reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Bocianowa - trzymaj się kochana!!! już niedługo - dasz radę. wszystko powiedz lekarzowi. A ja trzymam kciuki ;-). odezwij się po powrocie!

reklama
:))
JEstescie Kochane :*
do wizyty jezcze dwie godziny a ja siedze jak na szpilkach cala czaerwona i spuchnieta z walacym sercem:phahahahahahahaha
juz dzisiaj to porzadnej glupawki dostałam:]
odwzwe sie po powrocie zycze Wam miłego dnia

Ja już po USG.
Malec rośnie - waży już ok 1700 g. a jego rozmiarowka wskazuje na 31,4 czyli jak zwykle dwa tygodnie wcześniej niż poród wg OM.
Tylko coś chyba z szyjką się stało, podobno sporo się skróciła od zeszłego tygodnia :-( i ma 30 mm. ale to chyba nie jest aż tak źle. Mam leżec plackiem i na małe spacerki chodzic max raz dziennie :-(

A i jeszcze zapomniałam o najgorszym, Mateuszkowi się pokręciło coś i ułożył się dotychczas miednicowo, czyli główką do góry. Gin. uspokajał, że jeszcze może mu sie odmienic.

pozdrawiam
Clue

Ostatnia edycja:
Clue - 30 mm to jeszce norma ;-).
Więc głowa do góry! Tzn. dzidziusia to lepiej jednak w dół :tak:. Mojej koleżance córeczka się przekręciła 2 tygodnie przed porodem.

Kiriam no właśnie mi się też tak wydawało, że to 30 mm to jeszcze nie tak strasznie. Może postraszyc mnie chciał i powiedział, że po prostu zaczęła się zmniejszac i nakłonic mnie do dłuższego leżenia. A z tym przekręcaniem, zobaczymy, pożyjemy - będzie dobrze :)
Dziękuję za utwierdzenie w dobrym przekonaniu :-)
pozdrawiam serdecznie
Clue

hej

ja mam znowu zapalenie ukladu moczowego i leukocyty oczywiscie w moczu. Troche mnie zaczelo klluc dopiero wczoraj wiec musze mocz na posiew oddac.
Dzieki zapaleniu bola mnie plecy na dole:zawstydzona/y:

Poza tym czasem bole ja na menstruacje, wiec macica juz trenuje.

A w czwartek jade do szpitala na badania na usg oraz zeby stwierdzono co z ta moja przepluklina pachwinowa. Mam nadal nadzieje ze obejdzie sie bez cesarki.

ps. moja znajoma nie zdazyla do szpitala i urodzila w domu:szok: mi moja polozna tez kaze uwazac na siebie bo skoro tak niedawno urodzilam w 3 godziny od pierwszego wyczuwalnego skurczu to teraz moze pojsc jeszcze szybciej. Kazala regularnie badac szyjke czy sie nie rozwiera. Dobrze ze ja mam do szpitala 5 minut jazdy i juz zalatwiona osobe do opieki nad starszym dzieckiem:tak:

Byłam:( i nie jest dobrze.Pessar wisi juz na wlosku wewnetrzne ujscie rozwarte ale pocieszajaca jest wga małej(duzej) az 2000g.Ta waga to minimum ale gin powiedział ze jest napewno wiecej
Cordafen odstawimy za dwa tyg a zaraz jade na ekg
bo cos serce bije nie tak:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((oczywiscie moje:(
ogolnie dobrze nie jest za sukces moge uwazac i tyg w jakich jestem i ciezar ciala Malutkiej:((

gdyby nie pessar to juz wcale bym w ciazy nie była:(((buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....

reklama
Jejku ja to sie dzis nastresowalam, wsadza mnie na insuline czy nie. Staram sie i poce (czytaj glodze) i srednio z tymi wynikami, zeszlo mi juz 2kg, a chyba nie powinno.
Mlody cale szczescie w normie jak powiedzial lekarz - 2280g (32tydz+3dni) glowka cos jak dla mnie tylko duza- wskaznik na 35 tydzien. Mam wyrok odroczony na tydzien, staramy sie wiec z dieta jeszcze bardziej uwazac. Uffffff.

Do góry