reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

no to wróciłam!
ciśnienie ok,waga 59,5 kg tętno młodego prawidłowe,skurcze jakie były takie są,czop wypadł,szyjka 1,5 cm,rozwarcia brak!Doktorek powiedział,żebym odstawiła już leki,zalecił jakieś spacery i używanie męża ile mi się będzie chciało :-);-) a jak przez tydzień nic się nie zmieni to będziemy kombinować!
No to gratulacje !!! Ja swojego chlopa używam jak tylko sie da i nic u mnie się nie dzieje szyjka jaka twarda była tak jest i zeroooo skurczy :-(

reklama
Ruda gratki - wygląda na to, że niedługo będziesz miała swoje dziecko na świecie :-).

Ja dzisiaj byłam zrobić ten posiew z pochwy. Nic nie bolało, nawet nic nie poczułam tak naprawdę. Nastawiłam się na ból, szczypanie czy coś w tym stylu, a tu ledwo co nogi zdążyłam rozłożyć a połozna mówi "dziękuję" :szok:. Nawet K. był w szoku, że tak szybko i zapytał się czy robiła mi to w poczekalni.......:-D:-D:-D.

Czytam Was i czytam codziennie i jakoś odpisywać mi się nie chce:zawstydzona/y: Przepraszam :tak:

Kami zdrowka życzę! Ja też w poprzedniej ciązy na tym etapie brałam antybiotyk o chora byłam strasznie i całe szczęście, bo gdybym miała kaszleć przy tych szwach to bym chyba umarła :szok: a tak antybiotyk szybko zadziałał i do szpitala zdrowa poszłam. Tobie życzę tego samego:-)

gkvip, wymiatasz kobieto :-D

Ruda miłego używanka :-D

Ogólnie dziewczyny, super się czyta o waszych wizytach i objawach. Wchodzę tu codziennie i sprawdzam co u której....a już niedługo będę czytać Wasze opowieści z porodówki, bo je uwielbiam :-):wściekła/y:

no to wróciłam!
ciśnienie ok,waga 59,5 kg tętno młodego prawidłowe,skurcze jakie były takie są,czop wypadł,szyjka 1,5 cm,rozwarcia brak!Doktorek powiedział,żebym odstawiła już leki,zalecił jakieś spacery i używanie męża ile mi się będzie chciało :-);-) a jak przez tydzień nic się nie zmieni to będziemy kombinować!

Ruda używał mężulka ile wlezie po później nie będzie można :zawstydzona/y:hiihihihi:-D gratki ;D

Ruda, u mnei szyjka miękka, koło 2 cm......gin mówi ,że moge tak chodzic jeszcze dłuuugo....

ja strasznie zazdroszcze tych ustalonych cesarek na konkretną date kurcze jak ja bym tak chciała :( moja gin. tak nigdy nie robi i musimy czekac aż samo się zacznie... nie lubię tej niepewności.. nie wiem co gdzie kiedy i jak... chciała bym znac datę:D

Po wizycie tylko tyle,ze ctg ok - zero skurczy, USG nie mialam robionego,a na fotelik nie chcialam wejsc,bo ost. po badaniu mnie bolalo,wiec powiedzialam,ze jak nie musze to nie chce. Kolejna wizyta 25 maja - oczywiscie, jak to gin stwierdzil - jak bedziemy miec duzo szczescia,to tego dnia sie zobaczymy,ale do tego czasu powinnam juz tulic malenstwo. Brzuch juz nisko, duzo sluzu - gin. powiedzial - dziecko donoszone mozna rodzic :-D a ja na to,ze byle do soboty (mama moja przyjezdza) i moge rodzic,to sie tylko zasmial.Sama jestem ciekawa ile jescze pochodze.

Gratuluje udanych wizyt. Ach a meza to ja uzywac bede od niedzieli :-p:-D

reklama
Ruda używał mężulka ile wlezie po później nie będzie można :zawstydzona/y:hiihihihi:-D gratki ;D
oj tam,oj tam -Lena my już wprawieni,całą ciążę zakaz,to teraz nadrabiamy,a potem ten miesiąć czy dwa to zleci ;-) :-)

Ruda, u mnei szyjka miękka, koło 2 cm......gin mówi ,że moge tak chodzic jeszcze dłuuugo....
AVO ja mam 1,5 cm i też miękką,ale jeszcze trzyma :wściekła/y:
tydzień temu na wizycie miałam 1,9 cm - specjalnie dzis pytałam,więc w sumie powoli się skraca,

Do góry