Zazuu
Fanka BB :)
Brakuje jeszcze zgodności z wiedzmą do kompletu i można odejść
Jak się kiedyś w piątkę zgodzimy to kupię te ninja. Obiecuję
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Brakuje jeszcze zgodności z wiedzmą do kompletu i można odejść
Dobra, niech i tak będzie. Nie o to mi chodzi. Chodzi o to, że zawód lekarza jest na tyle szczególny, że nie powinno się nim w taki sposób wycierać dupy na portalach społecznościowych jak ona to robi. Miliony zginęły dla rozwoju medycyny, miliony poświęciły życie, by aktywnie popchnąć naukę do przodu. Trochę szacunku. A wy niektóre zachowujecie się, jakby tu była dyskusja nad nauczycielką, która poszła do łóżka z 17letnim uczniem. To, co uprawia ta kobieta jest uwłaczające dla ciężko pracujących lekarzy obecnie i tych, którzy zmarli lata temu, a także dla ich pacjentów. Nie chodzi o słowa. Lekarz walczy o zdrowie i życie, powinien przy tym zachować godność i powagę. Dyskutujcie sobie do woli, brońcie jej, wyzywajcie oburzonych od łaknących linczu, to nic nie zmieni. Zrobiła sobie z powagi medycyny cyrk i tyle.Coś takiego jak „przysięga Hipokratesa” nie istnieje. Jest Kodeks Etyki Lekarskiej (u nas).
Raz mi wypadło zgodzić się z Bitch, bardzo często zgadzam się z Zazu, chociaż bywa, że mnie wk.rwia ta kobieta, ale z Witch chyba nigdy nie będzie zgody. Nie łączy nas zupełnie nic, zresztą z Bitch ta zgoda to też chyba był błąd w matrixie.Brakuje jeszcze zgodności z wiedzmą do kompletu i można odejść
Moim zdaniem natomiast lincz nie zawsze jest takim złem. Kiedyś pedofila czy matki mordującej własne niemowlę nie bronił szereg walczących o ślepą sprawiedliwość i poprawność polityczną. Ohoho, jakże daleko mi do prawactwa, tym niemniej są aspekty życia społecznego, którym zaszkodził postęp i liberalizm. Lincz wobec osoby pomówionej to oczywiste zło, natomiast lincz wobec kogoś, kogo winy są transmitowane live i kto jeszcze gra na nosie oburzonym, hmm...
Tak sobie myślę o zbrodniarzach wojennych, żeby poteoretyzować dla dobra dyskusji. Niedawno czytałam straszny artykuł o dozorczyniach w obozach zagłady. Niektóre odsiedziały kilka lat w więzieniu, niektóre popełniły w celi samobójstwo, inne w ogóle uniknęły procesu. Nie lepiej by było, gdyby istota rzucająca niemowlakiem o ścianę została wydana na pastwę swoich niedawnych ofiar zamiast być sądzona jak człowiek? Tak pytam, oczywiście nie porównuję MG, ale poniekąd bronię linczu. W tym przypadku rozumiem lincz i wiem skąd się bierze.
Toteż napisałam, że nie porównuję.To już idzie zbyt daleko. Na koniec dnia to jest jednak dyskusja o osobie publicznej, która się wygłupiła - bywa. Te nawiązania do pedofilii, do obozów... Come on.