reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Bocianowa trzymaj się kobitko!!! Mocno za Ciebie Tu wszystkie trzymamy kciuki i będzie ok!!
Dobrze, że mała już taka duża na pewno wszystko dobrze się skończy. Łatwo mówić, ale postaraj się nie dołować i stresować... W tej sytuacji na pewno pomoże jak się odrobinę wyciszysz, bo stresem i nerwami niczego nie zmienisz.
Mocno Cię ściskam kochana!!!

reklama
Witam was dziewuszki, dawno mnie tu nie bylo...
trafilam do szpitala, mialam prablem ze skarcaniem sie szyjki... prawie 2 miesiace lezenia w szpitalu ale naszczescie juz mnie wypuscili - założyli mi krazek teraz jestem caly czas na lekach (fenoteral) i w pozycji horyzontalnej...
Jeszcze w szpitalu wyszlo ze lożysko jest za dojzale wyprzedzilo maluszka o 2 miesiace... musze chodzic na USG co tydzien...no i moge sie spodziewac wczesniejszego porodu bo lozysko moze nie spełniac swojej funkcji...

Asteria, Bocianowa trzymajcie się. Dacie radę.

Ja też jestem dzis po wizycie. Wyniki moczu dobre. Nie robiłam tym razem morfologii, a i tak mam przepisane po raz kolejny żelazo. Ale to chyba dobrze, bo czuję się taka słaba,że na pewno mam anemie.
Poza tym wszystko jest dobrze. Chociaż od gin dowiedziłam się tylko, że dziecko rośnie, ułożone jest głową w dół i na pewno chłopak. Termin porodu 3 listopad. Następna wizyta dopiero za miesiąc 08 października. Czy to nie za rzadko?

Cześć Kochane!
Asteria - :-)dobrze że wróciłaś, w domu zawsze lepiej...
Aga111 - ja w końcówce na badania będę chodzić co 2 tygodnie, ale mam problem z tą nieszczęsną szyjką. :-(( a przy okazji mi termin z uzg też wyszedł na 03 listopada, a zgodnie z ostatnia miesiączką to na 11 października:confused:)
Jutro idę na badania moczu i krwi - zobaczymy co będzie?
W każdym razie we wtorek idę do gina i już zaczynam się martwić....

Bocianowa trzymaj się kochana, córcia na szczęście ma niezłą wagę:tak:
Asteria witaj w domku:-) Leż i trzymaj dzidziusia, jak najdłużej w brzuszku.

Bocianowa a który to tc u Ciebie jest???
Asteria będzie dobrze, tylko trzeba leżeć jak najwięcej. Ja leżę już od prawie 3 tyg. cały czas i na szczęście wczoraj na wizycie okazało się że szyjka się uspokoiła, tzn. jest lepiej ale nadal mam leżeć. Do tego też biorę fenoterol 4x1/2
Nasz Kropek w 28t5d waży ok 1640g więc ładnie już przybrał na wadze i wg usg jest większy niż wynika to z wieku ciąży.
Oby jak najdłużej wytrzymać, ja nie mam szwu ani pesara założonego i mam nadzieję, że dam radę wyleżeć do końca ciąży ;-)

Czesc Mamusie u nas jak zwykle podgore male jeszce sie nie przekrecilo wiec zaczynam sie bac musze poczytac o ciwczeniach na przekrecenie dziecka ..... tak to duzy chlopak 2340 g ale wczoraj na usg tak sie wypiol ze nie mozna go bylo wcale a wcale obejrzec ani buzi ani nog ani sercuszka za dokladnie nawet sobie nie dal zbadac.... zobaczymy nizle ziolko a tak kopal wczasie badania ze az Pani Dr sie smiala z niego... a szyjka i lozysko w pozadku brzuchol wielki wiec coraz ciezej i co filko mi 10kg do przodu...ble:baffled: co ja potem z tym zrobie

Mamusie nie dajcie sie i lezcie sobie spokojnie pilnujcie brzuszkow i wierze ze wszytko bedzie ok u nas termin miedzy 1-3.11 zobaczymy..!!:rofl2:

Wiecie co to straszne, ze tyle z nas ma problemy z ciaza :no:
Trzymajcie sie kochane i oby dzidzie posiedzialy w brzuszkach jak najdluzej.....
Ja to dziekuje Bogu, ze mimo tego ze powinnam odpoczywac a najlepiej lezec, mimo skroconej szyjki, mimo tego krwiaka na poczatku...biore leki i w sumie sie nie pogarsza za bardzo....Bo gdyby bylo inaczej to ja nie wiem co bym zrobila :sorry2:

Widze ze duze te Wasze skarby :tak:.....a u Lucyann to juz w ogole :szok:
Ja dzis wieczorkiem mam usg to mam nadzieje tez sie dowiem jak maluszek urosl.....na poznanie plci przestaje juz liczyc:dry:, bo skoro do tej pory nie chcialo pokazac, to teraz bedzie juz tylko trudniej.....Choc kto wie :-p

reklama
Anetko jak juz dzidzia fiknie glowka w dol to podobno jest latwiej podejrzec.... czekamy na wiesci?!!! ;) a co do klopotow ciazowych jak lekarze mowia jest to powod tego ze ogolnie jestesmy coraz sloabsi to juz nie pokolenie naszych babc ktore niczemu sie nie dwalaly i ze spokojem dozywaly 80 jak moje ale u nas stres pospiech , niezdrowa zywnosc , i duzo infekci wirusowych to powody coraz wiekszej ilosci kobiet leczacych sie na bezplodnosc lub nie mogacych spokojnie przejsci przez te 9-m-cy.... ale wierze ze medycyna jest na tyle pomocna ze daje rade w tych trudnych chilach przyjsc z pomoca....:-)

Do góry