reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamusie grudniowe:)

czesc grudnioweczki!!! :)

ja po swietach rowniez przezarta i rowniez - czarna79 ;-) - mecza mnie wzdecia wieczorem ;-) ;-) ;-)

sugarspunsister - witamy!!! ekstrasnie, zobacz, nasze dzidzie sa w tym samym "wieku" (smiesznie brzmi) :) :) :) 5 tyg. i 4 dni :) :) :) ale fajnie! :)

a ja sie nie pochwalilam rodzicom... nie bylo okazji... u mnie taki dom, ze ani przez chwile nie moglam ich dorwac samych... strasznie sie wkurzylam, bo tak strasznie chcialam im o tym powiedziec, a teraz musze czekac kolejne 3 tygodnie, bo dzisiaj wyjechali na Kube... :( no nic... ale pochwalilam sie przyjaciolkom i dowiedzialam sie, ze nasza wspolna dobra kolezanka tez jest w ciazy :) w 9 tygodniu :) :) musze sie z nia jako skontaktowac i polecic jej forum bb :)

no i co... po swietach :)

reklama
Witam wszystkie przyszle i obecne mamusie :)

11.04 kolo 14:00 zrobilam test i wyszly dwie słabiutkie kreseczki. doszlam do wniosku, ze test chyba jest "zepsuty" wiec postanowilam, ze rano zrobie drugi. nie wytrzymalam oczywiscie i kolo godziny 22 zrobilam... juz wyszly 2 wyrazne, grubasne :)
na nastepny dzien poszlam do lekarza niestety nic nie widac ani z badania ani usg (dopochwowe) i zlecil badanie krwi.
hcg wyszlo > 1500. wiec chyba jestem w ciazy...
no wlasnie nie moge w to uwierzyc :) planowalismy z mezem dzidzie ale dopiero gdzies za 2 miesiace. robilam sobie z tego powodu szczepionke na rozyczke, ospe i swinke, no i po niej nie mozna zajsc w ciaze przez 3 miesiace...
wedlug moich obliczen to jestem kolo 4 tyg. czyli kolo 15 grudnia termin.
ogolnie czuje sie dobrze tylko czesto boli mnie brzuch :( tak jak na okres tylko mocniej... no i jeszcze ta szczepionka, och spedza mi sen z powiek!
powiedzcie mi prosze w ktorym tyg lekarz jest w stanie wykryc ciaze na 100% przez usg?
pozdrawiam

Kate less..:)..gratulecje dla siostry...:)..i powiedz jej ze glowa do gory da rade..:)

ja mam 26 lat..mam narzeczonego i masze male szczescie..moj chlopek jest juz w Irlandii..:)..w sumie cala ciaze tam byl..tylko wrocil na lato i pozniej na porod i teraz znowu tam jest a ja lece do niego w czerwcu..:)..wiec niech sie nie martwi..:).. a do jakiego miasta chca leciec w Irlandii.:)

Hej didi,

niestety nie wiem gdzie do Irlandii, ona sama nie wie ;) ale do Irlandii na pewno. Ciekae co na to przyszła teściowa? Bo moim rodzicom to chyba obojętne, nigdy nie wtrącali się w nasze życie.

jeszcze mam jedno pytanko: jak liczycie tygodnie ciazy? od ostatniej miesiaczki czy przewidywanego zapłodnienia?

Witam kobietki
napiscie proszę jaki czas po zaplodnieniu test ciążowy wyszedł pozytywnie? a kiedy najwcześniej mozna zrobić badanie HCG?
ja robiłam test po około 7-10 dniach i nic. Chociaż odczucia są inne. Czy u każdej kobiety poziom hormonu jest inny i u jednych wykazuje wczesniej ciąże a u innych później?
mam nadzieje że rownież zaliczę się do grudniowych mam :)
Pozdrawiam

Dziękuje za szybką odp i Gratulacje !!!!

a kiedy najwczesniej można się wybrać na USG aby mozna już coś zobaczyć?
Pozdrawiam i życzę przyjemnego oczekiwania na Wasze maleństwo :)

reklama
..aeyne widze że miałysmy ten sam problemik z tymi wzdęciami ale już uważam z jedzonkiem i jest ok:) Co do powiadomienia rodzinki to u mnie już prawie wszyscy w rodzince wiedza hehe co lepsze nie odemnie tylko poprzez poczte pantoflową:)) u nas takie wieści szybko się roznoszą.
kate_less gratulacje dla Siostrzyczki. Mam nadzieję że to maleństwo zdziała cuda i wszystko jej się ułoży.
Kicia80 GRATULACJE
Co do liczenia ciąży lekarz liczy od ostatniego dnia miesiączki, a od tego odejmij 2 tyg i bedzie przypuszczaly wiek maleństawa. Co do wykrycia ciąży to ja byłam w 5 tyg u lekarza i szyjka była zmieniona co swiadczy o ciaży a na usg było widac pecherzyk ciążowy, na kolejne ide za tydzien i bedzie to juz 7 tydz ( choc powinnam isc w 9 tyg) i mam nadzieje ze niebedzie tylko pecherzyk ale cos wiecej:)
Elexi Ja robiłam w dniu spodziewnej @ i był pozytywny choć ta ciążowa była bardzo delikatna a na drugi dzień zrobiłam bete co mnie na 100% zapewniło ze bedę mamusia. Trzymam mocno kiukasy i czakam na wieści.

Do góry