reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Jestem po wizycie i tak:
Badania morfologa i cukier ok; lekarz przepisał preprata z magnezem na łydki i nos-pe, pobrał wymaz do badania mikrobiologicznego i muszę czekać do poniedziałku ale mnie zapewnił że nie powinnam się tgym szczególnie martwić:blink:

reklama
Witam. Też jestem po wizycie. Cukier ok, morfologia trochę gorsza, gin przepisała mi żelazo.
A dzidziulek chyba duży, choć gin twierdzi, że normalny. Waży 625g (tzn. chyba, wiem że 600 z kawałkiem). Jestem w 24 tyg . ciąży, a wyszło z:
BPD 25 tydz.
FL 24 tydz.
Abd 26 tydz.
HC 25 tydz.
Bardzo się cieszę, że wszystko OK.:-)

Pochwale sie i ja! Po połówkowym USG SUPER, wszystko prawidlowo, dzięki Bogu , strasznie sie denerwowałam. " Klejnoty rodzinne" na zdjęciu USG w całej okazałości więc skoro pleć potwierdzona to można wybrać sie na zakupy :-D:-D:-D Pozdrawiam Wszystki mamy i dzidziusie i życzę samych pozytywnych informacji!

hej ja po wczorajszej wizycie u gina...
z dzieciątkami wszytko ok....kopią jak szalone ... ciagna sie za nogi i daja rekami kuksance po głowie...czysty meksyk ja w pewnym momencie nie mogłam uwieżyc co sie dziej... normalny plac zabaw...
maleństwa mają 14 i 12 cm.... narazie nie chciały przedemna odkryc czy to chłopcy czy dziewczynki....
z dzieciaczkami wszytko ok....

załamałam sie tylko tym że nie bede mogła w moim szpitalu rodzić tylko w Bydgoszczy....

I ja już po kolejnej wizycie jestem :-) Łożysko nadal zakrywa ujście, ale już w większości jest na ścianie bocznej i są duże szanse że się podniesie. Jednak cesarka i tak ma być na 100% z powodu wcześniejszej operacji. Ale tego to ja się nie boję. Najważniejsze dla mnie jest żeby dziecko było zdrowe. Nadal mam prowadzić oszczędny tryb życia, ale na spacerki chodzić mogę :-)

Wczoraj bylam na usg.
Tylko niestety nadal nie wiadomo kto w brzuchu mieszka :-:)-:)-(
Dzidzia w polozeniu miednicowym - siedzi sobie wygodnie dupka w mojej miednicy i nic nie widac :dry: Szkoda....
Jak tak dalej bedzie to dowiem sie dopiero po porodzie :eek:
No ale nic....najwazniejsze ze wyglada na to, ze wszystko ok, wszystkie narzady w porzadku, ladnie sobie rosnie.
Waga 425 g
BPD 21,4 tyg.
HC 21 tyg.
AC 21,1 tyg.
FL 21 tyg.
Czyli wszystko zgodnie z terminem :tak:
Lozysko na scianie przedniej, w dnie i czesciowo na scianie tylnej - prawidlowe :tak:
Poza tym odebralam wyniki badan krwi....hemoglobina i hematokryt za nisko....jak zwykle za wysokie leukocyty i CRP tez.....:dry:
Musze jeszcze badanie moczu zrobic - poprzednie nie bylo najlepsze, ciekawe jak bedzie teraz.....

Witam ja dzisiaj ide do lekarza i bede miec usg połówkowe dopiero_Oczywiscie sie denerwuje, ide rzem z mężem ciekawe co powie i jak zareaguje bo bedzie widział nasza córeczke po raz pierwszy mam nadzieje że córeczke bo dokońca niewierze tym komutreka chociaż sama ostatnio bardzo dobrze widziałam że to córka. Wizyte mam o 17.45 troche późno więc bede wariować do tego czasu.

aneta23 super że dzidzia tak ładnie rośnie i zgodnie z terminem :-) a co do płci no to szykuje Ci Twoje maleństwo niespodziankę
izka_sz 3mamy kciuki za wizytę, mężuś będzie z pewnością wniebowzięty, zobaczysz :happy2:

A ja mam usg3d jutro, nie mogę się doczekać ;-)

reklama
Dziewczyny gratuluję świetnych wyników. Izka trzymam kciuki napewno wszystko się ułoży ;-). Ja ide w poniedziałek dopiero :-(.

Do góry