Hej dziewczyny. Dawno mnie nie było, ale jakoś nie miałam siły siedzieć przed kompem.
Co do paciorkowca, to dostałam zwykły antybiotyk Duomox, do środy go biorę i w czwartek powtórny wymaz, tak więc za tydz we środe bede znała wyniki, oby znikną. Możliwe że ten paciorkowiec pojawił mi się po piciu surowego mleka, prosto od krówki, przez całą ciąże niemal codziennie na śniadanko jadłam płatki z mleczkiem, swojskim oczywiście, nie takim ze sklepu (takiego nie miałam jeszcze przez całe życie okazji spróbowacz na szczęście), teraz gotuje je przed wypiciem. Zobaczymy czy to i branie antybiotyku zaskutkuje.
Oprócz tego przed czwartkową wizytą przy podcieraniu pojawiło mi się trochę krwi, tylko teraz to już sama nie wiem czy to była sama krew czy ze śluzem. Pani doktor sprawdziła i powiedziała że jest czysto w pochwie i nie wie co to mogło być, jakby jeszcze raz się coś takiego zdarzyło to mam jechać od razu do szpitala na obserwacje, ale jak na razie cisza. Teraz jak tak się zastanawiam, to myśle że to może dzień wcześniej zaciełam się przy goleniu i mam tam jakieś podrażnienie.
A i jeszcze powiedziała mi że macica jest strasznie krótka i miekka, ale narazie rozwarcia nie mam, ale powiedziała że raczej terminu nie dotrwam, ale może to i lepiej, chciałabym tak 2tyg. przed terminem urodzić, wszystko już mamy dla maleństwa, więc nic nie stoi na przeszkodzie.
Ja też mam grupe krwi RH-, ale mój mąż ma RH+, miałam robione już trzy badania na przeciwciała, jutro ide na ostatnie, jak narazie nie wytworzyły się przeciwciała.I to nie jest konflikt RH, tylko niezgodność RH, konflikt można dopiero stwierdzić jeśli te przeciwciała się wytworzą, jeśli dzidziuś będzie miał grupe krwi dodatnią, czyli przeciwną mojej, a rzadko przy pierwszej ciąży się to zdarza.
Co do ruchów, to ja też ich nie licze, mój synek jest aż nadto rychliwy, też te 10 ruchów to pewnie w ciązu minuty czy dwóch minut bym naliczyła, ale tylko jak leze albo siedze.
I nie wiem jak to jest z tym obniżającym się brzuszkiem, bo ja gdzieś od 20tc, miałam macice na wysokości 2cm nad pępkiem i tak do tej pory mam, ogólnie przez całą ciąże miałam raczej nisko brzuszek.
Ale się rozpisałam

ciekawe czy urodzą się jakieś lutowe dzieciaczki w styczniu