reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Clue to tak troszke na ostatnia chwiele bedzie wiadomo co i jak u was?? ja to tchorz jestem i jak uslyszlam cc to musialam wczesniej postawic i poukladac sobie wszystko zeby mnie nic nie zaskoczylo... ale moze lepiej ze sie nie nastawiasz.... ja to sny , filmy tylko o cc
Mpel nie daj sie ciazy do fryzjera raz ..... potem z cyckiem to jak sobie wyobrazasz?? teraz biegiem mobilizuj sie wczesniej przed lusterko pociwicz usmiechanie a pozniej na spacerek po pietruszke i do fryzjera..... ja tak dobrze nie mam musialam umowic sie z mama na poniedzialek zeby zostala z Remkiem a ja pojade obciac wloski i zrobic pedicure...... bo mam tak zaniedbane stopy ze az wstyd.... :dry:

reklama
Lucyann - ja tez nosze mala:baffled: na poczatku to troche sie nawet balam, ale lekarz mi powiedzial ze jezeli tylko ciaza nie jest zagrozona, to moj organizm jest przywyczajony do noszenia swojego dziecka, bo w koncu nie zaczelam robic tego od momentu zajscia w ciaze i miesnie sie wyrobily odpowiednie:tak:

powiedziano mi ze jest taka zasada, ktora obowiazuje takze cwiczenia fizyczne, a mianowicie jesli kobieta regularnie uprawiala sport lub wlasnie nosila dziecko czy cos w tym stylu ostatnie minumum 6 miesiecy przed poczeciem, to nie jest zaden szok dla organizmu. Oczywiscie nalezy tu uwzglednic duze ciezary itp na ktore zawsze trzeba uwazac, ale tak w zyciu codziennym to jest co innego. Rzeczywiscie trzymalam sie tego i wiecie nie mialam problemow, dzieki Bogu:happy:

Lucyann masz rację z tym fryzjerem, włosy mam obcięte, chciałam zrobić kolor, wszystko przez tę dziwną noc. Może jeszcze się zbiorę. Link do leżaczka wrzucam na wątek zakupowy, żeby tu nie śmiecić.

U mnie tez noc byla nieciekawa i nieprzespana. Strasznie bolalo mnie podbrzusze i non stop skurcze z tym ze nieregularne. Teraz pojawiaja sie co pol godziny. Czuje ze chyba dzis jeszcze wyladuje w szpitalu. Maz pytal rano czy ma pojechac do pracy, ale powiedzialam mu zeby narazie pojechal, jak sie akcja bedzie rozwijac to natychmiast do niego zadzwonie. Musze sie jakos pozbierac, wziasc prysznic i dopakowac torbe.
Lucyann ja na wczoraj mialam umowiony pedicure bo juz stop nie siegam ale odwolalam wizyte bo juz nie za bardzo sie czulam. Chyba juz nie zdaze zrobic sobie tych paznokci, jak cos to wezme skarpety do szpitala i powiem ze mi zimno w stopy;-).

Trzymajcie sie dzielnie wszystkie, jak sie nie pojawie do jutra to znaczy ze rodze:szok:.

Lycyann ja cały czas wyczuwam główkę nad pępkiem więc nie tak na ostatnią chwilkę.
Co do pedicure - poprosiłam mojego Miśka by mi poobcinał paznokcie u stóp bo zaczynałam się potykac - nie wykazał sprzeciwu i chyba mu dobrze poszło :-)
U mnie noc o dziwo prawie cała przespana tzn od 1 do 4 nad ranem
Dorinko - trzymaj się dzielnie.

Dorinko, Hanus trzymajcie się dziewczyny i dajcie znać jak tylko się będzie działo w kierunku rozdwojenia.
Ja w następnym tygodniu do szpitala i zobaczymy,jak na razie nic szczególnego się nie dzieje,w nocy miałam jakieś takie lekkie bóle,coś jak na miesiaczke i w dzeń też tak czuję,ale to jeszcze chyba nie to,bo chciałabym wytrzymać do pójścia do szpitala:tak:
Dzisiaj pstanowiłam sama zrobić sobie włosy,więc narzuciłam farbę i nawet wyszło,najwyzej poprawię jeszcze przd szpitalem jakimś szamponem koloryzujacym,a paznokcie jeszcze jakoś daję sama radę,gorzej z tym podgalaniem:zawstydzona/y:,a chciałabym sama się podgolić do szpitala:tak:
Dziewczyny,aż dziw,ze to juz tuż tuż,szok:szok:
Faktycznie im się człowiek dłuzej rusza,to lepiej znosi końcówkę ciązy fizycznie,ale jak trzeba leżeć,to nic się na to nie poradzi,a kondycję fizyczną będziemy nadrabiać jak nam juz maluszki pozwolą i nabierzemy sił,ja koniecznie wracam na basen:-)

reklama
Hej dziewczyny,dzis juz jest trzeci tydzien jak mam te skurcze nieregularne,dokuczaja mi nonstop prawie.ale dzis to dalam z siebie duuuuzo,UGOTOWALAM OBIAD,maz jak zadzwonil i pytal co robilam to az zamilkl ma moment jak mu powiedzialam ze obiad jest ugotowany,od dluzszego czasu m przejol obowiazki moje,sprzata,gotuje,pranie itd.ale ja juz z nudow nie wyrabiam,dzis boli mnie strasznie w krzyzu,ale napewno jeszcze nie pojade na porodowka,a bardzo bym chciala,.

Do góry