reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

My z mezem zdecydowalismy ze bedziemy robic tak jak przed ciaza, czyli kalendarzyk, przez 4 lata nam sie udalo, wiec bedziemy to kontynuowac, a jak pojawi sie malenstwo to nawet dobrze, chcemy miec 2 maluszkow, po drugim dzidziusiu chyba sie zdecyduje na wkladke, narazie boje sie brac czegokolwiek zeby nie miec problemow z drugim malenstwem
A powiedzcie mi jak wyglada okres po porodzie???

reklama
dla mnie wyglądał normalnie. trochę bolał mnie brzuch, może wzięłam coś przeciwbólowego, ale i tak bolało mniej niż przed ciążą. trwał jakieś pięć dni. wszystko bez zmian. A kolejny okres jest dla mnie tajemnicą. zobaczymy jak będzie.

Wydaje mi sie ze ja juz mialam okres, tzn nie wiem bo byl jakis dziwny, a zaczal mi sie tydzien temu we wtorek i trwal 5 dni, ale to chyba za szybko 2 miesiace po porodzie??? i nic mnie nie bolalo, a przed ciaza mialam bardzo bolesne miesiaczki

ja okres tez juz miała dostałam go 2 stycznia trwał 7 dni i lało sie ze mnie niezle jeszcze sie oczyszczało po porodzie teraz chce isc do lekarza bo jeszcze nie byłam i chce brac jakies tabletki bo boje sie nastepnej ciazy poprostu mnie niestac na to.

Ja okresu nie miałam i zarzywam już drugie opakowanie Cerazette, ale podobnie jak Aneta rozwarzam założenie Mireny w związku z czym czekam na relację bo się troch ę boję samego zakładania...:sorry:
a o okresie nic Wam nie powiem bo nie mialam...

Ostatnia edycja:
Ja okresu też jeszcze nie miałam.
A najlepszy środek anty to brak seksu;-). Tak mi M podpowiada, zły bo mu tego brak;-). Ja jestem dzieckiem zajęta;-):-p.

nie no, jeśli organizm Ci na to pozwala to "przytul" się czasem do M ;) bo Ci schudnie... ;)
A u mnie odwrotnie, jeszcze dochodzimy do siebie po tej historii z testem ciążowym... i mąż na razie woli znów przytulić ścianę ;P

Widzę, aga111 , że mamy dzieciaczki z jednego dnia:)

Agnieszka1986 faktycznie mamy dzieciaczki z jednego dnia:-). Nie zauważyłam wcześniej.
A ja jakbym postraszyła M teraz testem ciążowym to chyba przez 2 lata by wolał tulić ścianę:-p.

Ja dzisiaj na 17 wybieram się do ginekologa na przegląd podwozia i poproszę o skierowanie na morfologię, bo ostatnimi czasy robi mi się słabo.
U nas przytulanek jeszcze nie było i szczerze mówiąc nie czuję takiej potrzeby:baffled:

reklama
Ja wizyte u gina mam dopiero za tydzien i boje sie troche badania :/. W ogole to nie wiem czy czasem cos nie tak jest ze mna, jestem 8tyg po porodzie, krwawilam jakies 1,5tygodnia ale do dzis cos ze mnie wylatuje, jakas zoltawa maz :///.

Jesli chodzi o przytulanki to ja mam ogramna ochote, juz 2 tyg po porodzie mialam ale niestety probowalismy kilka razy i nie da rady, bo mnie ciagle cos w srodku boli ;(((

Do góry