reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Clue ja też nie miałam robionego KTG. Jak pytałam ginki to mi powiedziała że nie robi tylko w dzień porodu i jak jest zagrożenie dla płodu, a tak to nie ma sensu.....hmmm taką ma praktykę więc nie będę się wcinać. Ale zawsze można iśc na ktg gdzieś gdzie robią tylko płatne pewnie będzie.

reklama
Ja też w tej ciąży nie miałam ktg, a przy Julce chodziłam juz po 36 tyg. Tym razem będę miała robione albo w piątek ( bo mam ostatnia wizytę przed cc) albo w dniu porodu, nic sie złego nie dzieje, nie mam nawet skurczy przepowiadających , z tetnem dziecka wszystko ok więc lekarz uznał że nie ma specjalnej potrzeby robienia ktg. Tak jak napisała Carol_ka zawsze można pójsć i zapłacić , u mnie kosztuje to 20 zł.

Dziękuję za odpowiedź.
Już myślałam, że coś przeoczyłam.
Jutro mam ostatnie usg u mojego prowadzącego i okaże się czy Mateuszek się przekręcił czy nadal główką do góry. Podpytam lekarza co i jak z tym ktg.

Ja miałam robione ktg przez cukrzycę, w poprzedniej ciąży dzień po terminie. Zalecenia są, żeby je robić po 40 tyg. lub właśnie w wypadku cukrzycy, wysokiego ciśnienia.

Hej mamuski,ja dzis mam wizyte u gina,ale nie nastawiam sie na wielkie zmiany,nadal silne nieregularne skurcze,bol w kroczu,bol jak na miesiaczke,blecy tez bola,nogi jak u slonia,na suwaczku juz tak malo,ale cos mi sie wydaje ze przenosze.a juz nie daje rady.jeszcze to lezenie w lozku,sama jak palec.pozdrawiam Was wszystkie.buziole.:-:)-:)-:)-:)-(

ja już po wizycie u gina. Na usg wyszło mało wód i dostałam skierowanie do szpitala. Już tam byłam, teraz wpadłam tylko po torbę i na patologie :baffled:
Powodzenia wszystkim

Clue

Clue - trzymaj się mocno ramy:) - jesteśmy z tobą -bądź dzielna - już może wrócisz z maleństwem:)
Czekamy z niecierpliwością na wieści - buziaki

reklama
Do góry