reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

a mnie boli brzuch jak na okres ... :baffled: możliwe że już bedzie się zbliżał - w poniedziałek będzie 6 tyg po porodzie ... dziś znów tylko się werandujemy - pogoda nawet wzglęna ale ja nie mam siły wózka ze schodów taszczyć :baffled: we wtorek ide do gina, ale co będzie gdy okres mnie wyprzedzi? przeciez nie pojdę na kontrole z krwawiącym kroczem. Może ten ból podbrzusza jest normalny tylko ja panikuję.

bolal mnie brzuch jak sie obkurczala macica - zupelnie jak bole miesiaczkowe, a teraz juz tylko plamie i to nie bardzo, a bol brzucha odczuwam inaczej - troche jak bole owulacyjne, czy to moze byc juz owulacja> ? :baffled: Zastanawialam sie czy jak pojde do gina i powiem o takim bolu to da mi skierowanie na USG, jak mysliscie?

tez nie wierze ze nie mozna zajsc w ciaze podczas karmienia :dry: nawet na SR nasz polona powiedziala ze ona wlasnie zaszla w druga ciaze zaraz po porodzie :-p

reklama
ja mieszkam na 1 pietrze i codziennie nosze wozek ;/ Odkad maly mial 3 tyg. Czasami bolala mnie rana i tak ciagnelo, troche sie balam, ale na szczescie wszystko w porzadku. Pierwsza znosze stelaz, a potem gondole. 20 kg bym na raz nie uniosla :)

Ja od 5 dni biore tabletki antykoncepcyjne, wiec sie nie martwie :D

idę do gina w poniedziałek, też pewnie dostanę już pigułki(wreszcie :-) )
Znam osobiście kobietę, która tuż po porodzie zaszła w ciążę...
Habcia jakie pigułki bierzesz?

samaola a wracasz do 28dni? Bo ja chyba niedługo znowu rozpocznę pomiary. No ale oprócz tego będę się też inaczej zabezpieczać (mój organizm nie toleruje pigułek).

ja mam pytanie odnośnie rany nic mnie już nie bolało i tu nagle od wczoraj znowu boli i zbiera mi się wydzielina taka biała na ranie i nie wiem co to może być. czy to może być od podpasek bo niby wszystko się już zabliźniło a do gina dopiero 30 idę bo brak miejsc proszę o pomoc

Ostatnia edycja:
ja mam pytanie odnośnie rany nic mnie już nie bolało i tu nagle od wczoraj znowu boli i zbiera mi się wydzielina taka biała na ranie i nie wiem co to może być. czy to może być od podpasek bo niby wszystko się już zabliźniło a do gina dopiero 30 idę bo brak miejsc proszę o pomoc

Moze to po prostu śluz? A jesli czulabys pieczenie czy silniejszy bol, ściąganie to moze o zakazeniu śwoadczyc - tak mnie sie wydaje i jakbym cos takiegho miala to bym tak pomyslala. Co stosowalas w pologu? Jakis specjalny srodek do podmywania?

Habcia no i fajnie ze masz tabletki;-) zawsze to konfort bezpieczenstwa :-D a mozesz napisac jak sie je przyjmuje - bo jestem ciekawa czy tak samo jak normalne antykoncepcyjne... No i kiedy pierwsza tabletke? Bo chyba nie mialas jeszcze miesiaczki?

reklama
samaola a wracasz do 28dni? Bo ja chyba niedługo znowu rozpocznę pomiary. No ale oprócz tego będę się też inaczej zabezpieczać (mój organizm nie toleruje pigułek).
Nie, na razie nie wracam do pomiarów temperatury, planuję brać pigułki, gin proponował mi właśnie Azalia. Chyba bym się skichała gdybym miała polegać na wykresach. Nie planuję następnego dzieciątka przez następne 5, 6 lat.

Do góry