reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Sugar - tak...
16 grudnia, to była sobota... i masz urlop do dnia poprzedzającego... czyli do piątku 20 kwietnia...

ja też pójdę na zwolnienie... mam ciągle problemy z zatokami... a ponieważ to ZUS płaci, to mam to w du pie... zawsze to jakaś kasa... może tak dociągnę do końca wakacji:confused: :confused: :confused:

reklama
kat znalazlam cos takiego : "Niezbędnym dokumentem do wypłaty zasiłku macierzyńskiego jest zaświadczenie o przewidywanej dacie porodu - za okres przed porodem albo akt urodzenia dziecka - za okres od dnia porodu oraz oświadczenie o urodzeniu pierwszego lub kolejnego dziecka. W wypadku przysposobienia dziecka do uzyskania tego zasiłku jest konieczne zaświadczenie o wystąpieniu do sądu z wnioskiem o wszczęcie postępowania w sprawie przyjęcia dziecka na wychowanie. "

non capito

czy jesli mam macierzynskie oraz wczesniej chorobowe wplacane na konto to musze jeszcze raz skladac wniosek?
czy wystarczy tylko zaswiadczenie L4?
i ew czy jakichs papierow beda wymagac?

plis help

sugar do jednego dziecka latwiej znalezc niz do dwojki no i w gre wchodzi wysokosc wynagrodzenia, bo jak mam opiekunce zaplacic cala moja pensje to po co mam wracac do pracy:confused:

jak na razie bede ie ratowac ciociami, poaza tym tomek ma taki tryb pracy ze czesto w tygodniu ma wolne, a ja tez prace moge sobie ustawiac mniej wiecej jak chce, moze dam rade, ale caly czas szukam

mi sie juz skonczyl macierzyski wychowawczego nie moge i dupa zbita!:wściekła/y:
no ale dalej siedze z Plumkiem w domu!
trzeba bedzie pomyslec za jakis czas o jakims zwolnieniu, tylko na co??

mi tez sie zdaza w czasem wnerwic na malego, w nocy jak jeczy bez powodu, bo jestem zaspana i nie moge nad tym zapanowac. no i oczywiscie ****ow.o sie po tym czuje i go przepraszam!

ja jestem starsza sieostra i jak u Kate musialam przecierac wszystkie szlaki, brat mial juz luzik (zdecydowanie zaduzy)!

no nic laski ide spac

sugar postaraj sie dzis jeszcze wyslac mi maila,albo jutro rano bo jutro bratowa jedzie na zakupy,a potem nie wiem czy bedzie miala czas

pa

Teraz tylko L4... na okres całej ciąży...

do macierzyńskiego ... czyli za 7 miesięcy bedziesz musiała złożyć wniosek o wypłatę macierzyńskiego i to oświdczenie, bo to już 20 a nie 18 tygodni:) + akt urodzenia bąbla nr 2...

Kicia - na cokolwiek?
wystarczy iść prywatnie do lekarza...
może na depresję poporodową??? nie do udowodnienia, że symulujemy... hehehe

jak masz - podaj jakieś namiary na fajnego tam u was...
może się do niego też wybiorę... na moje zatoki:)

Spadywam spać.. i się doić:))))

reklama
zus to najbogatsza instytucja w kraju
oni spia na kasie!!!!
wiec wogule sie nie zastanawiaj!!!!

i jeszcze pyt
fanti cos tam kiedys wspominala ze na drugie dziecko urodzone w ciagu roku po pierwszym jest 2 tys becikowego
to prawda?

ps cos mnie boli zoladek jakos, az mnie skreca normalnie

Do góry