kał za 25 zł
wybrałam to drugie

Kasiu a ile kosztuje u Was taki żłobek?
Dita ja bym jednak jej zrobiła badania kału na pasożyty:tak:
Nieistotna podobno taka próchnica jest i już, niestety
można "lakierować" zęby, ale to generalnie tylko spowalnia.
Ja czytałam gdzieś, że wpływ na tą próchnicę ma genetyka i picie duuuużej ilości soczków słodzonych cukrem :baffled:

Co tam jeszcze?

reklama
Halo halo
Jestesmy zyjemy tylko czasu na nic nie mamy, w wiekszosci na dzialeczce siedzimy bo skwar straszny.
Dzis Pyzaczek z babcia na noc na dzialce zostaje a ja mam plan sie wyspac.

Kate sorki za zamieszanie...bedziemy w piatek do niedzieli. Juz sie nie moge doczekac . Tylko wstac wczesnie musimy:( ale damy rade. Mam nadzieje ze nie padne wieczorem po 9-cio godzinnej podrozy i napije sie z Wami browca.

Sory ze nie odpisuje kazdej ale tylko na chwilke wpadlam.
Wszystkie Was mocno buziam.

Do góry