reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

czesc grudnioweczki!!! :)

ja po swietach rowniez przezarta i rowniez - czarna79 ;-) - mecza mnie wzdecia wieczorem ;-) ;-) ;-)

sugarspunsister - witamy!!! ekstrasnie, zobacz, nasze dzidzie sa w tym samym "wieku" (smiesznie brzmi) :) :) :) 5 tyg. i 4 dni :) :) :) ale fajnie! :)

a ja sie nie pochwalilam rodzicom... nie bylo okazji... u mnie taki dom, ze ani przez chwile nie moglam ich dorwac samych... strasznie sie wkurzylam, bo tak strasznie chcialam im o tym powiedziec, a teraz musze czekac kolejne 3 tygodnie, bo dzisiaj wyjechali na Kube... :( no nic... ale pochwalilam sie przyjaciolkom i dowiedzialam sie, ze nasza wspolna dobra kolezanka tez jest w ciazy :) w 9 tygodniu :) :) musze sie z nia jako skontaktowac i polecic jej forum bb :)

no i co... po swietach :)

reklama
Witam wszystkie przyszle i obecne mamusie :)

11.04 kolo 14:00 zrobilam test i wyszly dwie słabiutkie kreseczki. doszlam do wniosku, ze test chyba jest "zepsuty" wiec postanowilam, ze rano zrobie drugi. nie wytrzymalam oczywiscie i kolo godziny 22 zrobilam... juz wyszly 2 wyrazne, grubasne :)
na nastepny dzien poszlam do lekarza niestety nic nie widac ani z badania ani usg (dopochwowe) i zlecil badanie krwi.
hcg wyszlo > 1500. wiec chyba jestem w ciazy...
no wlasnie nie moge w to uwierzyc :) planowalismy z mezem dzidzie ale dopiero gdzies za 2 miesiace. robilam sobie z tego powodu szczepionke na rozyczke, ospe i swinke, no i po niej nie mozna zajsc w ciaze przez 3 miesiace...
wedlug moich obliczen to jestem kolo 4 tyg. czyli kolo 15 grudnia termin.
ogolnie czuje sie dobrze tylko czesto boli mnie brzuch :( tak jak na okres tylko mocniej... no i jeszcze ta szczepionka, och spedza mi sen z powiek!
powiedzcie mi prosze w ktorym tyg lekarz jest w stanie wykryc ciaze na 100% przez usg?
pozdrawiam

Kate less..:)..gratulecje dla siostry...:)..i powiedz jej ze glowa do gory da rade..:)

ja mam 26 lat..mam narzeczonego i masze male szczescie..moj chlopek jest juz w Irlandii..:)..w sumie cala ciaze tam byl..tylko wrocil na lato i pozniej na porod i teraz znowu tam jest a ja lece do niego w czerwcu..:)..wiec niech sie nie martwi..:).. a do jakiego miasta chca leciec w Irlandii.:)

Hej didi,

niestety nie wiem gdzie do Irlandii, ona sama nie wie ;) ale do Irlandii na pewno. Ciekae co na to przyszła teściowa? Bo moim rodzicom to chyba obojętne, nigdy nie wtrącali się w nasze życie.

jeszcze mam jedno pytanko: jak liczycie tygodnie ciazy? od ostatniej miesiaczki czy przewidywanego zapłodnienia?

Witam kobietki
napiscie proszę jaki czas po zaplodnieniu test ciążowy wyszedł pozytywnie? a kiedy najwcześniej mozna zrobić badanie HCG?
ja robiłam test po około 7-10 dniach i nic. Chociaż odczucia są inne. Czy u każdej kobiety poziom hormonu jest inny i u jednych wykazuje wczesniej ciąże a u innych później?
mam nadzieje że rownież zaliczę się do grudniowych mam :)
Pozdrawiam

Dziękuje za szybką odp i Gratulacje !!!!

a kiedy najwczesniej można się wybrać na USG aby mozna już coś zobaczyć?
Pozdrawiam i życzę przyjemnego oczekiwania na Wasze maleństwo :)

reklama
..aeyne widze że miałysmy ten sam problemik z tymi wzdęciami ale już uważam z jedzonkiem i jest ok:) Co do powiadomienia rodzinki to u mnie już prawie wszyscy w rodzince wiedza hehe co lepsze nie odemnie tylko poprzez poczte pantoflową:)) u nas takie wieści szybko się roznoszą.
kate_less gratulacje dla Siostrzyczki. Mam nadzieję że to maleństwo zdziała cuda i wszystko jej się ułoży.
Kicia80 GRATULACJE
Co do liczenia ciąży lekarz liczy od ostatniego dnia miesiączki, a od tego odejmij 2 tyg i bedzie przypuszczaly wiek maleństawa. Co do wykrycia ciąży to ja byłam w 5 tyg u lekarza i szyjka była zmieniona co swiadczy o ciaży a na usg było widac pecherzyk ciążowy, na kolejne ide za tydzien i bedzie to juz 7 tydz ( choc powinnam isc w 9 tyg) i mam nadzieje ze niebedzie tylko pecherzyk ale cos wiecej:)
Elexi Ja robiłam w dniu spodziewnej @ i był pozytywny choć ta ciążowa była bardzo delikatna a na drugi dzień zrobiłam bete co mnie na 100% zapewniło ze bedę mamusia. Trzymam mocno kiukasy i czakam na wieści.

Do góry