reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Lukymama dobrze ze wczesniej powiedzialas bo M rzadziej bywa w niemczech :)
ale jutro mu nakaze kupienie dla Ciebie

Zal mi Ciebie, ciagle widze te smutne opisy na gg o tym ze tesknisz
straszne tak zyc samej od wyjazdu do wyjazdu
a potem jeszcze zostanie sama z 3 maluszkow, ja bym nie dala rady
ja nie wyobrazam tego sobie, osiwialabym
A T. po porodzie malenkiej dalej bedzie musial wyjerzdzac?

Się melduję:-)
Lucky - super, ze OK i że T wraca do Was:tak:
nawet na tak krótko
Pati - ale się uśmiałam:-) i biedny Fifolek:-(
Nieistotna - slicznie wyglądasz, al ety wiesz, ze dla mnie jesteś zjawiskowa /gdybym była les, to bym..........;-)/

A to jakieś dozowniki od proszku, w pralce się czyści, hę???
a po co?

Więcej... zapomniałam:sorry2:

Czarna - będzie dobrze:tak: zobaczysz

Spadam spac i do szkoły jutro, więc do zobaczenia w poniedziałek
BUZIA:-D

Luckymama dzis lepiej? :)

Kate Less chłonę komplementy jak gąbka wode... dziekuje :)

Cześć wszystkim!
Ciężarówki jak dzis nastroj, jak brzucholki :)

o kate - a ty sypiasz ostatnio w ogóle??;-):-)

nieistotna - no własnie odnośnie okularów to wiem,że 100 zł to tanio, byłam dwa dni temu w vision express, przymierzałam te za 499:cool2::cool2: hehe. No tak tylko przymierzałam. ;-) Ale i tak mi nie pasowały. Mówię wam,że ja mam niewymiarową morde, nie dobiore okularów:-:)-(
A naprawde strasznie choruję na takie jak twoje:-:)-(
;-)

lucky, ja nie mam nic, oprocz tego, co po Filipie (czyli ciuszki i jakies kosmetyki mniej specyficzne, co je uzywamy do dzis). nawet pizamy do karmienia mi sie rozjechaly, jedna ledwo moze sie nadawac na next baby. bo przeca nie bede straszyc niewinnych rozlazlymi, dziurawymi szmatami przez pol roku :sorry2: to samo tetrowe pieluchy, co najmniej 10 musze dokupic.. i mase innych rzeczy.
w ogole nie moge sie pozbierac, ze to juz tak malo czasu zostalo. czuje niemoc na mysl o segregowaniu szmatek, pakowaniu torby, kupowaniu pieluch itepe.. a najbardziej o tej sesji nieszczesnej, na sama mysl mi niedobrze.. tak mi sie nie chce. dzizas..
dzielna jestes z tymi rozlakami. bedziecie sie kochac za to do upojenia na emeryturze ;-) :-D kiedy my bedziemy miec juz siebie nawzajem dosc ;-)
a powiedz tak szczerze, myslisz, ze moge ciuszki next mlodego prac w normalnym proszku od razu? w sensie, z naszymi? nie chce mi sie od nowa szalec z segregowaniem ;-) Filipa jakos szybko zaczelam prac z naszymi, co najwyzej przez jakis czas uzywalam plynu sensitive..

Aenye ja wcale nie prałam nigdy rzeczy oddzielnie. Zawsze tylko używam sensitivów wsiech i proszków i płynów, bo zwyczajnie wole ich zapachy:-D. Także jak Filip nie miał uczulenia i było ok ja nie widze żadnych przeciwwskazań:-)

Lukymama dobrze ze wczesniej powiedzialas bo M rzadziej bywa w niemczech :)
ale jutro mu nakaze kupienie dla Ciebie

Zal mi Ciebie, ciagle widze te smutne opisy na gg o tym ze tesknisz
straszne tak zyc samej od wyjazdu do wyjazdu
a potem jeszcze zostanie sama z 3 maluszkow, ja bym nie dala rady
ja nie wyobrazam tego sobie, osiwialabym
A T. po porodzie malenkiej dalej bedzie musial wyjerzdzac?

