reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamusie grudniowe:)

no tak mi jakos wychodzi ten 15 :) (w ksiazce wyczytalam) :) zobaczymy co lekarz powie! cykle mam tak 28-30 mniej wiecej.
tez tak mam z tymi spodniami hehe ale to chyba jakies wzdecia moze np od pikantnych rzeczy itp. bo raczej nie mozliwe zeby juz rosl brzuszek :)
tez chce isc w przyszlym tyg mam nadzieje wkoncu cos zobaczyc :) myslisz ze juz bedzie serduszku????

reklama
Heja grudniowiczki! Ja jestem w 9 tyg i jeszcze tydzien temu nie dolegaly mi nudnosci. Ale od trzech dni powoli przyzwyczajam sie do wieczornych(o dziwo) rozmow z porcelanowym uchem:) Co wieczor zaczyna mnie bolec zoladek i strasznie mnie to meczy. Dzis bylam na kontroli, widzialam slicznie bijace serduszko mojej fasolci, znow przezywam takie wzruszajace chwile jak za pierwszym razem...
katewierze, ze jest ciezko twojej siostrze. Ja znam to z autopsji- w moje urodziny to ja skladalam najpierw zyczenia mojej matce, za to, ze sie tak nacierpiala. I tez nie lubi malych dzieci. Calej milosci nauczyl mnie moj ukochany tatulek, tylko dzieki niemu umiem kochac swojego meza, Julenie i Fasolcie(w brzuszku). Ale jesli ona ma teraz kochajaca rodzine dadza sobie rade, musza byc silni!

gratulacje nonek!

mozecie mi powiedziec gdzie sie ustawia te suwaczki, bo cos nie moge sobie poradzic?juz mam zrobiony ale gdzie go wkleic?

No ja wlasnie tez zrobilam sobie drugi suwaczek. A propos cisnacych spodni- ja tez tak mialam, to wzdecia. Bo na brzuszki musimy poczekac jeszcze:)

kate_less pisze:
Moi rodzice się nie wtrącają i nie pomogą za bardzo. Nasza mama nie była i nie jest typową mamą, tylko osobą o egoistycznym podejściu do dzieci /największy cud, to, że w ogóle was uroziłam i świat powinien mi składać hołd/, urodziła nas i wychowywała bez "zbędnej" miłości - ona nie lubi małych dzieci. I tak już zostało, więc nie ma możliwości, aby pomogli rodzice. Tym bardziej Mała nie zamieszka z nimi. Pawła rodzice nic jeszcze nie wiedzą, jutro idą do gina i później im chyba powiedzą. Z tego co wiem, to jego rodzice bedą się cieszyć, ale tam nie ma warunków do zamieszkania.

Kate - normalnie nasze mamy sa chyba identyczne !!! Moja tez jest ogromna egoistka i tez wychowala nas bez "zbednej" jak to okreslilas milosci !!! Tez myslalam ze nam nie pomoze, bo zawsze bylo w domu tak, ze dla nas na podstawowe ubrania to z laska bylo a dla niej na tysiacpiedziesiata pare butow to zawsze !!! A w pierwsza ciaze zaszlam majac 19 lat - swiezo po maturce. Nie przerwalam jednak edukacji i po pierwszym semestrze zaraz po sesji zimowej urodzilam synka. Druga ciaza byla juz planowana - z tym ze miala byc na luty, ale wyszlo nam szybciej ;D ;D ;D na grudzien :) No i oboje bylismy studentami dziennymi, mieszkalismy przez pierwszy rok na pokoju u tesciowej i bylo strasznie, ale rodzice i tak pomagali jak mogli !!! Takze pociesz siostre, powiedz przede wszystkim ze nie moze mowic ze nie chce tego dziecka - przeciez to jest cud !!! Powiedz ze jak tylko poczuje pierwsze ruchy, to od razu bedzie wiedziala ze kocha to malenstwo nad zycie, a jak juz je zobaczy po drugiej stronie brzucha, to juz sie zakocha na zaboj !!! Moze siostra sie poprostu boi - ja tez sie balam, zwlaszcza ze nie mialam 26 lat a 19 !!! Tez sie czulam zupelnie niedojrzala i mialam mieszane uczucia na poczatku... a jeszcze w dodatku moja "cudowna" mama na wiesc o ciazy zaproponowala "inne" wyjscie z tej sytuacji !!! Do tej pory jej to wypominam !!! Ale dla mnie i dla mojego Pawla (coz za zbieg okolicznosci) nie bylo nigdy innego wyjscia !!!! I nigdy nie zalowalam ani przez chwilke - takze mozesz smialo posluzyc sie mna jako przykladem, ze mozna sobie poradzic w ciezkich sytuacjach !!!

No i pozdrowionka dla wszystkich grudnioweczek 2006 :) Ja rok temu o tej porze jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy :) A bylam dopiero jakies 2 tygodnie :)

ja jutro ide na usg
ciekawe czy cokolwiek bedzie widac :)

a co do mdlosci to wam zazdroszcze
ja mam mdlosci wieczorkami
tak mnie mulio ze haloooo
ale na szczescie tylko mdlosci poki co
siusiam tez czesto gesto
no i senna jestem i meega humorzasta ze moj ukochany to wytrzymuje top jestem w szoku :)

To widze, ze wiecej jest takich matek, co nie wychowaly, ale wytresowaly swoje dzieci! A myslalam, ze jestem jakas inna. To przykre niestety. My z Mackiem drugiego dziecka na razie nie planowalismy- on pracuje caly tydzien w innym miescie, jest tylko w weekendy, ja koncze drugi rok studiow (jeszcze jeden przede mna) dziennych i Julka, ktora z buntu dwulatki, przechodzi powoli w bunt trzylatki. Nie wiem jak sobie dam rade, ale wiem, ze bedzie dobrze! Meczy mnie sennosc, nudnosci, "rozmowy z porcelanowym uchem", ale jak dzis zobaczylam serduszko pukajace w rytmie czacza, bylam przeszczesliwa! Wiem, ze bedzie ciezko, ale tak po prawdzie nigdy nie ma czasu na "zaplanowanie" dzidzi. Szkola, mieszkanie, dorabianie sie itp. Tylko pozniej czlaowiek sie zatrzymuje, stwierdza, ze to juz po 30, wszystko jest oprocz malutkich stopek tupiacych po podlodze. Jest czesto juz za pozno. I przychodzi starosc, nie ma kto odwiedzic, pomoc, nie ma dla kogo piec ciasteczek, nie ma sie dla kogo zyc....

reklama
Wiatm
W piękny słoneczny poranek. U mnie taż brak mdłości i innych męczących objawów, gdyby nie śluzik i bolące piersi niepowiedziałabym że jestem w ciąży:)).
Co do moich rodziców jest wręcz odwrotnie, uwielbiają dzieci może dlatego mam 6-cioro rodzeństwa:)) i zawsze domagają się wiecej wnucząt a moje to już bedzie 14:) w ich dorobku. Zawsze możemy na nich polegać choć wiadomo czasem też bywają zmęczeni. Ale ogólnie to nasza rodzinka jest cała zgrana zawsze jeden drugiemu pomoże, i jeden na drugiego może liczyć:))

Do góry