reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Jak zwykle milion stron do nadrobienia ...
A mi coś net siada - dzis przez godzinę włączałam i wyłączałam kompa i w koncu sie udało , ale jak tak dalej pójdzie to wy jebie ta neostrade ! :wściekła/y:

Nio a plamy to waniszem traktuje i piore w wizirze - nie ma uczulenia , skóra tez nie zrobiła się od tego sucha - czasem jak po tkim praniu plamy nie zejdą , to wygotowuję :tak:

Dita - ja też jestem za tym ,żebyś temat siostry póki co zostawiła , żeby przypadkiem się z nią nie pokłócić .

Miłam kota przez 12 lat - miał jakieś guzy na głowie i umarł - tak bardzo go kochałam , że po nim nie miałam już innych kociaków , a uwielbiam te mięciutkie futerka :-)

Moje dziecko pokochało zupkę marchewka z warzywami , a jarzynowej ni cholery jesc nie chce . Jak wcina jabłko to się krzywi , bo kwaśne to niemiłośiernie , ale zjada cały słoik :tak:

Kate - super pomysł z tym suwaczkiem :tak::-)

reklama
Ja piorę w vizirze :-p I jest ok, wszystko spiera, a sposób wywabiania plam Dity znam z naczyń tupperwarre;-):laugh2:

Uwielbiam koty:tak:

Kasia_z Lil jak był mały nie rósł tak szybko. Miniś teraz nosi ubrania jakie Lil nosił jak miał 8 m-cy:-)
Gruszka może być wprowadzona dopiero 2/3 miesiace po jabłku:-) tak tylko podpowiadam;-)

No widzisz Luckymama, mi się tak też wydawało, ale zmyliły mnie słoiczki "jabłko gruszka" i "kaszka ryżowa z jabłkiem i gruszką" od 4 miesiąca. A same gruszki są w słoiku od 6go miesiąca... I bądź tu mądry...
A jakie owoce polecasz? Oprócz jabłek? Tak na teraz? Brzoskwinie, morele?
Chciałabym wprowadzić coś jak się da, ale on owoców cuś mi nie lubi...

Bo to takie zmyły, ale niektóre mamy dają i nie widza reakcji alergicznych, ja jednak mam skrzywienie w interesowaniu sie jakoćsia przyswajania róznosci:baffled:
W sumie morela, jagoda, malina:tak:, brzoskwinia niech troszku poczeka;-) tak z 1 mesiąc, winogrona też:-)

Lucky chyba sie nie obrazilas za 'znawce'. Dziewczyny wczesniej pisaly ze sie znasz to napisalam 'znawco' ale nie mialam nic zlego na mysli.

Lucky chyba sie nie obrazilas za 'znawce'. Dziewczyny wczesniej pisaly ze sie znasz to napisalam 'znawco' ale nie mialam nic zlego na mysli.

Daleko mi do obrażenia się za taki komplement:-D Wiem przecież o co Ci chodziło:-) Kobito spokojnie:laugh2:
Łyso mi tylko:zawstydzona/y: i trochę tak za bardzo sie znawca nie czuję:no:

No my jestesmy po bilansie. Szczepienia nie bylo, bo Maniana miala dopiero co katar. Tak wiec Marianka wazy 7600, 43 glowa, 44 klata, ciemiaczko 0,5x1. Dokladnie jest ciezsza o 100 g, wieksza wszedzie o 1 cm niz Julka w jej wieku. Ciemiaczko tez ladnie zarasta. Jula bardzo dlugo miala 2x1. A Julka dostawala regularnie vigantol, a Mance ciagle zapominam. Wiec pomimo,ze manka wydaje mi sie drobniutka wiem, ze rozwija sie prawidlowo i wszysto jest ok. Pani doktor nie mogla sie nadziwic jakie grzeczne i pogodne dziecko. :-):-):-)

reklama
Bo to grudniowe dziecko przeca :tak:;-):-)

A my dziś zwiedzilismy wszystkie mozliwe sklepy jakie są tu na wsi i wszystkie dwa lumpy i wrócilismy z pustymi rękami :-( ale jutro dostawy i znowu bedziemy polowac:tak:

Ach no i mieliśmy gości - przyszła jedna z narzeczonych mojego syna - młodsza o dwa miesiące Majeczka - rety niby dwa miesiące, a taka różnica w rozwoju :szok:
a mój Miki przy Majce niczym Jasiek przy Mariance :dry:;-):-)

Do góry