reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Nowe wieści od Baśka28 ze szpitala, tu Wam też wstawię ten post bo nie wszyscy odnajdują wątek z wieściami ze szpitala:

"Witaj! Wizyta była kazali lezec daja mi tabletki i kroplówki ale zastanawiają się nad szwami. Dziekuje za pozdrowienia i kciuki. Was tez pozdrawiam pa"

reklama
Cosiek- jakie godziny, bo nie pamiętam czy mówiłaś? I koszty?....
Tego 9.09 zaczynają się wykłady o 17. Ja muszę tam być przed 16, bo chcę się za jednym wyjazdem zapisać. Bo zapisy są od 15 do 15.50. Kurs jest bezpłatny tylko musisz mieć skierowanie od ginekologa i kartę ciąży. No i musi być 25 tydzień.

Hej ja siedzę w laboratorium już ponad godzinę i nudzi mi się okrutnie.
Biedulka, jeszcze trochę i będzie po wszystkim
A ja leże ... i leże ...i też mam dość , na szczęście poniedziałek niedaleko :-) za 1,5 h idę po młodego imto chyba będzie koniec ruchu na dziś ...w depresję można popaść .
Coś przegapiłam? musisz leżeć?

Cosiek- ja chyba nie dam rady. Mam pewne zobowiązania to raz;) a dwa 9 września nie będę miała ukończonego 25 tygodnia. Rozumiem, że ta szkoła rodzenia ma być m.in w poniedziałki? Bo pon. właśnie i środy mam zajęte.

Cosiek - niby rozwarcie się zamkło , ale plamienia i kłucia dalej mam i mimo że badało mnie już kilku lekarzy nikt nie wie co to ? Więc mam jak najwięcej leżeć , nie dźwigać itp .Wiadomo lekarstwo nr 1 w ciąży - leżenie . W pon o 7 mam wizytę i dostanę skierowanie na usg szyjki , jak rozwarcie znów się nie pojawi i szyjka będzie mieć ok 4 cm to pewnie będę mogła więcej a narazie ... leże ...

Hej lasezki...
Ale u nas dzis swieci kurde denerwuje mnie ta pogoda wole juz jak jest chłodniej bo przy słońcu sie szybko mecze...jade dzis do kol z prezetem dla małej bo ur 3tyg temu....mała taka słodka ponosze sobie i poprzypominam :-D Chyba z wprawy nie wyszłam :-p:-p

Noc okropna wczoraj tak mnie brzuch bolał ze choooo i do tego ta nieustajaa zgaga mam jej juz dosć:baffled:

Ania_Bydgoszcz nooo fajne szczeście pewnie koleżanka sie cieszy...ja zawsze marzyłam o blizniakach ale z trójka nie wiem jak bym sobie poradziła :blink:

Ciosek sis odworze na 9 do pracy tak ustaliłam z ludzmi bo wiem ze mała wstaje po 8 8.30 wiec szybkie ubieranko i powrót potem jemy sb śniadanko itp . No raz musze ja zawozić na 7.30 wtedy wiem ze mała spi bo swierzo po mleczku i jade szybko i wracam i spimy sobie wtedy nawet do 9 :-) Powiem ci ze nie tyle mam zamieszania z sis bo akurat to wstawanie mi nie przeszkadza wszystko jest ustalane pod system małej...tylko wkur...mnie jej chłopak. Przyjechał ale zero jezyka zero zainteresowania co gdzie jak nie zap jak moze sam szukac pracy itp wszystko na gotowe nawet jedzonko pod nos podstawic...A tak sie nie da miał miesiac wolnego miał sie uczyc jezyka zeby chocby rozumiec co mowia do niego a on myslał ze kazdy bedzie za niego robił wszystko i swiecił oczami a tak sie nie da. W pt na nast tydz jedziemy do pl i on tez wraca bo z jego podejsciem nie da sie nic woli posiedziec na fb.Sorry ale musiałam sie wygadac...Sis ok zbiera kaske zeby w listopadzie kupic auto i mnie odciazyc jak pojde rodzic wezmie wolne zeby z mała siedziec w domu jak jest tylko w domu to usypia mała sprzata itp fakt bylo zamieszanie jak dostawała prace bo sprzata i musiałam jezdzic z nia po rodzinach ale sama to zaprpopnowałam itp ona zawsze z jakas inicjatywa wyjdzie by mnie odciazyc....wiec luzik...teraz juz jest spokojniej:happy2:

awunia woze dlatego ze ona boi sie jedzic naszy autem bo jest duze...no i tu w de całkiem inaczej sie jezdzi jak w pl.Ale jak kupi autko to mniejsze ze da sobie rade:)))

No tak zadko pisze ze ciezko pamietac co ja pisałam i czy cokolwiek :) Sis jest u mnie bo miała byc w odwiedzinach a znalazłam jej prace i dlatego zostaje...no to tak w skrócie:D

Basia trzymaj sie kochana...

Witam dziewczyny jestem teraz w 23 tygodniu leze od 13 tygodnia w tym miesiac w szpitalu strasznie mocne krwawienia i plamienia okazalo sie ze mam łożysko centralnie przodujące...w domu juz czasem mi odbija ile mozna lezec !Mialam okres depresyjny jakieś 3 tygodnie temu prawie wogle nie spalam mialam jakies lęki chyba zaduzo mysle i sie przejmuje dostalam relanium od lekarza ale go nie wzielam nie chcialam truc dziecka a i tak juz biore duze dawi lekow..Termin mam na 3 stycznia ale bede miala cesarke w grudniu jestem straszna panikara i to wcale mi nie pomaga:)Może od was dostane jakies wsparcie,może ktoras z was tez lezy...

Miałam krzywą cukru dzisiaj i mimo że sobie pół cytryny wcisnęłam była ohydna ta ciecz, a i chciała mi zrobić tylko na czczo i po 2 godzinach ale ją uprosiłam, że po godzinie też ma mi zrobić - wynudziłam się strasznie. Odebrałam małego z przedszkola i teraz w domu śpi mówił, że dzisiaj płakał bo za mną tęsknił ale jutro chce iść do przedszkola więc ok, cały czas chodzi chętnie więc tym nie muszę się chociaż stresować.
Dzisiaj M ma skręcić meble do pokoju dziecięcego ale póki co śpi razem z Frankiem bo go boli głowa:crazy:

papilinka - Witaj biedactwo! Tyle czasu leżysz dlaczego dopiero teraz wpadłaś na pomysł by nas odszukać?

U mnie dzisiaj baardzo leniwy dzień, maż pracuje na nocna zmiane teraz wiec spi do 13 jak on tak leży to mi tak samo nie chce się wstać :-) Na szczęście obiadek mam z wczoraj placuszki po węgiersku. Zapisałam się do szkoły rodzenia dziś, mam czekać na telefon kiedy będa zajęcia bo kompletują grupe. Niedawno wróciłam z małych zakupów bo mąż na kolacyjke robi jajeczniczke z grzybkami :-) i reszte dnia mam zamiar leniwie spędzić :)
Paplinka trzymaj się, będzie dobrze na pewno !! uszy do góry ;-)

reklama
Do góry