reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Echhhh....no i bylam z tym wynikiem ekg u lekarza - tak jak juz pisalam wczoraj jest tachykardia....I ten ucisk w klatce piersiowej i problemy z oddychaniem to nie nacisk dziecka :no: tylko wlasnie od skokow tetna i cisnienia....
Juz dawno powinnam na to brac leki :wściekła/y::baffled:.....ale teraz lekarz sie boi cokolwiek nowego przepisywac bo cisnienie sie w miare unormowalo po Dopegycie i jak zaczniemy szukac nowego leku to prawdopodobnie znow sie rozreguluje....
Wiec musze sie pomeczyc jeszcze troszke......i bacznie sie obserwowac, mierzyc cisnienie, tetno, ruchy, wage itd itp zeby szybko zareagowac w razie pogorszenia :sorry2:
Lekko byl tylko zdziwiony - tym ze nie jestem obserwowana w warunkach szpitalnych....ze nie podjeto decyzji o rozwiazaniu ciazy, tylko czekamy az cos sie wydarzy podczas porodu....No i z tego co mowil obrzeki nie koniecznie musza wystepowac przy gestozie (choc zwykle sa)....a reszte objawow mam.....
Wystraszyl mnie jeszcze bardziej :angry: No ale ginka chyba wie co robi....:confused:

reklama
Aneta - widzę, że u Ciebie nie ciekawie :( ale mam nadzieje, bezpiecznie dotrwasz do momentu porodu i Filipek urodzi się silny i zdrowy.

Trochę mnie zmartwiłaś obrzękami... u mnie już ciśnienie w normie ale obrzęki mam okropne... całe nogi i stopu wyglądają jak u słonika :(

aneta23, CzarnaAnutka: napewno dziewczyny bedzie dobrze, musi byc! trzymam kciuki Anetko zeby wszystko sie dobrze uregulowalo. Ja tez nie raz zwatpilam w moja gin, ale one wiedza co robia Anetko:tak:

Aneta u mnie też nie było obrzęków, natomiast były wszystkie pozostałe objawy zatrucia. No i lekarz zdecydował się na rozwiązanie w piątek a termin planowanego cięcia był na wtorek, tylke że ćiśnienie było juz na poziomie 180:dry: nic się nie martw napewno jak będzie jakieś zagrożenie to tak jak w naszym przypadku lekarz za\reaguje:tak:

U nas po wczorajszej wizycie wszystko ok - wyniki badań dobre, mała ułożona do porodu...No i tekst lekarza - teraz to pani może w każdej chwili urodzić. Jakbym tego nie wiedziała...;-)Ale przez to tak się w nocy nakręciłam, że aż zaczęłam mieć nieregularne skurcze:zawstydzona/y:Jak do 24 nie urodzę, to mam się stawić w szpitalu. Jeszcze tylko 2 tygodnie...
Anetko, Czarna Anutko - wszystko będzie dobrze kochane:tak:Już niedługo:tak:

byłam dziś u lekarza, mały ma się dobrze, ja też ...a że termin mam na 16 liso. powiedział razem z położną że nie chcą mnie juz więcej widzieć, ze mam już urodzić....
kurczę od połowy ciąży brałam Fenoterol żeby za wcześnie nie urodzić a jak przyszło co do czego to mały wcale sie nie pcha na ten świat..............

Ja tez juz po wizycie, dostalam skierowanie do szpitala i juz sie umowilam z ginem ze w srode sie stawie, rozwarcia nie ma, ale gin powiedzial ze to nic nie znaczy, bo moge w kazdej chwili zaczac rodzic, wiec pozostaje tylko czekac

reklama
Fenek odstawiłam tydzien temu... i nic... tzn jakies tam pobolewania jak na @ są ale tylko tyle... nieregularne i szybko mijają. Rodzić zamierzam w Katowicach Bogucicach stary szpital ale fantastyczny personel :)

Do góry