reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Ja ide na usg połówkowe podobno połączone z 3d i 4d w sobotę. Nie mam pojęcia jak to wygląda no ale już niedługo się zobaczy ;-) a co do ceny to jestem zdziwiona, bo idę do bardzo polecanego lekarza w wawie i płacę 200 zeta. Może u mnie jest duża konkurencja i dlatego taka cena - przynajmniej jeden plus mieszkania w wawie :tak:
A co do badania glukozy - przed ciążą miałam pobieraną - straszny słodzik, ale u mnie w przychodni radzą przyjść ze swoją cytrynką i wcisnąć do glukozy troszę soku. Podobno zmienia glukozę w płyn nadający sie jako tako do wypicia ;-)

pozdrawiam serdecznie,
Clue

reklama
Clue na USG 3d i 4d możesz zobaczyć swoje dzieciątko nie jako czarno białe kostki i kształty ale jako normalne dziecko ! niesamowity widok, ja mam zdjęcie swojej córeczki z 38 tygodnia ciąży , stoi oprawione w ramke , zanim się urodziła wiedziałam do kogo jest podobna :-) Warto iść na takie badanie, polecam

Dziękuję dziewczyny za informację na temat badania krzywej cukrowej, mam nadzieję, że nie zwymiotuję, bo nie mogę żadnych słodkich płynów pić, bo mi nie dobrze się robi, piję tylko soki warzywne, albo gorzkie grejfrutowe:-)
Rzeczywiście Clue warto zrobić USG 3d i 4d po Twojej wypowiedzi, to musi być niesamowite zdjęcie, chyba też sobie zrobię, choć nie planowałam:-)
Pozdrowionka

Przepraszam Icedal, pomyliło mi się, jeszcze nie wypiłam porannej kawy i trochę jestem zakręcona, chodziło mi jak najbardziej o Twoja wypowiedź w sprawie USG 3d i 4d.

Ja wczoraj robiłam badania na cukier. I tak jak pisałyscie: na czczo pije się szklankę czegoś słodkiego (przeokropne) i po godzinie pobierają krew do badania. Tylko nie wolno zwymiotować bo jak ktoś to zrobi to pije jeszcze raz.

Mnie babeczka w labotarowium powiedziała ze jesli nie dam rady i zwymiotuje, to niestety ale nie pozwoli mi pic jeszcze raz bo to jednorazowo zbyt duże obciązenie i wynik niemiarodajny. Wtakim przypadku nalezy podobno ustalic inny termin na badanie. Ale nie ma co przezywać, ja tez nieznosze takich ulepków mimo to jakoś wypiłam a powszystkim pozwolono mi napic sie troszke zimnej wody - to złagodziło smak w ustach.:-p
Z ta cytryną to nie słyszałam wczesniej ale chyba dobry pomysł :-):tak:

Odebrałam wyniki. Niestety cukier wysoki. Norma 70-105 a ja mam po godzinie 127. Wiecie czy jest to powazny problem?? Bo wizytę mam dopiero wśrodę. Normalnie zawsze muszę się czymś martwić:wściekła/y:.

Witam;)
My już jesteśmy po USG ;-)
Wyniki prawidłowe- ryzyko wad małe:tak::-D
byłam w katowicach na żelaznej i płaciłam 210 zł z DVD. Lekarz średnio rozmowny ale w zasadzie jesteśmy zadowoleni i z wyników i z wrażeń:-D

A glukozę mam w poniedziałek...

hej

dzisiaj ja bylam na powtornym usg ze wzgledu ze na poprzednim nie dalo sie pomierzyc komor w sercu bo tak brykal. Polozna myslala ze jak przyjde za miesiac to bedzie mial mniej miejsca i bedzie latwiej, ale sie przeliczyla...

polozyl sie plecami do nas i mimo ze polozna potrzachala mi delikatnie brzuchem zeby sie przesunal, to on nic sobie z tego nie robil;-) po jakims czasie sie poddala i zawolala druga polozna do pomocy. Gdy wyszla musial sie przewrocic bo jak wrocily we dwie to od razu mozna bylo wszystko pomierzyc:szok: taki jajcarz juz w brzuchu, to co to bedzie jak sie juz urodzi:-D

dostalam zdjecie w 3D, ale juz za duzo czasu ze mna siedziala wiec miala niezle opoznienie, wiec zrobila tak pierwsze lepsze, nie jest za dobre, ale co tam najwazniejsze ze wszystko jest w porzadku, zobacze go jak sie urodzi:tak:

jak narazie jest chudziutki, ale ja dopiero przytylam 1 kilo od poczatku ciazy i to w ostatnim tygodniu, wiec tycie dopiero przede mna. Nabierze cialka w nastepnych miesiacach:happy2:

Cześć Dziewczyny :-)
Ja wybieram się na USG 4D 21 lipca, już nie mogę się doczekać :tak:. U nas kosztuje to 150zł. Dostaję płytę i zdjęcia. Pamiątka nie zapomniana :-).

reklama
wklejam zdjęcie USG 4d mojej Julki z 29 tygodnia ciąży, niestety nie mam skanera żeby przeskanować te z 38 a szkoda. Gdyby któraś z was miala jeszcze wątpliwości warto czy nie :-) Cudowna pamiątka! Pozdrawiam gorąco

Załączniki

• Obraz.jpg
    Obraz.jpg
    70,3 KB · Wyświetleń: 53
Do góry