reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

rurka gratulacje:):):):)

Ja dzis na wizycie u nowej ginki... która okazała sie w porządku powiedziałabym super ale nie chcę zapeszyć.

Wizyta w czmp w łodzi. Najpierw położna zmierzyła, sciśnieniowała itd. Potem badanie u ginki - fachowo i zdecydowanie mniej boleśnie niż u poprzedniej. No i był jakiś komentarz a nie tylko zdjęcie rekawiczki;)

Potwierdziła to, co mówiłam wcześniejszej o niezgodności grup krwi - ja mam minusową a P plusową. Od razu miałam iść do lab i oddać krew na odczyt coombsa plus na wr, których nie było.
USG połówkowe umówione na początek marca - dopiero niestety:( No ale terminy:( To będzie 25 tydzień ale trudno. Zdecydowałam, że tam będę chodzić. No i tam chcę rodzić więc wszystko pasuje.

No i w ramach rozrywki posłuchałyśmy sobie bicia serca bobo:-) Faktycznie bije :-)

Żałuję tylko, że na to usg jeszcze poczekam prawie miesiąc :wściekła/y:

Oprócz tego poleciła jakieś tam witaminy no i dostałam książeczkę o diecie w ciąży.
Czytałam już dużo na ten temat ale co tam. Więc dziś wg zaleceń zjadłam sobie parę kanapeczek na chlebkach-deskach z wędliną, serkiem białym, pomidorem, papryką i ogórkiem. Yummy:-)

Następna wizyta już umówiona:-)

No i dodam na koniec, że od paru dni czuje jakieś ruchy - w paru przypadkach wykluczyłam gazy ;) więc musi to być bobo :) Zabawne uczucie przyznaję - jakby faktycznie teraz docierał do mnie, ze tam jest coś żywego:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Jesteśmy po usg :) prawie 600 gram, wymiary takie jak powinny być, stopień dojrzałości łożyska 0, pępowina 3naczyniowa, ilość płynu owodniowego w normie, bardzo ładnie się ruszała, no i kolejny raz potwierdzone- pipeczka jak się patrzy, wątpliwości nie ma, że będzie dziewczynka ;-)[/QUOg

Gratuluje!!!!

Dziś wizyta dowcipna była, potwierdzona mała grzybica czopki Clotrimazolum na noc i Triderm maść stosowac .
Glukoza jest prawidłowa wegług norm 75 g jestem w ryzach nie przekroczyłam . :-) i USG ale to u naszych Fasolek

Jesteśmy po usg :) prawie 600 gram, wymiary takie jak powinny być, stopień dojrzałości łożyska 0, pępowina 3naczyniowa, ilość płynu owodniowego w normie, bardzo ładnie się ruszała, no i kolejny raz potwierdzone- pipeczka jak się patrzy, wątpliwości nie ma, że będzie dziewczynka ;-)

Gratulacje!!!!!!

Lena współczuję anemii, a dzidziuś pewnie na następnej wizycie się ujawni ;-)

MsMickey cieszę się, że nowa ginka okazała się w porządku i gratuluję pierwszych ruchów!!!

hej ja dziś bez życia... o 7:30 musiałam wstać przed 8 byłam w ośrodku bo miałam robione obciążenie glukozą... o 8 pobrali mi raz i o 9:55 2pobranie z tej samej żyły... ręka mnie boli i jestem na wpół przytomna... mam nadzieję że wyniki będą w normie...
Gdyby nie cytryna to bym tego nie wypiła.... i tak glukozą mi się odbijało paskudnie...

Ja już po połówkowym :tak:
U Zojki wszystko oki i na swoim miejscu :tak: Waży niecałe 420 gram i wielkością zgadza się z terminem wg OM :tak:
Nie będę wpisywać wszystkich danych, bo nie ma to sensu... Chyba, że któraś coś chce porównać to proszę pytać ;-)

reklama
Ja już po połówkowym :tak:
U Zojki wszystko oki i na swoim miejscu :tak: Waży niecałe 420 gram i wielkością zgadza się z terminem wg OM :tak:
Nie będę wpisywać wszystkich danych, bo nie ma to sensu... Chyba, że któraś coś chce porównać to proszę pytać ;-)
No to super ze wszystko jak byc powinno:-)

Do góry