reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

reklama
lunia83 gratulacje córeczki :-)
Ja dziś po usg, wszystko u syneczka w porządeczku, jestem ogromnie szczęśliwa :-D waży już 515 g - kawał chłopa:tak::tak::tak:

Dzięki, jestem taka szczęśliwa. A mąż jaki dumy:tak:Marzył o córeczce i wymarzył sobie Ninkę:tak:Z malutka jest wszystko ok, wszystkie pomiary odpowiadaja 21 tygodniowi no i waży 400g. Już nie mogę sie doczekac jak będę mogła ją utulić...

ja mieszkam w Norwegii i tez tutaj nikt nie mowi ile dziecko wazy i mierzy. Wogole nic nie mowia, gdybym sie nie dopytywala szczegolowo to bym uslyszlala tylko ze wszystko jest w porzadku i czy mam jakies pytania:wściekła/y: ale juz sie przyzwyczailam bo to moja druga ciaza i sama sobie czytam i zdobywam wiedze jak potrzeba:baffled:

żaneta28 Pan doktor pomierzył główkę, brzuszek, kości udowe i komputerek wymierzył wagę syneczka. CRL mi nie podawał.
Pomiary były dokonane podczas badania połówkowego.

Pozdrawiam serdecznie,
Clue

u mnie tez pomierzyli wszystko, ale oczywiscie nic wiecej nie uslyszlalam jak - wszystko jest w porzadku i ze poprawili mi termin.

Ale co kraj to obyczaj, tutaj jak idziesz na badanie krwi czy moczu to nie dostaniesz wynikow a nawet nie powiedza ci jak wyszly, tylko mozna uslyszec ze wszystko w porzadku, albo cos przepisuje:angry:

no ale nic, ciesze sie ze u mnie obchodzi sie bez zadnych komplikacji wiec da sie przezyc, ale wam zazdroszcze ze wiecie tyle. Zawsze jak wracacie od lekarza to tyle informacji sprzedajecie,,,, a ja tylko ze wszystko w porzadku:baffled:

Jestem już po usg wszystko w porządku:tak:Dzidzia waży 360g, wszystkie narządy prawidłowe. Nie dało się jedynie super dokładnie ocenić serduszka, bo dzieciątko było plecami do mojego brzucha. Czyli kręgosłup maleństwa rzucał cień na serduszko. Musiałam skakać i przewracać się z boku na bo niestety maluch się nie odwrócił. Jednak są cztery jamy i wszystkie potrzebne naczynia. Za miesiąc mamy przyjść na podglądnięcie serducha.Potwierdza się termin porodu wyliczony wg pierwszego usg czyli 28 listopada.:biggrin2:
No i najważniejsza informacja to jest DZIEWCZYNKA!!!!!!!

reklama
Wczoraj lekarz nam nic nie mówił, tylko ja pytała i odpowiedź była jedna - wszystko dobrze i w normie dla 21 tygodnia ciąży. A waga była podana na wydruku z badań. Trochę byłam zła, że lekarz taki mrukowaty i nic nie mówi ale z drugiej strony jak wszystko jest dobrze to najważniejsze:tak:

Antila - gratuluję córeczki!!!!!!

Do góry