reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mama listopadowa u lekarza!

reklama
ja biorę CERAZETTE. minipigułka dla karmiących. mam juz za sobą całe opakowanie i połowę drugiego. jest ok. mozna poślizgnąć się do dwóch godzin.. Bierze się je bez przerwy poczynając od pierwszego dnia okresu.

A tak wogóle to nie macie obaw przed tymi środkami antykoncepcyjnymi???? Dokładnie nie boicie się,że wynikną z tego problemy z zajściem w ciążę w przyszłości?
Cerazette to moje pierwsze pigułki.

dodam jeszcze,że robiłam dziś test ciążowy.....może Wy wypowiecie się na ten temat. miałam pierwszy poporodowy okres 20 grudnia i spodziewałam się kolejnego ale od niedzieli boli mnie tylko w dole brzucha jak przed okresem ale ten sie nie pojawia... może to przez cerazette? ulotka mówi,że krwawienia mogą być nieregularne lub może ich poprostu nie być. w poniedziałek miałam wizytę u gina-usunięcie nadżerki. odwołałam przez ten okres którego nie ma. i nie wiem co mam m yśleć:/ wynik testu-ujemny.

Agnieszka1986 to Ty masz okres podczas karmienia?
Słyszałam, że przeważnie jak się karmi to nie ma się okresu. No ale ja może się nie znam.
Ja od porodu ani razu nie miałam czyli już 2,5 miesiąca.
pozdrawiam
Clue

Clue, Carol_ka - u mnie dokładnie to samo:tak:Jeszcze nie dostałam okresu po porodzie a chciałabym zacząć brać tabletki bo panicznie boję się, że znowu zajdę w ciążę:zawstydzona/y:

Dziewczyny, ale nie trzeba czekac na pierwszy okres jesli chcecie zaczac brac pigulki :eek:....ja ani poprzednio ani teraz nie czekalam - zreszta w ulotce wszystko jest dokladnie wyjasnione.....

A ja zaczelam brac Yasmin.....ale ciagle zastanawialam sie nad Mirena - no i zdecydowalam sie, chyba w lutym bede zakladac :tak:

Aneta ma rację, nie trzeba czekać na okres aby brać tabletki.np. jeśli nie ma się okresu Cerazette bierze się od jakiegoś tam dnia z tym,że tabletki zaczynaja wtedy działac po 7 dniach. Ja tak właśnie miałam. I też słyszałam,że okres raczej się nie pojawia podczas karmienia, jednak.. czasem się pojawia:)

Jutro chyba zajrzę do lekarza, bo skoro przez cerazette nie mam okresu to jak on mi wyleczy nadżerkę skoro kazał przyjść PO? Boli mnie nadal w dole brzucha i nadal nic. A może odstawić tabletki?

Dziewczyny dokładnie tak jak pisze Aneta. Nie trzeba czekać na okres. DLa mnie lekarz zalecił brac tabletki po 8 tygodniach od porodu , bo powiedział że nie wiadomo tak naprawde kiedy wróci owulacja i lepiej nie ryzykować jeśli nie planuję kolejnej ciąży.Przyjmuję cerazette bo są najlepsze dla matek karmiących. Po 1,5 tyg brania tabl. dostałam okres który trwał troche dłużej niz normalnie ale przynajmniej pierwsze dni nie były tak bolące. Nie trzeba robic przerwy w braniu tabletek i co jest najgorsze - krwawienie może wystąpic nieregularnie :-(

Aneta ma rację, nie trzeba czekać na okres aby brać tabletki.np. jeśli nie ma się okresu Cerazette bierze się od jakiegoś tam dnia z tym,że tabletki zaczynaja wtedy działac po 7 dniach. Ja tak właśnie miałam. I też słyszałam,że okres raczej się nie pojawia podczas karmienia, jednak.. czasem się pojawia:)

Jutro chyba zajrzę do lekarza, bo skoro przez cerazette nie mam okresu to jak on mi wyleczy nadżerkę skoro kazał przyjść PO? Boli mnie nadal w dole brzucha i nadal nic. A może odstawić tabletki?

Ja bym nie odstawiała tabletek tylko czekała. A czy planujesz kolejne ciąże ? pytam odnośnie usuwania nadżerki.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry