reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

rurka gratulacje:):):):)

Ja dzis na wizycie u nowej ginki... która okazała sie w porządku powiedziałabym super ale nie chcę zapeszyć.

Wizyta w czmp w łodzi. Najpierw położna zmierzyła, sciśnieniowała itd. Potem badanie u ginki - fachowo i zdecydowanie mniej boleśnie niż u poprzedniej. No i był jakiś komentarz a nie tylko zdjęcie rekawiczki;)

Potwierdziła to, co mówiłam wcześniejszej o niezgodności grup krwi - ja mam minusową a P plusową. Od razu miałam iść do lab i oddać krew na odczyt coombsa plus na wr, których nie było.
USG połówkowe umówione na początek marca - dopiero niestety:( No ale terminy:( To będzie 25 tydzień ale trudno. Zdecydowałam, że tam będę chodzić. No i tam chcę rodzić więc wszystko pasuje.

No i w ramach rozrywki posłuchałyśmy sobie bicia serca bobo:-) Faktycznie bije :-)

Żałuję tylko, że na to usg jeszcze poczekam prawie miesiąc :wściekła/y:

Oprócz tego poleciła jakieś tam witaminy no i dostałam książeczkę o diecie w ciąży.
Czytałam już dużo na ten temat ale co tam. Więc dziś wg zaleceń zjadłam sobie parę kanapeczek na chlebkach-deskach z wędliną, serkiem białym, pomidorem, papryką i ogórkiem. Yummy:-)

Następna wizyta już umówiona:-)

No i dodam na koniec, że od paru dni czuje jakieś ruchy - w paru przypadkach wykluczyłam gazy ;) więc musi to być bobo :) Zabawne uczucie przyznaję - jakby faktycznie teraz docierał do mnie, ze tam jest coś żywego:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Jesteśmy po usg :) prawie 600 gram, wymiary takie jak powinny być, stopień dojrzałości łożyska 0, pępowina 3naczyniowa, ilość płynu owodniowego w normie, bardzo ładnie się ruszała, no i kolejny raz potwierdzone- pipeczka jak się patrzy, wątpliwości nie ma, że będzie dziewczynka ;-)[/QUOg

Gratuluje!!!!

Dziś wizyta dowcipna była, potwierdzona mała grzybica czopki Clotrimazolum na noc i Triderm maść stosowac .
Glukoza jest prawidłowa wegług norm 75 g jestem w ryzach nie przekroczyłam . :-) i USG ale to u naszych Fasolek

Jesteśmy po usg :) prawie 600 gram, wymiary takie jak powinny być, stopień dojrzałości łożyska 0, pępowina 3naczyniowa, ilość płynu owodniowego w normie, bardzo ładnie się ruszała, no i kolejny raz potwierdzone- pipeczka jak się patrzy, wątpliwości nie ma, że będzie dziewczynka ;-)

Gratulacje!!!!!!

Lena współczuję anemii, a dzidziuś pewnie na następnej wizycie się ujawni ;-)

MsMickey cieszę się, że nowa ginka okazała się w porządku i gratuluję pierwszych ruchów!!!

hej ja dziś bez życia... o 7:30 musiałam wstać przed 8 byłam w ośrodku bo miałam robione obciążenie glukozą... o 8 pobrali mi raz i o 9:55 2pobranie z tej samej żyły... ręka mnie boli i jestem na wpół przytomna... mam nadzieję że wyniki będą w normie...
Gdyby nie cytryna to bym tego nie wypiła.... i tak glukozą mi się odbijało paskudnie...

Ja już po połówkowym :tak:
U Zojki wszystko oki i na swoim miejscu :tak: Waży niecałe 420 gram i wielkością zgadza się z terminem wg OM :tak:
Nie będę wpisywać wszystkich danych, bo nie ma to sensu... Chyba, że któraś coś chce porównać to proszę pytać ;-)

reklama
Ja już po połówkowym :tak:
U Zojki wszystko oki i na swoim miejscu :tak: Waży niecałe 420 gram i wielkością zgadza się z terminem wg OM :tak:
Nie będę wpisywać wszystkich danych, bo nie ma to sensu... Chyba, że któraś coś chce porównać to proszę pytać ;-)
No to super ze wszystko jak byc powinno:-)

Do góry