reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

asus masz racje :tak: zawsze chcialam miec dzieci w niewielkim odstepie czasu :tak: teraz sytuacja materialna nie pozwala mi na kolejne dziecko, no a takze nie wyobrazam sobie jakbym dala rade sobie z obowiazkami. Mimo to chce miec wymarzona coreczke w przyszlosci... niestety odstep wieku miedzy dzieciakami bedzie kilkuletni :cool:

reklama
Ja już absolutnie NIE planuję ciąży , ale Wy dziewczyny , które myślicie o kolejnym dziecku nie czekajcie długo . Już teraz różnica w wieku rodzeństwa wynosiłaby 1.5 roku a to super odstęp . Takie dzieci mają ze sobą dobry kontakt , podobne zainteresowania . Więc i ja czekam która z Was pierwsza znów przekaże nam radosną wiadomość :tak:
O nieeee :eek:...jak dla mnie to za malo :-p:-p:-p:-p
min.3 latka ...wtedy masz caly czas podwojna robote ... bo tego starszego dziecka i tak nie zostawisz samego ..tylko trzeba pilnowac non-stop dwoch malych bakow:-)
Ja mam nieco wieksza ;-)...miala byc 5 ...ale loty do Irlandii mi nie sluzyly i cykl sie przestawial:-D:-D:-D

asus zgadzam się z Tobą i gdybym tylko mogła zajść naturalnie, to na pewno byśmy już się starali. Jednak ze względu na to, że jedynym wyjściem i szansą na baby jest in vitro, muszę poczekać do przyszłego roku, bo po cesarce lekarz nie zgodzi się tak szybko na zabieg. A poza tym jest to jednak wielki wydatek, na który trzeba trochę poodkładać do skarpety ;-):-)

ja kiedyś tez chciałam miec małą różnicę między wiekiem dzieciaczków, ale teraz zmieniłam zdanie:tak: kolejne dziecko po 30stce czyli za jakieś 8 lat:-) no chyba, że wcześniej zdaży się jakis wypadek przy pracy:sorry:

oj ja też kiedyś chciałam żeby między dziećmi była mała różnica wieku tak rok, czy dwa. w sumie to mogłabym chyba znowu chodzić z brzuszkiem, ale jeszcze troszkę poczekamy:tak:. Trzeba zbierać do skarpetki:tak:. Dziecko jednak trochę kosztuje.

ja wczesniej chcialam miec tak za 3-4 lata kolejna dzidzie, a teraz to zastanawiam sie na powaznie czy przy 1 nie zostaniemy. Chociaz mam duzy sentyment jak opatrze na kobiety z brzuszkami

aga ojjj tak... gdy widze panie z brzuszkiem to im zazdroszcze i mi powracaja mile wspomnienia ;-) a teraz mnustwo kolezanek zostanie/zostalo mamami :-) Tylko ze mieszkaja daleko, wiec pewnie nie szybko zobacze ich malenstwa :confused2:

Moja sasiadka urodzila dwa tygodnie temu... dziewczyna mlodsza odemnie, rodzila w tym szpitalu co ja, ale trzymali ja tam az 5 dni :shocked2:Nie wiem dlaczego bo nie mialam okazji z nia pogadac i pewnie na spacer z dzieckiem tez pewnie nie szybko wyjdzie bo śnieg pada a z noworodkiem trzeba bardzo uwazac :cool:

jak dla mnie odpowiednia różnica to 3 latka i nie dam się namówić wcześniej. Najzabawniejsze jest to, że zaczęłam czuć chęć mienia kolejnego dziecka. Inaczej patrzę na wózki, na mamuśki z brzuszkami.
aga fajnie ,że zmieniłaś zdanie

ja uważam ,że czym mniejsza różnica wieku tym lepiej .Moi chłopcy znakomicie się razem chowali .Wiadomo ,że dla mnie było ciężej ale właściwie tylko jak gdzieś się wychodziło czy wyjeżdżało ,bo w sumie to co przy jednym się robiło to przy drugim tylko dodatkowo .No wiadomo ,że teraz to mam ogromną różnicę ale to już wcale nie problem. Właściwie to ja bardzo się cieszą ,że teraz mam znowu dla kogo być mamą

reklama
Właściwie to ja bardzo się cieszą ,że teraz mam znowu dla kogo być mamą
ale to pięknie zabrzmiało :-) taka Twoja miłość przenika.

Między mną a moją siostrą są 4 lata różnicy i uważam że to jest max, między nami jest super i nie wyobrażam sobie życia bez niej więc moja Oliwcia będzie miała rodzeństwo na pewno tylko jeszcze nie teraz, warunkiem planowanego działania w tymm dzieciowym kierunku jest moje zatrudnienie bo teraz tak się potoczyło że nie zdążyłam nic znaleźć więc teraz muszę się zatrudnić i wtedy dopiero dzidzia kolejna będzie (to głównie ustalenia mojego męża, rozsądne wiem, ale...) chyba że się trafi wcześniej to też będzie oki oczywiście

Do góry