reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Byłąm dziś u gina, z dzidzią ok podal mi tylko obwod glowki i ile ma kosc udowa i cos jeszcze ale bylam tak zafascynowana moja dzidzia na ekranie ze nie bardzo pamietam ;D tu chyba o ta kosc chodzi -> FL 31,5mm i glowka i tu mam jakies dwie --> BPD 50,7mm i AC 174mm ogolnie wymiary malca odpowiadaja 20 tygodniowi ciazy wiec jest ok serducho bije, a co miedzy nozkami nie chcialo pokazac cos wstydliwe pewnie po mamusi ;p hehehhe badania : morfologia, mocz, i grupa krwi +rh za 10dni z wynikami badan spowrotem do gina i moze wtedy pokaze.musialam wejsc na wage i masakra od poczatku ciazy +4kg ;( a zdjecia usg malucha nie dostalam, dostalam tylko zdjecie kosi udowej i zdjecie obwodu glowki.

gratulacje :-D

reklama
I u nas będzie córcia, powoli się chyba zaczyna stosunek chłopców do dziewczynek wyrównywać

Już pisałam an głównym ale tu więcej szczegółów
Księżniczka wiercidupka, bardzo się wierciła i trudno było dokładnie obejrzeć pępowinę
główka 55.3mm
kość udowa 37.5mm
brzuszek 155 mm
Malutka 200mm
waga 414g
Średnia ze wszystkich pomiarów daje nam 21t i 4 dni czyli wychodzi na to że tydzień starsza

Serduszko w porządku, ładnie było widać wszystkie części i przepływająca krew
Żołądek i pęcherz też w porządku

Niepokoi nas pępowina, prawdopodobnie jest dwunaczyniowa a to często wiąże się z wadami u dziecka, będziemy robić dodatkowe badania żeby zobaczyć co z tą pępowiną i czy malutka nie ma jakiś wad
Strasznie się o nią boję

I u nas będzie córcia, powoli się chyba zaczyna stosunek chłopców do dziewczynek wyrównywać

Księżniczka wiercidupka, bardzo się wierciła i trudno było dokładnie obejrzeć pępowinę
główka 55.3mm
kość udowa 37.5mm
brzuszek 155 mm
Malutka 200mm
waga 414g
Średnia ze wszystkich pomiarów daje nam 21t i 4 dni czyli wychodzi na to że tydzień starsza

Niepokoi nas pępowina, prawdopodobnie jest dwunaczyniowa a to często wiąże się z wadami u dziecka, będziemy robić dodatkowe badania żeby zobaczyć co z tą pępowiną i czy malutka nie ma jakiś wad
Strasznie się o nią boję
Gratuluję :-D i nie martw się będzie wszystko dobrze !!!!

Gratuluję udanych wizyt i poznanych płci:) Tialana to nasze dziewczynki są prawie takie same duże moja 413g i też z usg wyszlo 21t4d:)

Dzień dobry :-)

Ja to wczoraj byłam u endo i wyszłam jak zwykle wkurzona. Chodzę prywatnie wizyta 70zł przeciętnie trwa 2-5min, a lekarz i tak ma w d. pacjentów:confused2: (mnie :wściekła/y:)
Pokazałam wyniki, wszystko ok.
Pytam, kiedy następna wizyta?, a on mi na to, że mam przyjść 3 tyg. po rozwiązaniu i daje mi receptę. Patrzę na nią a tam wypisane 100tabletek. Mówię, ze jest styczeń rodzić mam w czerwcu a na recepcie jest 100 tabletek, a ten nie patrząc na mnie mówi tak tak..Pytam raz jeszcze...mam przyjść w lipcu, jest styczeń a recepta na 100 tab. Patrzy na mnie podirytowany i kiwa głową, żebym już szła....wogole mnie nie słuchał :angry: Dlaczego lekarze zawsze pacjentów traktują jak idiotów.

I tak będę musiała wrócić w kwietniu, więc po co udaje idiotę?? Wiadomo, ze nie chciał wypisac więcej tabl., żebym do niego wróciła przed rozwiązaniem. Bo chyba liczyć umie?? :szok: Nie wiem za co ja płacę. Dobrze, że wyniki dobre :tak:

Dobra, pożaliłam się bo wczoraj mnie zagotował...już nie wiem który to w mojej karierze pecjentki :eek: masakra w tej Polsce:no:

Verita, ja wlasnie niedawno "przesiadlam" sie z endo, do ktorego chodzilam w Polsce (prywatnie takze) na endo tutaj
Do niej chodzi moja mama, wiec za bardzo nie mialam wyboru, ale musze przyznac, ze dobra byla.
Wizyta kosztowala 80zlotych i sama zachecala mnie do zadawania pytan.
Aleeee mila i otwarta byla tylko wtedy, gdy pieniazki plynely.
Gdy przed ostatnia ciaza (rok temu) spytalam sie jej, czy w razie ciazy moge do niej szybko zadzwonic, by skonsultowac wyniki jako, iz nie bede w Polsce, powiedziala, ze nie ma sprawy.
Jak pare miesiecy pozniej zaszlam zadzwonilam, byla obrazona jak 150, ze smie do niej dzwonic i telefonicznie cokolwiek konsultowac, przeciez ona czasu nie ma.... Jak jej przypomnialam co mowila, to laskawie pozwolila sobie przeczytac wyniki.
Ciaze poronilam (co oczywiscie nie bylo jej wina) ale powiedzialam sobie ze czas zmienic, bo to nie lekarz, ktory tylko pieniadze liczy, a gdy ktos go potrzebuje, to ma Cie gleboko.
Tutejszy lekarz zanim mnie zobaczyl na pierwszej wizycie (i oczywiscie otrzymal zaplate) w ciemno telefonicznie zainteresowal sie moim przypadkiem, tlumaczyl wszystko, uspokojal...
A pierwsza wizyta to byl szok, ponad godzine mnie trzymal, wypytywal o wszystko, przebieg operacji, jak doszlam do tego, ze mialam guza, przesledzil ze mna cala historie choroby, manualnie wymacal szyje (w Polsce nigdy mi tego nie robili), na USG siedzialam tak dlugo, ze juz mialam podejrzenia, ze mu sie to podoba... jednym slowem szok.
Juz mi nie chodzi o umiejetnosci (ktore nota bene ten zareprezentowal na wyzszym poziomie niz ta poznanska guru...) ale wlasnie podejscie do czlowieka...
Bylam u niego raz, potem caly czas mnie kontroluje telefonicznie a pod koniec stycznia ide na druga kontrole.
Mnie tez duzo nerwow ta endo w Polsce kosztowala :confused2:

reklama

główka 55.3mm
kość udowa 37.5mm
brzuszek 155 mm
Malutka 200mm
waga 414g

Strasznie się o nią boję

Wierzę, że wszystko będzie dobrze...MUSI :*

Do góry