reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Dita na pewno jakies Ci pasuja tylko trzeba dlugo szukac
ja bralam specjalnie u optyka bo chcialam miec prawdziwe przeciwsloneczne, bo te zwykle bardziej szkodza niz chronia i 100zl to dosc tanio :)
zakochalam sie w nich :)

reklama
generalnie tak, chociaz te w sklepach firmowych maja niby atesty jakies i filtry UV.
natomiast ja owszem, chetnie na takie okularki lepsiejsze, gdyby mi je ktos do reki lub nosa przyspawal. bo u mnie jak jedne okulary przetrwaja sezon to mega cud. najczesciej dwa razy w roku musze kupowac nowe, bo gubie :baffled: :-D
normalnie niczego tak nie gubie, jak okularow :baffled: kasa, portfel, komorka, torebka, wszystko zawsze mam, chyba nigdy nie zgubilam. a okulary to jakas moja zmora.
na pocieszenie mam :cool2:

Dziewczyny odczyta mi to któraś??Prosze???
Bo z lekarzem nie zbyt się szło dogadać
MORFOLOGIA
WBC- 6.0
RBC- 5.26
HGB- 13.9
HCT- 39.9
MCV - -75.9
MCH- 26.4
MCHC- 34.8
PLT- 191
mikro OB- 18/1 godz.
WBC:
S-15
L-85

Jak na mój gust i znajomość wyników wszstko w porządku. Lekko powyższone OB świadczy o lekkim stanie zapalnym lub infekcji.
Nie mogę rozszyfrowac WBc - tych oznaczeń L i S
Ale najlepiej jak się tu kasia_z wypowie;-)

jestem jestem
A ja jestem po pierwszej wizycie. Moja ginka napoczątku myślała że na kontrole wpadłam i po anty, a jak usłyszała ze ja z fasolką w brzuchu to się uśmiała i oczywiście pogratulowała. A wiec tak maluszek ma się super tyg wychodzi 7,4 czyli niewielka róznica i ma 11,5mm:))). Profilaktycznie dostałam recepte na luteine gdyby coś niepokojącego się działo. A tak wsio ok ahhh i ta moja szyjka znów krzywa i na brzusiu mam spać
Dziewuchy hmmm Niki lata i mówi ze juz zdrowa. Laura mniewa goraczke ale ogolnie jest wesoła. Cos mi tu smierdzi zebolem u niej bo trze buzie ciagnie jezor i takie tam:tak: czekam na rozwoj wydarzen.

Sugar zdrówka dla maluchów. Mój szpital mam nadzieje ze już jest na rozwiązaniu:-D:cool2: Ja też podawałam małej taką strzykawka:tak:
Aeyne mój co prawda przebudzi sie w nocy ale za to w dzien jak nie powiem to niereaguje:baffled: Ale juz mu wbijam ze jak bedzie malenstwo to przykro mi ale niebedzie zmiłuj sie:tak:
Nieistotna fajne do twarzy Ci, choć mi one do gustu nieprzypadły moze dlatego ze mi niepasują:confused:
Dita mój M też ma wychodne. Polazł z kumplami oblać fasolki naszą i znajomych(tez pażdziernik)
Lucky ciesze sie Twoim szczęsciem. Normalnie podziwiam cię jak można tak zyc na odległosć:tak: Ale juz niedługo znów bedziecie razem.

Edytko dzięki;-)
poczekam jeszcze na speca-może mi pomoże

Dawid ma powiekszone wezły chłonne te pod pachami,na szyi i na nogach.
Wszędzie są te guzki.
Lekarz nie postawił żadnej diagnozy od czego to może być-nie byłam u mojego.
A na dodatek Dawidek ma całego siusiaka czerwonego sądze że ma jakąś infekcję
jutro chyba wezwe lekarza do domu.
Ale chciałam sie jeszcze zapytać skoro ob podwyższone wskazuje na infekcje
mogło to wyniknąć od tego sisuiaka?????

Lucky ciesze sie Twoim szczęsciem. Normalnie podziwiam cię jak można tak zyc na odległosć:tak: Ale juz niedługo znów bedziecie razem.

Hehe on wraca 17 na tydzień:-D:-D:-D 1 tydzień:-D i potem znowu jedzie i wróci jak urodzę:cool2: też na krótko:-:)dry:

Ale nic to.

Aenye na bank to juz ciężko z powodu finiszu, ja mam podobnie i do tego mam jedną nóżke bardziej, pachwiny mnie rwą, o sie wyrżnęłam jak długa, ech szkoda gadać. Juz całkiem nie wiem jak chodzić. Wszędzie mało miejsca:-D

Czarna ja widze tylko dobra hemoglobinę na innych słabo się znam. kasia na bank odpowie:-)

Czarna 79 dobrze że z fasolkiem dobrze:-)

Okulary Nieistotnej bajeczne:-) Ale ja mam jak reszta dziołch, gubię je i wcale lepciejszych nie kupuję:-p.

Dita ja mam orijoko wielkie, okrągłe, kwadratowe i mam szczerze w nosie czy jakies okulary mi pasują czy nie. Jak chce to zakładam i już:-D

Nie znosze myc dozownika po proszku, ale robię to bo właśnie proszku uzywam.
I fajnie ze o płynach piszecie, bo chętnię się przeżucę jak sa lepciejsze.

AAAAANieistotna ja od razu zamawiam płyn ten rumiankowy jak zawsze 4 literki. Juz dawno miałam, ale teraz jakoś naszło mnie bo musze wreszcie zacząć pakować torbę dla Matysi:-p Raju jeszcze nic prócz bodziaków i rękawiczek niedrapek nie mam:-p:cool2:

reklama
lucky, ja nie mam nic, oprocz tego, co po Filipie (czyli ciuszki i jakies kosmetyki mniej specyficzne, co je uzywamy do dzis). nawet pizamy do karmienia mi sie rozjechaly, jedna ledwo moze sie nadawac na next baby. bo przeca nie bede straszyc niewinnych rozlazlymi, dziurawymi szmatami przez pol roku :sorry2: to samo tetrowe pieluchy, co najmniej 10 musze dokupic.. i mase innych rzeczy.
w ogole nie moge sie pozbierac, ze to juz tak malo czasu zostalo. czuje niemoc na mysl o segregowaniu szmatek, pakowaniu torby, kupowaniu pieluch itepe.. a najbardziej o tej sesji nieszczesnej, na sama mysl mi niedobrze.. tak mi sie nie chce. dzizas..
dzielna jestes z tymi rozlakami. bedziecie sie kochac za to do upojenia na emeryturze ;-) :-D kiedy my bedziemy miec juz siebie nawzajem dosc ;-)
a powiedz tak szczerze, myslisz, ze moge ciuszki next mlodego prac w normalnym proszku od razu? w sensie, z naszymi? nie chce mi sie od nowa szalec z segregowaniem ;-) Filipa jakos szybko zaczelam prac z naszymi, co najwyzej przez jakis czas uzywalam plynu sensitive..

Do góry