reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

FILWINKA - w sumie fajnie ze juz wiesz co i jak......Choc wczesnie kaza Ci sie zglaszac do szpitala.....
Z ta waga napewno przez lozysko...ja mam juz 3 stopien od 5 tygodni prawie :confused: .....i nikt sie tym nie przejmuje.....

Widze ze naprawde niedlugo zostane tu sama ;-)
A nie przepraszam....hihihih Ciebie BIGU tez nie chca w szpitalu :-D:sorry2:
Wiec jesli samo sie nie zacznie bedziemy sobie tak czekac....;-)

reklama
filwinka -ale ci fajnie(ja mam czekac do 10doby po teminie-narazie daje sie wytrzymac), oby malenstwo chciało wyjść na czas:-);-)
aneta - czekamy cierpliwie!!:)

Kochane...jestem po wizycie u ginki.
Rozwarcie na luźne 2 palce......czyli ponoc 4 cm :eek:....ginka dotykała głowy małego przez błony płodowe :eek:
Spojenie łonowe rozeszło sie na 8,2 mm....(ostatnio bylo 5,3)....
A najgorsze - na usg wyszło ze wód płodowych ubyło masakrycznie.....jest AFI 3, co okresla sie jako bezwodzie :confused2: i jest zagrozeniem dla dziecka......:crazy:

Tak więc nie ma juz na co czekac.......jesli nic sie nie wydarzy w nocy, jutro stawiam sie w szpitalu - ginka jest od 14:00.....I mam rodzic....nie wiem co prawda jak :sorry:, ale wolalam juz sie nie stresowac bardziej, wiec o nic wiecej nie pytalam......

Anetko Bogu dzięki, że już zaczną coś robić. Może ze względu na spojenie jednak będzie cc
Ja też po wizycie w szpitalu.
Ktg w porządku, rozwarcie na palec. Zrobiono mi usg :ilość wód w normie, łożysko drugi stopień dojrzałości, tylko waga dzidzi trochę duża 3800:szok:Pocieszam się, że to tylko w przybliżeniu i będzie o 500g mniej;-)Wg dzisiejszego Usg termin wyszedł na 6 grudnia, ale doktor powiedział, że teraz pomiary już nie są miarodajne i tej daty nie bierzemy pod uwagę.
W poniedziałek mam byś w szpitalu o 11 i zastanowią się, co dalej:happy:

Acha...jeszcze sie dowiedzialam ze tetno malego na tych ostatnich ktg to nie do konca wiadomo czy takie dobre......skoki byly dosyc duze od 106 do 170....a norma to roznica 5-25 uderzen....
Takie skoki nosze nazwe akceleracji...i bedzie trzeba obserwowac jutro w jakich warunkach tak sie dzieje.....:confused2:

ANTILKO - no mala calkiem duza ale widac ma w nosie wychodzenie z brzucha :-) Ale cale szczescie ma co jesc i czym oddychac wiec jest dobrze :tak:

aneta23 ja trafiłam z małowodziem do szpitala jak miałam AFI 4. No to chyba jesteśmy wszystkie na finiszu :-)

A tak z ciekawości zapytam, gdzie przenoszą później nasz wątek - bo widzę, że wcześniejsze gdzieś giną.

pozdrawiam
Clue

Wróciłam właśnie ze szpitala i dalej nic:wściekła/y:Ktg bardzo ładne, szyjka bez zmian. Jeżeli nic nie ruszy do piątku mam się zgłosić na Oct:baffled:

reklama
Dziewczyny - już dawno miałam to napisać ale przed Swiętami nie miałam czasu. Byłam u gina i zastanawialismy sie nad forma antykoncepcji. Wstepnie zdecydowałam się na Azalię (minipigułki) - ale przez to że trzeba je brać dokłądnie co do godziny to mi nie bardzo odpowiadają bo niestety należe do zapominalskich :hmm:. No już sama nie wiem gin poleca wkładkę ale do tego już zupełnie nie jestem przekonana. Napiszcie jak u was.

Do góry