reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

reklama
Dlaczego badanie gentyczne dopiero teraz ?Wydaje mi się że większość z nas miała koło 12-14 tygodnia? ale jeśli lekarz uznał że twój maluszek rozwija się prawidłowo to może można teraz:-)

Ja miałam genetyczne we wtorek, na ulotce kliniki w której byłam są wypisane trzy przedziały kiedy można je zrobić , w każdym trymestrze jeden

Ja na ostatniej wizycie dostałam skierowanie na kolejne badania krwi, no i mój "ukochany" test obciążenia glukozą :baffled:

Gin kazał mi brać nospę, bo mam lekkie bóle brzucha, zwłaszcza jak mam stres i dużo pracy.

Badanie usg z pierwszym podejściem do poznania płci - 14 lutego :happy:

Dlaczego badanie gentyczne dopiero teraz ?Wydaje mi się że większość z nas miała koło 12-14 tygodnia? ale jeśli lekarz uznał że twój maluszek rozwija się prawidłowo to może można teraz:-)
jedno i drugie jest genetyczne tyle że w tym z I trymestru są tylko cztery markery do oznaczenia możliwych wad a w II trymestrze ponad czterdzieści
Iwon piękna data ;-) mojemu koledze w zeszłym roku urodziła się córeczka właśnie w walentynki i dali jej na drugie imię Walentyna

jedno i drugie jest genetyczne tyle że w tym z I trymestru są tylko cztery markery do oznaczenia możliwych wad a w II trymestrze ponad czterdzieści
Iwon piękna data ;-) mojemu koledze w zeszłym roku urodziła się córeczka właśnie w walentynki i dali jej na drugie imię Walentyna

Az 40? To teraz sie będę stresować...

a ja mam za wysokie ciśnienie - drugi raz już 150/100 :(

Lekarz wysłał mnie do internisty, zaczynam chyba odczuwać skutki intensywnej pracy. Od 9 idę na L4 na kilka dłuższych dni.

Kochane i drogie, dziś okazało się wreszcie, że chyba_Tomek w istocie jest... Tomkiem !!! :D pokazał nam łaskawie siuraka, ale to był koniec jego występów, odwrócił się dupą i plecami i tyleśmy go sobie pooglądali!
Z sesji zdjęciowej nici, ale za to najważniejsze, że maluch rozwija się prawidłowo, wielkościowo jest w samym środeczku normy, waży 280 g (+/- 40 g), wszystkie narządy okej, tylko przez to, że nas olał, nie udało się dokładnie zobaczyć serca. Wiemy jednak, że bije miarowo, ma dwa przedsionki i dwie komory, no i jakieś przepływy doktor zobaczył, które też były prawidłowe. W każdym razie w 30. tyg. na kolejnym USG trzeba będzie jeszcze raz dokładnie obejrzeć mu pikawę, a póki co lekarz kazał się nie stresować, bo "na 90% wszystko jest w porządku".

Tatuś oczywiście pręży się z dumy niczym kogutek, a jak usłyszał, że to chłopak, powiedział tylko wiele znaczące "no!" :>

reklama
Do góry