reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

no ja dziewczyny na 13:30 do poloznej na masaz szyjki sie wybieram i ogolnie na badanie,,, ciekawe co mi powie, czy te lekkie skurcze daly rade cos zwiekszyc z tego 1 cm rozwarcia z zeszlego piatku.

Jutro wybieramy sie do znajomych na obiad i jeszcze jedni ida tez i wlasnie ona powiedziala ze zabrania mi rodzic do soboty bo ona nie chce sama isc:-D przyzwolila ze moge zaczac rodzic na przyjeciu, ale mam przyjsc:-D zobaczymy moze wykracze:-)

reklama
ja juz po wizycie u poloznej. Rozwarcie miedzy 1-2 cm wiec nie za wiele. Masaz szyjki wykonany, ale tym razem to mnie napierdziela wszystko tak ze szok....cale podwozie, chodzic sie nie da:szok: ale nic odpoczne troche to mi zapewne przejdzie;-)

nastepna wizyta wyznaczona na czwartek gdybym nie rodzila i wtedy to juz beda kierowac powoli na wywolanie. Jeszcze duzo czasu przede mna, bo niby termin z usg polowkowego mam na 30 pazdzierinika, ale z miesiaczki na 7 listopada:tak:

U mnie też takie rozbieżności wg USG ok. 2 tygodni - w poprzedniej ciązy największy był obwód główki, brzuszek - zgodnie z wiekiem, a kości udowe - krótsze, i teraz podobnie.

ja juz po wizycie u poloznej. Rozwarcie miedzy 1-2 cm wiec nie za wiele. Masaz szyjki wykonany, ale tym razem to mnie napierdziela wszystko tak ze szok....cale podwozie, chodzic sie nie da:szok: ale nic odpoczne troche to mi zapewne przejdzie;-)

nastepna wizyta wyznaczona na czwartek gdybym nie rodzila i wtedy to juz beda kierowac powoli na wywolanie. Jeszcze duzo czasu przede mna, bo niby termin z usg polowkowego mam na 30 pazdzierinika, ale z miesiaczki na 7 listopada:tak:

my bylismy ostatni raz w czwartek i niby rozwarcie na 1-1,5cm szyjka miekka macica miekka skurczy na ktg troszke ale nic do przodu od momentu kiedy Malenstwo sie przekrecilo kregoslup tak boli przy skurczach ze szok a tu sie nie spieszy na swiat Potworkowi... seks byl juz nie licze ile razy biedny chlopina moj a tez nie pomaga na cmentarze plazlam - nic, po schodach chodze ale tylko na drugie pietro dalej dupa...... i jak tu pomodz????

Dombar uparciuszek to malo powiedziane dzis bylam u synka u moich rodzicow (siedzi -bo plakal jak mialam mocniejsze skurcze i widzial ze cos jest nie tak to wyjechal na wycieczke...... i nie chce wracac.... ) nosze go bylismy na hustawkach rozrabialismy na dywanie a tu nadal nic tylko skurcze i skurcze i nic ... kregoslup mi odpada zobaczymy co dalej..... a mowia ze za drugim razem latwiej..... buuuuuu:dry:

reklama
Witajcie, ja dzisiaj o pierwszej jadę na ktg do szpitala, moja ginka ma dyżur, może też mnie zbada. Do terminu zostało 10 dni, dwa tygodnie po odstawieniu fenoterolu i nospy, na razie cisza - jeden fałszywy alarm nocny prawie dwa tyg. temu. Chciałabym, zeby już coś ustaliła, kiedy mam się zgłosić, chyba, że znowu jej się odmieni i powie, że czekamy nawet po terminie:crazy:.

Do góry