reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

Dopiero dziś do mnie dotarło co mi lekarz powiedział w tamtym tygodniu. Poczytałam trochę w necie. Ale są tam tylko ogólniki. Czy któraś z mam miała wyniki moczu takie: bakterie bardzo liczne(to pikuś), ale u mnie dodatkowo pojawiły się w moczu krwinki białe (10-15 w polu widzenia) Wiem tylko, że leukocyty w tej ilości mogą świadczyć o jakimś zapaleniu. Dostałam furagin. Czy któraś kiedyś miała podobnie??

reklama
Ja miałam jakieś nabłonki.. powtórzyłam badanie i "wypłukałam" wszystko dokładnie co mogło się tam dostać z pochwy a te nabłonki są i tak.. więc od 1,5 tygodnia łykam Urosept 3x dziennie po 1 tabletce

aga221122 ja mialam okolo 20tc leukocyty w moczu - liczne 70-100 :szok: dzieki temu wynikowi moja lekarka zapamietala moje nazwisko az do konca... mialam wtedy jednodniowy antybiotyk Monoural... zapalenie pecherza i niestety wizja przez cala ciaze polykania Urosept 3x i Uromaxin 3x dziennie

Puki co kazde nastepne badanie moczu wychodzilo u mnie w normie i bez laukocytow... ale ponoc jak sie zadarza to pod koniec ciazy to wymaga leczenia... Mnie tak lekarak postraszyla - abym lepiej nie miala zapalenia pecherza pod koniec ciazy, jednak nie wiem co dokladnie miala na mysli.:nerd:

aga też tak miałam i kazali mi brać Urosept (ziolowe, bez recepty i nieszkodliwe) 3 razy dziennie przez 10 dni ; dopiero jak pojawiło się białko i ból nerki to dostałam antybiotyk
Rano byłam na tym USG piersi i część kanalików wygląda na niedrożne, jednak po porodzie dzidzia może je wg pani dr "rozruszać". Mam nadzieję, że tak będzie i mała nie będzie ssać na darmo ;-)

Mi jakos na poczatku listopada wyszlo ponad 50 leukocytow, ale ginka nie kazala panikowac tylko zrobic badanie jeszcze raz - tym razem przed samym wysiusianiem sie kazala sie dokladnie podmyc. Wynik - leukocyty 3-4, wiec nie bylo zle. Dzisiaj znow robilam badania, ciekawe co tym razem wyjdzie.

A tak troche z innej beczki - pogoda jest jaka jest, wszyscy dookola kaszla, kichaja, to i mnie przeziebienie dopadlo :-(. W czwartek mam dopiero wizyte u ginki to sie dowiem, czy cos moge brac, a tymczasem lecze sie herbatka z miodem i cytruna i plucze gardlo woda z sola, efekt sredniawy, ale przynajmniej chyba sie to przeziebienie nie pogarsza. A Wy jak sobie radzicie podczas przeziebienia w ciazy?

dziękuje koleżanki. Ja się tylko boje szpitala i zastanawiałam się czy na finiszu można to jakoś leczyć w razie czego w domu.

hania
ja byłam przeziębiona dwa razy i pomagało mi: na ból gardła woda z solą (łyżeczka soli na pół szklanki wody) po trzech razach ból znikał, na katar sól morska i parówki z amolem, na kaszel syrop z cebuli. Nic innego nie stosowałam i to zawsze działo.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry