reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Wczorajsza wizyta:
Szyjka sie nie skraca, ladna długa. Posiew pobrany na poprzedniej wizycie wyszedł negatywny. Ciśnienie 120/90. Wagowo 6,5 na plusie. Nusia dalej lezy główką w doł. I sprawdzone - siusiaka brak wiec płci nie zmieniła w międzyczasie. Wazy sobie około 2650.
Dostałam skierowanie na mocz i morfologie - o ile zdążę zrobić. Następna wizyta 30 maja chyba ze wcześniej spotkam sie z ginem na porodówce. Na wszelki wypadek skierowanie do szpitala też mam :)

Super wieści!

reklama
Wczorajsza wizyta:
Szyjka sie nie skraca, ladna długa. Posiew pobrany na poprzedniej wizycie wyszedł negatywny. Ciśnienie 120/90. Wagowo 6,5 na plusie. Nusia dalej lezy główką w doł. I sprawdzone - siusiaka brak wiec płci nie zmieniła w międzyczasie. Wazy sobie około 2650.
Dostałam skierowanie na mocz i morfologie - o ile zdążę zrobić. Następna wizyta 30 maja chyba ze wcześniej spotkam sie z ginem na porodówce. Na wszelki wypadek skierowanie do szpitala też mam :)

Prócz tej wagi to mamy podobnie :D Gratulacjeeeee!!!!

posiewy z cewki ???? ja miałam w poniedziałek posiewy robione ale z pochwy i odbytu

gratuluję udanych wizyt!
esperanza Kami ma rację - pobiera się materiał z pochwy i odbytu(ewentualnie). Chyba,że Tobie będą badać te bakterie co wyszły??

lui alijenka esperanza gratuluję udanych wizyt!

esperanza na pewno uda ci się bakterie zwalczyć przed porodem :tak:

To nie miałyście takiego badania? Ja w 3 miesiącu ciązy tez miałam robiony posiew z cewki moczowej bo w ciazy nie wolno podobno robić z szyjki macicy (nie miałam wtedy żadnej infekcji). I wtedy juz mnie lekarz poinformowła, że przed porodem powtarza się to badanie :/ Jest ono strasznie nieprzyjemne, za pierwszym razem az podskoczyłam na fotelu. Więc teraz mam posiew z pochwy, cewki i odbytu:-(Jak widac co lekarz to inne zasady...Tak jak mnie za każdym razem bada na samolocie, a z tego co czytałam to niektóre dziewczyny w ciązy bardzo żadko mają takie badanie.

PS. Moja lekarka, jest ogólnie bardzo restrykcyjna jeśli chodzi o badania ginekologiczne typu posiewy czy cytologie. Uważa, że w Krakowie są tylko 2 miejsca gdzie prawidłowo i dokładnie wykonuja takie analizy. I może cos w tym jest, bo sama pamiętam jak poszłam kiedys do innej placówki gdzie po cytologii stwierdzili, że mam wirusa HPV - co się okazało totalna bzdura, a ja przez 2 tyg żyłam przez nich w totalnym stresie.

Ostatnia edycja:
Byłam dziś na wizycie. Generalnie wszystko ok, oprócz tego, że pojawiły mi się jakieś bakterie w moczu i muszę się ich pozbyć. Następne wizyta za 2 tyg i będzie ostatnie USG i KTG. No i dostałam skierowanie na posiewy (o nie znowu to okropne badanie z cewki moczowej:szok:) Ok idę spać bo cały dzień poza domem byłam.

Wczorajsza wizyta:

Gratuluję udanych wizyt :-):-D

aylin same dobre wieści :-) Gratki!

esperanza u Ciebie też ok :tak: Tylko jeszcze to nieprzyjemne badanie. Ale dasz radę! No i bakterie aby poszły precz.

lui, alijenka doczytałam że i u Was też ok :-). Super.

Ja dzisiaj byłam u gina i wszystko pięknie ;-). Szyjka zamknięta i na szczęście nie skraca się - cieszę się że pessar dobrze trzyma. Badania mam książkowe :cool2:.
Kolejna wizyta 6 czerwca a 15 mam się zgłosić do szpitala na cc :tak:. Jakby w międzyczasie coś się działo to mam dzwonić do gina. Ale mam nadzieję, że nie będzie to konieczne. Będę w trakcie 37 tygodnia.
No i mój gin będzie robił mi cesarkę. Bardzo mnie to ucieszyło :tak:

Ostatnia edycja:
no to wróciłam!
ciśnienie ok,waga 59,5 kg tętno młodego prawidłowe,skurcze jakie były takie są,czop wypadł,szyjka 1,5 cm,rozwarcia brak!Doktorek powiedział,żebym odstawiła już leki,zalecił jakieś spacery i używanie męża ile mi się będzie chciało :-);-) a jak przez tydzień nic się nie zmieni to będziemy kombinować!

Ruda to gratuluję udanej wizyty! korzystaj z tego męża ile wlezie :-D

poza tym to szczerze to jestem w szoku, że to już jest ten czas na nas :szok:

reklama
Gratki z wizyt kobitki :tak: ja mam wizyte z polozna we wtorek a Usg w przyszly piatek :tak: i juz nie moge sie doczekac, ciekawe jak tam moje rozwarcie i ile mala wazy:tak:

Do góry