reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

larkaa Wspolczuje Wam trych szpitali we Wrocławiu. U nas w Krakowie przyjmuja kazda kobietę ciężarna, chociażby na obserwacje :)

Ale Ci fajnie, że mozesz bez zadnych przeszkod wspolzyc :)

reklama
Heh co ja bym dala za mozliwosc normalnych zblizen intymnych z mężem :eek: A tu wspolzycie zakazane juz od..... 3msc :szok: Masakra!

Juz nie wytrzymujemy, a co tu dopiero odczekac jeszcze czas połogu.... No ale czego sie nie robi dla dzieci :tak:

No to wszystkie mamy problemy z bąkami:)
Ostatnie pare dni wypróżnien- rozwolnienie:((((( az sie troszke boje:(((
Larkaa wspomnialas o wydzielinie po stosunku....my tez sie wciąz kochamy i zaczynam sie bac czy to aby teraz nie przyspieszy porodu....wiem ze przy niezagrożonej ciązy mozna sie bzykac do konca ale ja zauwazylam ze po orgazmie mam tak twardą macicę jak kamień. Czy to normalne??? tez tak macie??? Po paru minutach wszystko wraca do normy czyli brzuch jest miękki i nie czuje zadnych dolegliwosci. Ale powolutku zaczynam sie troszke obawiac....

ja za to nie potrafię za nic w świecie powstrzymywać teraz...bąków:zawstydzona/y:żebym nie wiem jak się starała to są głośne. wstyd!
Ja od początku mam z tym problem. Całą ciążę przeszłam bezobjawowo, poza właśnie jedną dolegliwością - bączki :-D To, że są głośne, to mi średnio przeszkadza. Ale najbardziej uciążliwe jest to, że sama ze sobą w pomieszczeniu wytrzymać nie mogę :-D:-D A jak położę się już wieczorem do łóżka, ostatnimi siłami wkładam poduszkę między nogi dla wygody, przykryję się kołderką... i jak poczuje napór to już nie chce mi się wstawać i wychodzić z pokoju.
Wczoraj tak miałam (ale to chyba po bigosie!) że mąż uciekł z pokoju i poszedł spać do drugiego! Dzisiaj się śmiałam, bo wysłałam mu smsa do pracy, żeby nie bał się wrócić do domu, bo kupiłam espumissan! :-D:-D
po orgazmie mam tak twardą macicę jak kamień. Czy to normalne??? tez tak macie???
Każda z nas tak ma :> to normalne. Póki nie masz zagrożonej ciąży nie ma przeciwskazań do uprawiania seksu do końca. Chociaż na Szkole Rodzenia położna mówiła, że nawet wtedy powinno się wstrzymać pomiędzy 34 - 37 tygodniem. A później znowu błogosławieństwo :) :cool2:

A ja z kolei odkad obniżyl mi sie brzuch mam straszne zaparcia i okroooopne wzdecia ;/ Nie mogę sobie z tym poradzic ;/ Cala ciaze nie mialam z tym problemow, a tu na koniec sie zaczelo ...

Monia ja też mam twardą macicę zawsze po :D
Ale no po prostu nie wiem co się ze mną dzieje, teraz to co 2 dzień, ciągle mnie nosi i czuję się straaaasznie sexi, wodzę męża jak cholera, nie wiem skąd to, nigdy tak nie miałam :O
czy to jakiś kolejny ciężarowy syndrom?

Bo orgazm to nic innego jak skurcze macicy. Ja też mam twardą jak czuję podniecenie chociażby, ale to normalne, dzidzia to podobno odczuwa jak kołysanie. My już mamy zielone światło, ale mąż boji się mnie dotknąć i wczoraj niemal go zmusiłam i skończyło się porażką... to znaczy moją porażką, z nerwów awogóle nie mogłam się wczuć.
Dziewczyny a jak jest rozwarcie to nasienie nie wpłynie przypadkiem do dzidziusia, ja wiem że to maksymalnie głupie pytanie, ale takie my śli chodzą mi po głowie.

Dzwoniłam właśnie do diagnostyki zapytac o wyniki posiwu. Moj maz zapomnial mi odebrac. NAjwazniejsze, ze nie mam zadnych bakterii ani grzybow :D jupiiiiiiiiiiiiiiiiiii Ale się ciesze!

reklama
Habcia no to troche odetchnelas?:tak:
Antar,nie wplynie nasienie,przeciez masz jeszcze pecherz plodowy.Ale czytalam gdzies,ze sperma ma wlasciwosci pobudzajace czynnosc skurczowa,ale czy to prawda to ja nie wiem;-)

Do góry