reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

blond_20

Czarownica
Miasto
Gorzów Wlkp.
Zakładam wątek do opisywania wizyt, bo jednak codziennie ktoś jest u lekarza a poźniej będziemy mogły się tu dzielić wizytami naszych maluszków:)

reklama
u lekarza nie byłam od 1 grudnia, wybieram się 29 dopiero.
1.12 byłam na teście pappa usg i krew - bardzo miło wspominam, wtedy pierwszy raz usłyszałam bicie serca :)

gratuluje. ja jeszcze nie slyszalam bicia serca tylko przeczytalam jakie tetno mialo na wyniku usg:(w tym tygodniu ide na badania krwi itp a przed sylwestrem na wizyte. ale bez usg. usg dopiero zrobie w 22 tyg a to tyyyle czasu jeszcze:(ostatnio widzialam malenstwo w 11 tyg:-(, musze pogonic tego mojego gina zeby mnie wyslal bo widze ze wszystkie maja co chwile a ja zazdroszcze ze mozecie podgladac. boje sie ze cos moze byc nie tak, jak kazda chyba

blond a prywatnie czy na nfz chodzisz? bo mam wrazenie ze te z nas co tak czesto dzieciaczki oglądają chyba prywatnie chodz a :)

Aylin ja do gina chodze na nfz a z tego co slyszalam 3 usg w ramach ciazy przysluguja a tymczasem bylam na 2 prywatnie. na zadne z nfz mnie nie wyslal, chociazby zeby ciaze potwierdzic. musialam na wlasna reke zalatwiac. no i te w 22 tygodniu tez idziemy prywatnie ale to 3d. w poprzedniej na poczatku chodzilam prywatnie a potem z nfz i i tak mialam 3 bezplatne usg.a tu inny lekarz i twierdzi ze jest ok to mnie nie wysyla:-(

WITAM..JA JESTEM W 16 TYG...U LEKARZA BYŁAM AKURAT 6 GRUDNIA:-)
WSZYSTKO DOBRZE.DZIDZIA RUCHLIWA LEKARZ NIE MÓGŁ DOBRZE ZOBACZYĆ JAKA PŁEĆ:-)
ALE NAJWAŻNIEJSZE USŁYSZAŁAM PO RAZ DRUGI BIJĄC SERDUSZKO NASZEJ ISTOTKI:d

Fajnie że powstała nowy wątek, o faktycznie trudno było znaleźć wiadomości z wizyt lekarskich

Ja w piątek dostałam wyniki badań, wirusowe wszystkie ujemne, morfologia wszystko w normie i tylko mocz wyszedł mi zasadowy ale przy dowcipnej luteinie to chyba norma, zresztą dziś się dowiem bo mam w końcu wyczekaną wizytę, mam nadzieję że u maluszka wszystko w porządku.

Czy jeszcze ktoś dziś wybiera się do lekarza? Wiem że na pewno jeszcze jedna przyszłą mamusia ale nie pamiętam już która

Blond - chyba nie do końca jest tak że tylko 3 przysługują. Ja byłam 2 razy i za każdym razem miałam robione.
Jutro mam wizytę - i jak to określił przy poprzednim badaniu - "jak Pani bedzie chciała to sie zbadamy, a jak nie to tylko na wyniki popatrzymy" Więc szansa na obejrzenie fasolka jest :)
Może mi pomacha przed świętami. Za to serduszka nia słyszałam do tej pory - raczej mnie to nie martwi. Skoro mały/a fika za każdym razem to znaczy, że wszystko z nim ok :)

Aylin Ty chodzisz tez na NFZ? moze sek tkwi nie w tym ile razy mozna tylko jak jest wyposazony gabinet:sorry: bo moj gin nie ma i daje skierowanie do innego lekarza wtedy i tak samo mialam w warszawie w poprzedniej ciay jak juz na nfz zaczelam chodzic ze tez mnie kierowali do innego lekarza pietro nizej coprawda ale trzeba bylo 2 tyg czekac na samo usg po wczesniejszym umowieniu sie. tutaj na 1 wizycie bylam prywatnie u takiej babki co tez ma nfz ale powiedziala ze czekalabym na pierwsza wizyte 3 miesiace(zwyczajnie chciala zarobic) no ale wtedy to bym miala usg za kazdym razem, ona za 1 wizyte z usg i cytologia skasowala mnie 250 zl wiec odpuscilismy sobie i poszlismy na nfz. tamta moze i milutka byla ale tez bym byla mila jakby mi ktos tyle za wizyte placil:crazy: to nawet w warszawie jak na poczatku chodzilam do pani docent to z usg placilam 180 zl za wizyte a nie 250

reklama
To ja już miałam sporo USG...
Chodzę prywatnie od 6 tc i za każdym razem mam USG, ponadto miałam dodatkowe USG w Medicover w 6 tc potwierdzające ciążę, w 10 tc bo byłam bardzo przeziębiona i tak kasłałam, że dostawałam bóli podbrzusza, potem tydzień temu trafiłam na Izbę Przyjęć na Karowej z wysokim ciśnieniem i trzeba było zobaczyć, czy serduszko bije, a w piątek miałam ustalone USG te w 12 tc. No i dziś będę miała na wizycie ale na wizycie to jest takie króciutkie, żeby serduszko sprawdzić ;)

Do góry