reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

To się nazywa skuteczne wywołanie porodu bez podawania oksytocyny. Zaraz umrę chyba, boli jak nie wiem, jak okres razy 1000, no i wciąż krwawię, chyba zbyt obficie. Powoli się zbieram, bo bóle mam cholercia co 3 minuty.

Antar..ubieraj się i do SZPITALA w te pędy :tak:
Trzymam kciuki za Ciebie ...poród tuż..tuż
Ale adrenalinę mi robisz łobuziaro :-D:-D:-D
BUZIAKÓW MILION NA DROGĘ;-)
POWODZENIA!!!

reklama
ANTAR POWODZENIA, 3mam kciuki żebyś tym razem z Zośką się pojawiła :-)
widze, że nie tylko ja nie moge spać ;-) wieczorem te dziwne bóle wymęczyły mnie tak, że w końcu zasnęłam o 2:00, a teraz juz na nogach i w dodatku po śniadaniu :baffled: współczuję Antar - tyle falstartów i nerwów :no:

Dziś byłam na badaniach które gin kazał mi zrobić pod kątem CC , wyniki już mam i na moje oko mieszczę się w normach :tak: jak nie stanie się nic nieprzewidzianego to wizyta we wtorek już o 14.30 i pewnie wtedy dostanę skierowanie do szpitala . Zaczynam się bać .
-J- a Ty masz robić sobie jakieś badania , bo Elwis też chyba robiła ?
Jolek też pisała że ma mieć CC ale nie wiem czemu , ciekawe czy robi badania sama ?
Teraz piję 11 tabletek na nadciśnienie na dobę :szok: dobrze że już niedługo .
Ale o jakie ci badania chodzi?:eek::oo::oo::oo::confused:
Ostatnie badania miałam wykonywane 2 tygodnie temu - mocz, morfologia i wymaz . I wszystko wyszło dobrze.Anemii , która mnie gnebiła brak.
WR raz miałam robiony w lipcu:eek: ( ujemny wynik)
HBs tez raz - w grudniu ( ujemny)
Toxo - wiadomo
cytologia na poczatku ciąży
krzywa też była, co zakończyło się szpitalem
przeciwciała anty Rh z sierpnia ( ujemne)
no i badanie okulistyczne
Więcej badań nie miałam jakiś konkretnych robionych.
Pewnie zanim mnie pokroją najpierw poleżę sobie w celu zrobienia wszystkich badań, jak to zazwyczaj u nas bywa.:tak:
Moje ciśnienie było niskie do ostatniej wizyty, kiedy to po tej biegunkowo - wymiotowej sytuacji skoczyło mi do 130/80.:baffled:Ale ginka powiedziała, że wszystko jest ok. No i usg- położenie miednicowe.Chyba , że się przekręciło , w co wątpię, bo kopie nadal na dole brzucha.
A ty jakie badania robisz?:confused:

Antar trzymaj sie i obys dzis urodziła i tuliła juz Zosie w ramionach
POWODZENIA
:tak::tak::tak:
Do trzech razy sztuka. Piąstki zaciśnięte.

Antar powodzenia i szczęśliwego w miarę bezbolesnego porodu :tak:
Habcia Tobie biedulko nie wiem co napisać ....... oby od teraz było już tylko lepiej:tak:
-J- mnie mocz kazał robić raz w tygodniu bo przy nadciśnieniu nie trudno o komplikacje a do tego oprócz morfologii właśnie pod kątem CC miałam robiony : układ krzepnięcia i LDH . Z tego co czytałam to Elwis też robiła sobie sama badania i to sporo więcej niż ja , dlatego pytam jak to jest u Ciebie , ale masz rację może wszystkie potrzebne badania zrobią Ci jak już będziesz na oddziale .

No mocz to pewnie dlatego , że masz problemy z ciśnieniem.A o tych badaniach o których piszesz nawet moje koleżanki nie słyszały. Tak więc pewnie co szpital to obyczaj. Jak bedą potrzebne to zrobią mi je na miejscu.

asus ja nie robiłam żadnych badań po prostu miałam dwie CC ze względu na słaby wzrok mam -8,5(krótkowzroczność). Teraz trzecia jest wskazaniem lekarskim.

reklama
Antar gdy czytam o tych bolach to az strach sie bac... powodzenia zycze zebys jak najszybciej urodzila i wszytsko to minelo :-D

Dzis juz jestem nieco spokojniejsza... Po wczorajszym badaniu u gina okazalo ze ze szyjka jest w lepszym stanie niz ostatnio :rofl2: Rozwarcie na opuszek palca i nie taka miekka jak 2 tyg temu... lekarz sie zdziwil... Mowi ze dzidzia ma nóżki u gory(dzis na USG sprawdzi dokladne ulozenie), zatem napiera glowka na kanal rodny i przez to czuje bole, a takze problemy z wyproznianiem...

No i znow mam bakterie w moczu :zawstydzona/y: leukocyty 30-70, ale ponoc zadnej infekcji nie wykryto. Biore antybiotyk Monoural na mocz i wciaz Urosept.

Za 2 tygodnie mam odstawic Nospe, magnez i Fenotarol :szok: a wtedy moze sie juz wszytsko wydarzy jak to lekarz powiedzial - tj czekac na porod :-D

Do góry