reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Witam kobitki!
Sugar to rzeczywiscie pech. Ludzie sa czasem niepowazni.
Aenye wspolczuje, ja mam to samo. Kiedys mialam non toper takie jazdy. Szczegolnie po zblizeniu. I pomimo, ze M nic nie dolegalo ( bo najczesciej u facetow tak jest, ze nic sie nie dzieje), ja leczylam sie orungalem i on tez. Bo to jest tak, ze mimo wszystko on moze cie wtornie zakazic "pieczarka". I jest to takie specjalne opakowanie na takie ginekolog leczenie. Chyba 3 tabsy tylko. Jakos tak. Bo normalnie orungal bierze sie przy leczeniu grzybic np. paznokci. I tam jest bodajze 28 czy iles tabsow. I leczenie jest dlugie i skomplikowane. Ale w ciazy na pewno nie mozna tego stosowac, wiec mozesz sobie odpuscic. I tu czesciowo odp na Kasi pytanie- ten lek nie jest z "bakteriami". Zawiera zwiazki niszczace grzyba. Nie wiem jak reszta lekow doustnych.
Bardzo dobra jest tamtum rosa- kup sobie, bo nawet w pologu jest bardzo dobra. I na nawracajace zakazenia i naprawde na wszystko. Laktowaginal tez jest dobry. Mozesz tez jesc duzo kwasnego, lykac wit.c ( nie wiem jak to jest dokladnie w ciazy). Chodzi o zakwaszenie. Wydzielina z p bedzie miala odczyn bardziej kwasny, gorzej beda sie pieczarki dostawac i "rozsiewac".
Ja natomiast mam dzis dzien w stylu 13 piatek. Od rana chodze jak chmura gradowa. Wsio mnie wkurza. Dzieci doprowadzaja do szewskiej pasyji. M tez tak ma. Cos wisi w powietrzu.

Ja jeszcze pytanko bo nie doczytalam, ten "buduar" do inhalacji jest na recepte? Juz sobie upatrzylam inhalator. Musze kupic, moje zatoki, Maniana znow ma katar ( Kurfa). Zwroci sie pewnie w ciagu kilku miechow zamiast na leki.

reklama
hejo kochane
nie pisalam dlugo bo mam jakiegos dola zmeczeniowego polaczonego z ciaglymi mdlosciami. niestety nie mam szans na polegiwanie. maz w dzien obkupuje kompa, a wieczorem juz mi sie nic nie chce:no:. wczoraj troche nadrobilam zaleglosci w czytaniu przynajmniej.
Z tego co pamietam to Roni gratulejszyn corci.

Milego wieczoru zycze wszystkim

również życzę miłego wieczoru
idę po pifffko i może cos obejżę chyba że zasne bo padam juz na cycki.

buziole

Dita pluj pluj dalej niż widzisz oby to niechorubstwo było:baffled: Ja juz mam dość:-(
Nonek no niestety na recepte, też dziś chciałam zakupić. Bo mój niepamiętam kiedy używałam jest prawie cały ale był otwierany . I ma ważnosc do 2010, ale nie wiem czy moge użyć:confused: Może Atol pomoze:confused:
Pingwinku dużo zdrówka i wytrwałości życzy.

Czy ja zawsze musze ryczec na "zielonej mili" jak opetana? To chyba jedyny film ktory za kazdym razem tak na mnie dziala.
Dobranoc, do jutera:-)

HEHEH pierwsza!! Witam kawusiowo:-D:-D:-D

dzis wstalam o 7:15 wczoraj pozarlismy sie z J i poszlam spac przed 19, wiec jestem wyspana jak ta lala!!! moze i dobrze sie stalo bo musze w koncu zabrac sie za porzadki domowe, gruntowne!!

Aenye Nonek ma racje z tym ze u facetow raczej bez objawow wszystko raczej przechodzi, moja kumpela tez miala takie jazdy jak ty i dobiero pomoglo jak sie zaczeli razem leczyc, wiec moze warto rozwazyc te opcje:confused:

Niestety wszystkie leki do inhalatora sa na recepte choc ja zupelnie nie rozumiem dlaczego.Przeciez i tak sa platne 100%.Ale mi nieraz udaje sie dostac bez recepty jak pani z apteki ma dobry humor.:-D

niestety nie wiem ile po otwarciu mozna trzymac, w kroplach do oczu jest np 4 tygodnie, generalnie jak jaies nietrwale czy cos to napisane w ulotce

jesli nie stoi wiecej niz dwa miechy to ja bym uzywala

jukka ja akurat jestem taka pania z apteki i wcale to nie zalezy od mojego humoru czy daje na recepte czy nie

jest to lek silnie dzilajacy i z przepisu lekarza, tyle

a jesli chodzi o te antyastmatyczne to mozna dac na tzw recepte farmaceutyczna w przypadku zagroenia zdrowia i zycia

ewentualnie czasami ma sie znajomego lekarza ktory przepisze recepte i wtedy czasami wydaje cos bez recepty

ale generalnie sprawdzaja nas, jest cos takiego jak inspekcja farmaceutyczna

Hanka juz dzis pojechala z T, smutno mi

ide spac bo helen spi

pa

Atol- a jak to jest z witamina D3 bo w niektorych aptekach dostaje bez recepty a w innych musze recepte miec.

reklama
Ale mnie brzuch boliiiiii:baffled:
dwa ibupromy już wzięłam, jeśli jesteśmy przy temacie leków;-)
Nuda, szaro, brzydko, wieje jak skur.....

w nocy myślałam,ze umrę ze strachu, bałam sie o nasz dach, bo gdzieniegdzie w mojej okolicy uszkodzenia były niezłe.
W naszym sadzie tylko starą jabłonkę wywaliło, wyłamało całkiem ale to akurat ok, hehe, bo babka nie dawała jej wyciąć:-p:-p:-p:cool2:

Do góry