Dzięki Ilona. Bo te płyny to dla mnie najlepszy wynalazek dla dzieci:-)
I niech Ci mnie żal nie będzie;-). To nie jest tak że ja cierpię i się na to nie zgadzam. Taką mamy umowę, bo inaczej krucho byłoby z kasą:-p.
Kiedyś Dita pisała że bez kasy łatwo o nieszczęście w związku. My przez to przechodziliśmy i ja już nie chce więcej:no:. Ciągle sobie mówię że jestem mega silna i dam rade i bardzo mnie to mobilizuje:-). Poza tym ja mam tylko dzieci i dom pod opieką, no i Benka sierściucha. To nie jest dużo;-). Inni maja gorzej. A poza tym w związku moim i T jest idealne dopasowanie i prawie codziennie ze sobą rozmawiamy. Nie jest źle. Fakt brakuje mi przytulania, czyli tzw fizyczności, ale spokojnie nadrobię:-) I dziś po 5 wstawaniach na siku w nocy i po pobudce o 6,30 już ok:-);-)

Kate pozdrawiam:-)

kurcze, ja za to nie lubie sensitive :-D moze wypiore pierwsza partie w lovelli (sa chyba w saszetkach tez), i potem sprobuje mu ubrac cos wypranego w normalnym proszku.
a co do T., juz kiedys pisalam, ze podziwiam. ja wole jednak sie spinac co jakis czas na i z malzem, niz nie miec tej okazji ;-) nie umialabym. taka ze mnie przylepa troche :-p

Hielo Kochane.
U mnie dol za dolem ostatnio, jakos tak bez wiekszej przyczyny. Wkleje Wam zdjecie z USG potem to zobaczycie moja kruszynke. Bylam u Gina wsio oki, ale we FR sa w standarcie testy potrojne i mnie na to wyslal. Nie sa obowiazkowe i nie wiem czy pojde bo podobno jest duzy odsetek bledow a potem juz wyslaja na punkcje wod, a tego bym nie zniosla. Mercedes jest zdrowa, ja nie taka stara wiec nie widze powodow aby robic badania ktore w 1/4 moga wyjsc bledne i wskazywac na chorobe genetyczna malucha i stresowac rodzicow. Mam nadzieje ze slusznie robie.

Fizycznie juz mi o wiele lepiej nudnosci odeszly precz rowno w 12 tyg. Brzuszek rosnie powoli, ale tlko on, pozostale cialko nic a nic.
U nas jak u Aenye 2 gorne jedynki. Jedna juz jest driga sie przebija wiec lada dzien bedzie ich 4! Niezl wczyn nie ?:-D

lucky sliczne foto avatarowe :tak:
dzielna z Ciebie kobitka!!!

co do pakowania to ja tez mialam stracha ale generalnie wszystko jest a jakby co zawsze mozna szybko kupic
jakby co sluze rada :cool2:

u mnie szpital :dry:
maly kaszle i chroboli ( chociaz na szczescie juz sie mi nie dusi od kaszlu), ja mam katar i kaszle troche, lula kicha, pokasluje
po prostu miod!!!!

co moge dawac malej jeszcze oprocz C?

leze poki co na kanapie a moj swiety ukochany wykonuje moje polecenia, wstawia obiad, przewija dzieci etc ;-)
slonce swieci a my w domu grrrr

nieistotna czy ja tez moglabym miec zamowienie dla Twojego marcina?

co do prania to ja piore maluchow w bobasie obecnie badz w froschu takim z aloe vera
ale generalnie piore ich oddzielnie bo maja wrazliwa skore, i plucze 2 razy

ciao anula :-) dolom stanowczo mowimy NIE, spoko loko zaraz wiosna i jakos tobedzie

reklama
Do góry