reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama zostaje w domku

Asiołek pisze:
e-mamo z poduszke do spania masz sztuczną czy na zwykłym pierzu? Jeżeli na pierzu to zmień na sztuczną a jeżli sztuczną to musisz ją na pol godzinki wsadzić w minusowa temperature - na noc na balkon ewentualnie zamrazarka....
to może też być od suchego powietrza sezon grzewczy w pełni i ja też budze sie z katarem a potem mi przechodzi....

Dzięki Asiołku :) Poduszki mamy z pierza chyba i być może to jest właśnie przyczyna. Kurcze kompletnie mi to do głowy nie wpadło. A przy tym katarze drapie mnie gardło, więc więcej niż pewne, że jest to alergia.

mania my w tym roku będziemy mieli pierwszy raz dużą choinkę i już się nie mogę doczekać. Planujemy kupić żywą, ale jeszcze nie wiem jak się te naszy plany zakończą, bo żywa krócej postoi no i trzeba będzie odkurzać często igły, żeby pies się nie najadł.
Dziś się nam teściowa zadeklarowała, że nam pożyczy swoje bombki, bo w tym roku nie będzie robiła choinki, więc tym sposobem odpada nam problem kupowania wszystkiego od początku. A choinkę ubierzemy gdzieś z dzień przed Wigilią.

reklama
Witam wieczorkiem

My też choinkę będziemy ubierać bliżej Wigili

Asiołku nie wierzę i mam nadzieję ze żartów sobie ze mnie nie robisz ???

;D ;DViola :-) genralnie bardzo pilnuje swojego prawa do wszystkiego :-) nie karmie piersią tylko nutramigenem - Majka jest na sztucznym od kiedy skończyła 2 tyg. dlatego pale sobie bez wyrzutów sumienia :-)

U nas weekend minał milutko - w sobote Mezul wstał rano nakarmił Majke a potem poszli na spacer a ja spałam do 11.... gorzej ejst dziś bo Artur był na noc w pracy a Niunia obudziłą sie o 3 potem o 6 itd.

Przyszły już prawie wszystkie paczki z prezenteami jakie zamówiłam na allegro!!!! I jestem bardzo zadowolona... jeszcze tylko albumy ze zdjeciami dla Tesciowej i Mamy i komplet prezentów bedzie gotowy :-)

Asiołku wporządku ja tylko zapytałam w kwestii formalnej
dla mnie nawet gdybyś karmiła i paliła (gdzie nie jestem za) to i tak bym cię nie potępiała bo to jest sprawa każdego z nas indywidualna
no a w momencie kiedy nie karmisz to sprawa jest jasna i nie musisz miećżadnych wyrzutów :)

No i akwarium dziś przyszlo :-) 112 l :-) Mezul jest w niebowziety ihihihihihihih i Kominiarz dziś był u nas na szczescie :-) dobry dzień sie zapowiada:-)

witam!
Jak u nas ostatnio był kominiarz to musiałam okna myć1 Tak ise cholera rozpanoszyła w tym kominie ze pełno sadzy latało i wszędzie były brudne mazy ::)

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Dziś spotkało mnie coś niesamowitego, cudownego, pozytywnego i bardzo Bożo Narodzeniowego :-)

Otóż zamówiłam stempel ze swietym Mikołajem i napisem Biegun Polnocny - i czekałam na stepmel, zastanawiałam sie ile bedzie to kosztowało itd. I własnie przyszła paczka, na której opakowaniu był postawiony stempel - Biegun Polnocny - Świety Mikołaj :-) w srodku znajdował sie zamowiona przeze mnie pieczatka a firma nie wzieła ani grosza i wysłałą mi to na własny koszt....

Boże jakie to wspaniałe :-) i takie ludzkie serdeczne i wspaniałe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zrobili mi prezent Świąteczny całkiem obcy ludzie :-) jeżeli kiedykolwiek bede miałą jakieś zamowienie na pieczatki stemple itd. to zawsze bede je wyrabiała u nich bo takim ludziom warto jest dawać zarabiać!!!!!!!!!!!!!! naprawde czuje sie dzieki nim cudownie!!!!!!!!!!

A u mnie wprost przeciwnie, ani miło, ani świątecznie @$#%$^#%@$#%$^, nie dość, że ma nie być wody przez 2 dni !!!!!!! to jeszcze co chwilę wyłączają mi prąd !!!! I jak tu z małym dzieckiem być w domu, jak wszystko mamy na prąd !
Jak będzie dłuższa przerwa w dostawie prądu to nie będzie też ogrzewania, bo piec w kotłowni majakieś zasilanie elektryczne. A wyobraźcie sobie 2 dni bez wody! Jezuuuuuuuuuuuu, jestem wściekła i wyć mi się chce !

E_mamo wiem co to znaczy nie miec wody, ale tez staram sie zrozumiec ludzi pracujacych aby ona byla. U mnie rozice obydwoje w Wodociagach pracuja. To jest okropne, wychodzic na zewnatrz do beczki z woda i w taki sposob ja czerpac, ale potem czlowiek choc przez jeden dzien po awarii docenia i cieszy sie z tej lecacej z kranu wody ;) No wiem, ze to marne pocieszenie ;) i zycze Ci E_mamo nieoczekiwanie szybkiego powrotu wody do kranu ;)

A jakas rozwalona jestem dzisiaj, wczoraj tez bylam i normlanie nie wiem jak sie do kupy zebrac.
Czarna chmura nadciaga za oknem i na spacer juz nie pojde, maz nie byl na spacerze z Alkiem podczas mojej czterogodzinnej nieobecnosci (sprzatam dom jednego starszego zamoznego malzenstwa 2 x w tyg po 4 godziny, ale tego praca nie nazywam ;) ) zapomnial mieso wyciagnac z zamrazarki na gulasz, a teraz spi zmeczony opieka nad Alusiem ::) Ja mam czas, an zrobienie czegos do jedzenia, bo Alek spi, ale mieso jeszcze nie rozmrozone. Zreszta i tak sie za chwile synus pewnie obudzi. No i taka zla jestem troche, tu bym chciala z mezem pogadac a tu chce mu dac sie wyspac, bo do pracy idzie na 17-sta. Ooooj!!!
No to sie wyzalilam troche, juz na glownym smutkowac nie bede, ale zadam pytanie :)

reklama
Asiolku ale fajnie z tym prezetem!!!!  I jak tu NIEwierzyc w ŚWIĘTEGO MIKOŁAJA?  Przeciez on istnieje ,a to dowod! :) :laugh: Cudnie Asiolku! musialas sie naprawde fantastycznie poczuc!

Do góry