reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mama listopadowa u lekarza!

FILWINKA - w sumie fajnie ze juz wiesz co i jak......Choc wczesnie kaza Ci sie zglaszac do szpitala.....
Z ta waga napewno przez lozysko...ja mam juz 3 stopien od 5 tygodni prawie :confused: .....i nikt sie tym nie przejmuje.....

Widze ze naprawde niedlugo zostane tu sama ;-)
A nie przepraszam....hihihih Ciebie BIGU tez nie chca w szpitalu :-D:sorry2:
Wiec jesli samo sie nie zacznie bedziemy sobie tak czekac....;-)

reklama
filwinka -ale ci fajnie(ja mam czekac do 10doby po teminie-narazie daje sie wytrzymac), oby malenstwo chciało wyjść na czas:-);-)
aneta - czekamy cierpliwie!!:)

Kochane...jestem po wizycie u ginki.
Rozwarcie na luźne 2 palce......czyli ponoc 4 cm :eek:....ginka dotykała głowy małego przez błony płodowe :eek:
Spojenie łonowe rozeszło sie na 8,2 mm....(ostatnio bylo 5,3)....
A najgorsze - na usg wyszło ze wód płodowych ubyło masakrycznie.....jest AFI 3, co okresla sie jako bezwodzie :confused2: i jest zagrozeniem dla dziecka......:crazy:

Tak więc nie ma juz na co czekac.......jesli nic sie nie wydarzy w nocy, jutro stawiam sie w szpitalu - ginka jest od 14:00.....I mam rodzic....nie wiem co prawda jak :sorry:, ale wolalam juz sie nie stresowac bardziej, wiec o nic wiecej nie pytalam......

Anetko Bogu dzięki, że już zaczną coś robić. Może ze względu na spojenie jednak będzie cc
Ja też po wizycie w szpitalu.
Ktg w porządku, rozwarcie na palec. Zrobiono mi usg :ilość wód w normie, łożysko drugi stopień dojrzałości, tylko waga dzidzi trochę duża 3800:szok:Pocieszam się, że to tylko w przybliżeniu i będzie o 500g mniej;-)Wg dzisiejszego Usg termin wyszedł na 6 grudnia, ale doktor powiedział, że teraz pomiary już nie są miarodajne i tej daty nie bierzemy pod uwagę.
W poniedziałek mam byś w szpitalu o 11 i zastanowią się, co dalej:happy:

Acha...jeszcze sie dowiedzialam ze tetno malego na tych ostatnich ktg to nie do konca wiadomo czy takie dobre......skoki byly dosyc duze od 106 do 170....a norma to roznica 5-25 uderzen....
Takie skoki nosze nazwe akceleracji...i bedzie trzeba obserwowac jutro w jakich warunkach tak sie dzieje.....:confused2:

ANTILKO - no mala calkiem duza ale widac ma w nosie wychodzenie z brzucha :-) Ale cale szczescie ma co jesc i czym oddychac wiec jest dobrze :tak:

aneta23 ja trafiłam z małowodziem do szpitala jak miałam AFI 4. No to chyba jesteśmy wszystkie na finiszu :-)

A tak z ciekawości zapytam, gdzie przenoszą później nasz wątek - bo widzę, że wcześniejsze gdzieś giną.

pozdrawiam
Clue

Wróciłam właśnie ze szpitala i dalej nic:wściekła/y:Ktg bardzo ładne, szyjka bez zmian. Jeżeli nic nie ruszy do piątku mam się zgłosić na Oct:baffled:

reklama
Dziewczyny - już dawno miałam to napisać ale przed Swiętami nie miałam czasu. Byłam u gina i zastanawialismy sie nad forma antykoncepcji. Wstepnie zdecydowałam się na Azalię (minipigułki) - ale przez to że trzeba je brać dokłądnie co do godziny to mi nie bardzo odpowiadają bo niestety należe do zapominalskich :hmm:. No już sama nie wiem gin poleca wkładkę ale do tego już zupełnie nie jestem przekonana. Napiszcie jak u was.

Do góry