reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam ząbek!!!

Alka myje zęby w kąpieli, czasem ma 3 szczotki w ręce, pasty elmex dla dzieci używamy, taką poleciła dentystka, powiedziała żeby się nie bać połykania tej pasty, bo dawka fluoru jest taka, że musiałaby całą tubkę połknąć żeby jej zaszkodziła;-)

reklama
Domiska- u nas w łazience kibelek jest zaraz obok umywalki, patrzac z góry to nawet zachodzi pod umywalkę. A kolejnosć jest taka że mówie "idziemy szorowac ząbki" a mała leci do łazienki , kładzie swoja mała matke antyposlizgową na kibelku i próbuje sie sama na niego wdrapac :-D, stawiam ja bierze szczoteczke , puszcza wode i szoruje, macza szczoteczke, szoruje i tak wkółko mogłaby cały dzień:-p
próbuje ja nauczyć pluc ale jak narazie nie załapała o co biega:-p

z rana dojrzałam ze wylęgły się 3 trójki:tak:chyba szły wszystkie na raz bowiedziałam ze na dole dzie ale że towarzysza jej jeszcze dwie górne to nie wiedziałam...
no to u nas na stanie 15 sztuk:-)jeszcze tylko górna 3 i piąteczki i bedziemy mieli cały zestaw:-p

Mada, gratulacje dla Ami! Super! To juz prawie pelny zestaw slicznego uzebienia :tak::-)

Nam jeszcze daleko do osiagniecia kompletu :-p

Sandra ja kupilam Oliwce paste Oral-B Stages, taka nie duza, kolorowa tubka. Nakladam doslownie odrobinke tej pasty na szczoteczke. Oliwka bardziej ja zjada niz nia myje ale zawsze to jakies urozmaicenie i zabawa :-D

mada78 gratulacje z powodu 15(!) zabkow :tak::-)

Piotrek nie znosi mycia zębów, ale my go katujemy ;-)
od czasu, gdy kupiłam mu pastę Nenedent, to idzie nam to mycie bardziej znośnie, pewnie dlatego, że młodemu pasta smakuje, bo pluć na zawołanie nie potrafi. jeszcze ;-)

wiecie co ja juz nic nie rozumiem z tego wychodzenia zebow bo Julka nie ma dwojki na dole a juz jej 4 wyszla i idzie druga i po lewej stronie zebow ma 5 a po prawej 3 :baffled:

Falbala, niczym sie nie przejmuj. Sara ma jak narazie tylko 5 zebow- 4 jedynki i 1 czworke dolna. A widze, ze kolejne 2 czworki beda jej sie wyzynac :tak:Dwojek brak ;-):-)

falbala dokładnie tak jak pisze sandra nie przejmuj się kolejnością wychodzenia ząbków, nie każde książkowo wychodzą:tak:

reklama
Do góry