reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mama listopadowa u lekarza!

reklama
Hanuś trzymaj sie kochana, jeju jak ja Ci zazdroszcze, juz niedlugo bedziesz miala swoje malenstwo, ja tez juz chce!!!
Asteria no kochana to przed Wami teraz ciezka praca:-) ale za to jaka przyjemna...
bigU super ze wszystko dobrze, a te korzonki to chyba na przyspieszenie porodu??? bo ja czytalam ze liscie malin maja takie wlasciwosci

Och kobietki, ja dzisiejszą noc ledwo przezyłam, mysłałam, że dołączę do rozpakowanych. Cały dzień czułam kłucie szyjki, a o 23 pojawiły się dziwne skurcze, położyłam się i zaczęłam patrzeć na zegarek, oczywiście spokojna i wyluzowana, te skurcze pojawiały się co 10 - 15 min., zmieniałam pozycje, wstawałam, czytałam książkę, były takie spinające, trochę jak przy @, nieprzyjemne, ale chyba około 2 usnęłam, obudziłam się zdziwiona o 4, że nic mnie nie boli (na razie) i pospałam do 9. Może to skurcze przepowiadające, a może moja godzina "0" się zbliża. Wczoraj zaczął się 38 tydzień. Na ktg mam iść dopiero 3 listopada, nie wiem czy dotrwam???

Hanuś, nik_i no to powodzenia :happy2: już niedługo będziecie mogły pozdrowić swoje maluszki od cioć z forum :tak:
Mpel to już 38tc także spokojnie, spotkanie z maleństwem już tuż tuż
O liściach malin też słyszałam że picie takiej herbatki przed porodem jak najbardziej wskazane, nawet wczoraj sobie kupiłam w sklepie zielarskim bo akurat byłam na mieście, tylko muszę doczytać od kiedy pić bo jeszcze teraz rodzic nie chcę;-)
I ja już też po wczorajszej awaryjnej wizycie u gina, wszystko w porządku z maluszkiem, szyjką,łożyskiem :-)

dombar od 36tyg a ta hesrbatka ma dzialanie rozmiekkczajce szyjke dodatkowwo jeszce polecaja lykac wiesiolek...cwspomaga kurczliwosc macicy....
a my od lekarza wlasnie wrocilismy i Pani G pyta sie co ja tu robie zbadala nadal uparciuch siedzi na pupie , ale dostalam pochwale ze tak ladnie siadam i wstaje z fotela ,, a ja oczy wytrzeszczone zeby sei jakos dziwignac .......... wymaz na paciorkowca zaniesiony w pon wyynik .. szyjka zamknieta dluga ... wiec cisza i spokuj ... przed burzzzzzzzza.... a ja nadal dzwigam mojego synka kapie go sama i chodze na spacery nie moiwac o zakupach..... cos nie tak...:dry::baffled:

Asteria, a jak się teraz czujesz? Ja niby w porządku, ale nie chce mi się jeść, gotować, nic robić, a w ostatnie dni nie mogłam usiedzieć na miejscu. Jakby nogi mi drętwieją. Czytałam o skurczach przepowiadających, że mijają właśnie po ok. 2 - 3 godz. i tak było u mnie. Może to też pogoda działa tak dołująco, bo przez parę dni u nas było słonecznie i cieplutko, a dzisiaj od rana pada, chmurzyska i ziąb. Na pocieszenie zamówiłam leżaczek, znalazłam z przesyłką 30 zł, więc w sumie 150 zł, tek który kupiła Anetka. A jeszcze byłam na 9 umówiona na balejaż, ale po tej dziwnej nocy, odwołałam fryzjera. Pójdę przed chrzcinami :-):-):-).

reklama
mpel to daj linka to takiego taniego leżaczka
U mnie pogoda też do kitu ale przestało padac.
Lucyann ciekawe czy u mnie tez jest uparciuch, za 1,5 tygodnia okaże się na usg a wtedy ewentualnie skierowanie na cc dostanę.

Do góry