reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Coraz wiecej dziewczynek sie robi :)

Ja ide w poniedzialek na usg połowkowe a w środe ide na powtorke tylko w 3d i na filmik. Juz sie nie moge doczekać, z Wiki nie mamy filmu, wiec teraz nadrabiamy.

reklama
Obiecane szczegóły wczorajszej stresowej wizyty z naszą księżniczką
Pan doktor bardzo miły, rzeczowo odpowiadał na pytanie i wszystko kilkakrotnie nam pokazywał i sprawdzał
Dzidzia pierwszy raz była tak grzeczna na usg, zazwyczaj tak fika nóżkami i kręci się w brzuszku że ciężko ją pomierzyć

Najpierw obejrzeliśmy główkę, zmierzona w dwóch kierunkach, poobserwowany i zmierzony móżdżek, półkule ok śliczny nosek i usteczka :-)
Karczek też w porządeczku, przy okazji cały kręgosłup też "prześwietlony"
Następnie klatka piersiowa, serduszko bardzo ładnie widoczne, przepływy w porządku, serducho bije bardzo głośno i miarowo, naczynia w klatce piersiowej też ok
Potem obejrzeliśmy żołądek, nerki, pęcherz i połączenie pępowinki z brzuszkiem żeby wykluczyć przepuklinkę też wszytko prawidłowo
Przyszedł czas na przyjrzenie się budowie naszej pępowiny, faktycznie jest dwunaczyniowa ale tętnica jest na tyle duża że nie stwarza dla małej żadnego ryzyka, przepływy przez pępowinę też prawidłowe więc nie ma się czym martwić
Pan doktor jeszcze zrobił jeszcze jeden podgląd między nóżki by powiedzieć "genitalia żeńskie prawidłowe", chciałabym wtedy widzieć minę mojego męża ale siedział za moją głową i nie było mi dane :-D

Nie będę podawać wszystkich pomiarów bo naprawdę jest tego mnóstwo i nawet nie wszystkie skróty byłam w stanie przetłumaczyć grunt że wszytko jest w porządku

Co ciekawe na podstawie usg wyznaczona nam termin an 29.05 czyli naszą rocznicę ślubu :-) ciekawe co z tego wyniknie

Z badania jesteśmy bardzo zadowolenia, zwłaszcza z jego wyniku
My mieliśmy skierowanie od gin ze względu na naszą wcześniejsza historie i wykrycie dwunaczyniowej pępowiny więc za badania nie płaciliśmy ale prywatnie kosztują 250zł

Dowiedzieliśmy się jeszcze że mamy naprawdę świetną gin skoro zauważyła tą pępowinę, pan doktor powiedział że tylko bardzo dobrzy specjaliści są wstanie to wykryć bez odpowiedniego sprzętu i że mamy się jej trzymać bo to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu

Naprawdę prezent jak ta lala :) Mi wczoraj wyszedł termin z pomiarów usg na 10.06. czyli w imieniny mojej mamy. Też fanie. No ale Boguś to nie dam mimo wszystko dziecku na imię.

Moja ginka właśnie pępowinie to przyglądała się od jakiegoś czasu i szeroko się uśmiechała jak widziała 3 naczynia. Nawet zdjęcie zrobiła.

mój gin też pierwsze co to sprawdzał pępowinę i pięknie było widać 3 naczynia, za tydzień mam następną wizytę i następne usg a za miesiąc może pójdę na to 3d

reklama
a my wczoraj byliśmy też na wizycie u gina i jest wszystko ok, poza tym że chudnę...tzn przytyłam przez ten okres ciąży 2kg i juz mój doktorek się wystraszył i powiedział że daje mi 3 tyg na przytycie choć pare kg....połówkowe usg w przyszłym tygodniu mamy
a najlepsze że mój gin powiedział żebyśmy się na synka tak bardzo nie nastawiali, ale na połówkowym wyjdzie wszystko ... mój S troche wymiękł jak usłyszał że może byc 3 baba w domu, i zakomunikował że jak wszystkie będziemy mieć okres w tym samym czasie to on się wyprowadza na działkę:-D:-D

Do góry