reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

nimfii to zależy od przychodni, ja chodzę do lekarza prywatnie to tam mają cuda na wierzbie plus trzy KTG i można przyjeżdzac na nie kiedy się chce (ale 30 zł zgarniają), ale moje koleżanki jak lekarze nie mają w gabinetach to albo w ogóle, albo raz kontrolnie do szpitala gdzie pracuje lekarz.

reklama
nimfii, w porzedniej ciąży po 38 tc miałam KTG 2 razy w tyg, teraz nie wiem jak bedzie. W każdym razie jezdziłam do szpitala, gdzie KTG było odpłatne 10 zł.

hehehe :-D:-D:-D, noooo bardzo śmieszne:-D:-D:-D

Czyli co? Zbiorowe puchnięcie i modły?:sorry2:
Megusku ja jak siadam to tylko rozkrokiem , bo tak to brzuchol siedzi razem ze mną.:tak:;-):-D
hehhe to jak chłop siadasz J ;-)

Lajfik cożeś napisała żeś zmieniła zdanie? ;-)

Nie kumam .... co napisałam ...o czym?
widzisz my moderatorzy widzimy więcej niż pozostali ;P no np jak ktoś usunie posta ....:-)
Właśnie, Meg, kupujesz dla Kuby jakąś zabawkę od dzidzi??? Nathalie kiedyś o tym pisała. Ja się zastanawiam czy nie kupić dla Franka takiej lalki dzidzi, aby mógł się nią zajmować...
ja lalki nie kupuję, najwyżej kupię jak Kuba nie da mi żyć z zazdrości ;-)
A zabawkę...w sumie to ja z natury praktyczna jestem i Kuba da dzidzi karuzele z pozytywką ...bo to może za jaki miesiąc będzie pierwsza zabawka dzidziulki ;-)

Dziewczyny wy wszytskie mialyscie lub bedziecie mialy robione KTG? Mnie lekarz nie zrobi bo w przychodni nie ma :baffled: a nie zalecal abym robila sobie w innym miejscu. Choc slyszalam tez ze w szpitalach wykonuja to badanie jak sie ktos zglosi juz na akcje porodowa
Nimfi, na takie KTG lekarze prowadzący wysyłają do szpitala gdzie zamierzasz rodzić przeważnie ok 38 tyg ale i wcześniej, ja byłą w czw już. Idziesz po prostu i mówisz że na KTG -przy okazji poznasz personel szpitalny...
W poprzedniej ciąży KTG miałam 7-m razy i przez prawie cały poród....

Dziewczyny wy wszytskie mialyscie lub bedziecie mialy robione KTG? Mnie lekarz nie zrobi bo w przychodni nie ma :baffled: a nie zalecal abym robila sobie w innym miejscu. Choc slyszalam tez ze w szpitalach wykonuja to badanie jak sie ktos zglosi juz na akcje porodowa

Mnie lekarz ani razu nie kierował na ktg. Chyba nie jest to obowiązkowe.

megusek :tak: wlasnie chyba tak jest w Krakowie ;-) wiem ze na Ujastku mozna zrobic KTG od 37tc bezplatnie tylko ze lepiej wczesniej zadzwonic i umuwic sie na dzien - zeby nie czekac w kolejce. Zastanawialam sie czy jest sens robienia tego badania jak ciaza przebiega prawidolowo ;-) Z tego co zauwazylam to wiekszosc z was ma to za soba, wiec i ja pewnie sie wybiore za 2 tygodnie na badanie... Chociaz jeden raz, na pewno nie zaszkodzi

widzisz my moderatorzy widzimy więcej niż pozostali ;P no np jak ktoś usunie posta ....:-)

.
Teraz to mi dałaś zagadkę ...nawet nie pamiętam co napisałam :confused::dry:..pewnie jakieś bzdury i jak to przeczytałam to stwierdziłam ,że jest bez sensu albo coś w tym stylu :-p:tak: Czasami coś napiszę ,a później mi się to nie podoba ..to wymazuję hihihihhi :-D ale na pewno nic strasznego :-p;-)

A ja nie mam robionego takiego typowego KTG.. chodzi mi o podpinanie całego tego sprzętu. Mam tylko sprawdzane co tydzień tętno młodej takim jakby mini aparatem USG.. ale bez obrazu.. tylko słuchamy serducha..

A teraz z innej beczki.. może już było.. ale pytam.. może któraś się zlituje i odpowie..
Dziewczyny jak się czuje skurcze? Coś ściska w podbrzuszu?
Bo mnie tylko plecy a właściwie krzyż boli:baffled:

A ja nie mam robionego takiego typowego KTG.. chodzi mi o podpinanie całego tego sprzętu. Mam tylko sprawdzane co tydzień tętno młodej takim jakby mini aparatem USG.. ale bez obrazu.. tylko słuchamy serducha..

A teraz z innej beczki.. może już było.. ale pytam.. może któraś się zlituje i odpowie..
Dziewczyny jak się czuje skurcze? Coś ściska w podbrzuszu?
Bo mnie tylko plecy a właściwie krzyż boli:baffled:

Tetno plodu tez mam badane :tak: regularnie od 20tc ze wzgledu wlasnie na skurcze....
U mnie skurcze na poczatku wygladaly jak miesiaczkowe plus twardnienie brzuszka. Mialam tak ze jak go dotknelam to czulam pod palcami kości płodu. A teraz to juz brzuszek wiekszy wiec dzidzie czuje caly czas pod palcami i w sumie napiety brzuch mam ciagle :-p a skurcze sa coraz silniejsze... Juz nie przypominaja tych miesiaczkowych, tylko bardziej taki klujacy bol zaraz przy kosci łonowej i takie uczucie jakby dziecko napieralo na kanal rodny

reklama
Do góry