reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamusie grudniowe:)

Kate less...powiedz siostrze ze glowa do gory ..dzidzia juz ja kocha bo ma tylko ja jest jej jedynym skarben na tym paskudnym swiecie i ma tylko w niej oparcie..powiedz jej ze ta malenka istotka jest cudownym darem ..i owocem ich milosci..fasolka liczy na nia ze jej nie zawiedzie bo bardzo chce zyc i pokazac jej jak bardzo ja kocha..

ja tez nie mam warunkow takich jak wiekszosc mieszkam katem u rodzicow w malym pokoju..nie jest mi latwo bo jestem sama..moj niemąż jes w irlandii juz od lutego ..dopiero bedziemy razem w czerwcu..jest mi ciezko ale nie poddaje sie....jak dowiedzialam sie o ciazy to nie widzialam tego w najlepszych barwach..ja zarabiam najnizsza krajowa..a moj chlopek nie pracuje tutaj ..ma mgr..ale jest bez pracy tylko w irlandii cos zarabia bo tu nie ma szans....jak ja pojade do niego to tylkoon bedzi epracowal na nasza mala rodzinke..

powiedz siostrze niech sie usmiechnie bo po zlych chwilach przychodza te piekne ..z bezbronnym maluszkiem w ranionach..

jak ja juz nie mam sil na nic..i jestem strasznie zrezygnowana ..dopada mnie tesknota wystarczy ze spojrze na synka i wracaja mi wszystkie sily..:)..a jego usmiech jest dla mnie najcudowniejszym dopaleczem ..:)

reklama
kate_less - pozdrow siostre od nas i zapros na bb :) my juz ja przekonamy, ze wszystko bedzie dobrze, ze sie ulozy... tyle kobiet marzy tylko o dziecku... a to bzdura, jak sie mowi, ze sie nie ma pieniedzy na dziecko!!! tak naprawde wiele nie trzeba... tylko morze milosci :) i troche pomocy od rodzicow/tesciow/siostry :)

ile ludzi, ktorzy maja jeszcze mniej, ma wiele dzieci i daja sobie rade... powinni sie postarac o jakies dodatki na mieszkanie, socjal jakis - na pewno da rade zalatwic - i glowa do gory! niech jej facet jedzie do tej irlandii czy gdzies i zarobi na zapas. a ona jak bedzie mogla za jakis czas dojedzie! :)

i nade wszystko - duzo optymizmu!!!

kate_less moze siostra potrzebuje troche czasu, dystansu, spokoju zeby sobie wszystko pouklac w glowie. taka wiadomosc, jesli sie nie planuje moze byc duzym szokiem. napewno na spokojnie podejdzie do tego inaczej.zycze powodzenia!

mam pytanko czy ktoras z was wie moze dokladnie co oznacza wynik hcg 15.557?? w zeszlym tyg bylo >1500. odebralam wyniki i nie bardzo rozumiem?

pozdrawiam

NO SUPER! ciesze sie bardzo! bo znalazlam jakies tam normy na necie, ale co to dokladnie oznacza...
liczac od ostatniej @ to niecaly 6 tydz. ;D a ty? nie wiem jak to sie dokladnie liczy, te tygodnie i jak to podawac :)

ja mam 5 tyg i 5 dni, wiec 6 tydzien :) liczy sie albo od daty poczecia (owulacji) + 14 dni lub od daty pierwszego dnia ostatniej miesiaczki.
najlepiej zrob sobie suwaczek - liste stron, na ktorych mozesz to znalezc znajdziesz we watku "Staramy sie"!

chyba w piatek tez zrobie bete, zeby zobaczyc, czy wszystko ok. ale mysle, ze jest dobrze :) :) mam cale mnotwo sluziku :) :) :) chyba dobrze to wrozy, bo to jeden z bardziej charakterystycznych objawow ciazy :) (bo ja poza tym nie mam ani mdlosci, ani nawet czesciej nie siusiam; tylko mnie cycuchy pobolewaja) :)

buzka i gratulacje :) :) :)

aenye..:D :D..mnie tez tylko cycki pobolewaly..a czestrze sikanie zaczelo mi se pozniej i mdlosci..o matko to byla moja zmora ciazowa..:D :D..zygalam prawie cala ciaze nie liczac 2 przedostatnich miesiecy bo 2 ostatnie na nowo zyganko mi wrocilo..:D :D

super! gratulacje !!  
liczas od daty ostatniej @ to ja mam tez rowniutko 5 tyg i 5 dni :)  
ja tez nie mam prawie zadnych objawow, zadnych mplosci itp. do kibelka zawsze chodze czesto :) ale  bola mnie piersi, z tym ze przed @ tez mnie zawsze bola :) no i brzuch, och czasem meczy strasznie!!
widzialas juz swoje ziarenko na usg? bo jak bylam tydz temu to jeszcze nic nie bylo widac!
zaraz zrobie sobie suwaczek :)
buzka

reklama
kicia80 - no to rewelacja, kolejna z terminem ok. 15 grudnia :) :) :) ale fajosko :) a jak dlugie masz przewaznie cykle? no i fajnie, ze nie mamy tych mdlosci - do nich mi oczywiscie nie spieszno, ale troszeczke sie martwilam, wiadomo - i tak zle i tak niedobrze. ale rzeczywiscie, mamy jeszcze czas. a mnie tez czasem brzuch boli mocno, i mam wrazenie, ze mnie JUZ spodnie cisna ;-) (jak siedze to rozpinam, albo ubieram takie ze sciagaczem 8) hehe... niemozliwe, co? a jednak boli, gdy nie rozepne :) :)

didi - fajnie, ze ty tez nie mialas z poczatku objawow :) masz takiego slicznego chlopaczka, ze tylko wyczekuje, aby mie podobnego :) :) :)

nie bylam na usg :( mam wizyte dopiero 12 maja!!! bo u mnie taka kolejka... a prywatnie chodze i sporo place :( ale dobry lekarz jest... mam nadzieje, ze ktos predzej zrezygnuje...
chcialabym pojsc w przyszlym tygodnniu, coby juz bylo serduszko widac :) :) :)

papa

Do góry