reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

Dziewczyny czy miałyście jakieś dziwne plamienia dużo po skończeniu połogu? Ja miałam w niedzielę i się przeraziłam że to już okres a ja karmie przecież piersią, ale do poniedziałku przeszło.

reklama
ja zaliczylam pierwszy okres w swieta :tak: lało sie ze mnie tak ze musialam dokupywac paczke podpasek na stacji wczoraj :rofl2: zuzylam z 60sztuk w trzy dni :szok: a oprucz tego jeszcze tampony :tak:

oczywiscie ze karmie piersia :tak: no i okres sie pojawil :-p
no ale moze ma to zwiazek z Azalia choc biore dopiero dwa tygodnie ;-)

Antar, ja mam plamienia. Po poprzedniej ciąży miałam gdzieś 3 m-ce (ustały dopiero jak okres dostałam) i bardzo się tym denerwowałam. Teraz mam podobnie, np. 3 plamię, 3 dni przerwy i znowu. Byłam na kontroli u lekarza i wszystko oki jest, on twierdzi, że po prostu tak mam...nie wiadomo czemu. W każdym razie to nie okres.

buuuuuu.... A ja wstałam rano i mam twardą pierś jak kamień. I to w dodatku tą niemrawą. Wczoraj często Amelkę do niej dostawiałam a dziś tego skutki.NAWAŁ MAM!!! Temperatura, złe samopoczucie.... Buuu, boli...:-:)-:)-(

też tak miałam -j- , wzięłam apap małą uparcie do tej piersi przystawiałam i na szczęscie się unormowało, dziwne że te nawały robią się nam jeszcze teraz, na SR mówili że w pierwszym tygodniu może się pojawić ale nie jak dziecko ma 2 miesiące....natura...

Czesc dziewczyny

Potrzebuje waszej pomocy bo zaczynam powoli wariowac. Prosze powiedzcie mi czy z was jeszcze leci krew, czy plamicie jeszcze? jestem 2 miesiace po cc i 2 tyg temu dostałam okres. Przez kilka pierwszych dni dosłownie lało sie ze mnie w miedzy czasie zaczełam brac tabletki anty. Cerazette i okres sie skonczyl a ja nadal plamie :crazy: nie jest tego duzo ale jest.Dziewczyny czy wy tez jeszcze plamicie? Na ulotce tych tabletek pisze w skutkach ubocznych ze moga wystapic plamienia pomiedzy miesiaczkami...buuuuuuuuuuuuuuuuu juz sama nie wiem :-(

Ja jestem po cc, ale jeszcze nie dostałam miesiączki ( karmię piersią). Tabletek też nie biorę. U mnie jakichkolwiek plamień brak. Magdus a może te tabletki ci nie służą? Może to jest jeden ze skutków ubocznych? A może tak powinno być. Może nadal oczyszczasz się po porodzie.

no, jak ja kiedyś brałam tabletki to plamiłam non stop 4 miesiące, aż w końcu się wkurzyłam i je odstawiłam, bo ileż można ;/

gdy nie karmi się persią pierwszy okres może trwać nawet 2 tygodnie, też tak miałam, nie martw się przejdzie i następne będa już nomalne

reklama
J ja też mam nawały, tylko mi się robią w ciągu dnia, na wieczór zawsze, do tego zastoje, po jednej piersi, najpierw jedna potem druga, a następnego dnia ta która miała nawał jest pusta i kapciowata i malutka. No i gdzie ta laktacja się normuje, bo nie wiem? Jeszcze ten mój ssak nie może zjeśc normalnego co dwie godziny jak normalny dzidziuś tylko co chwilkę na ciumkanie woła, po trochu...czasem ja przetrzymuje półtorej godziny na siłę ale i tak po tym czasie nie je więcej, tylko troszkę.

Do góry