reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mam ząbek!!!

Mamy 6 sztuk zebolow na stanie :-)
Przedwczoraj przebila sie Sarce druga vczworka - tym razem gorna prawa :-)

Co do pasty to my mamy jak Ipanema - Elmex.

Sara myje zeby raz dziennie, wieczorem w kapieli, daje jej malutko pasty, bo wypluwac nie potrafi, tylko ciumka ta szczoteczke i polyka paste :-) Ale to zawsze cos.
No i tak jak Miki od Doroty - Sara nie zasnie bez butli mleka, wiec jak narazie tez musi tak zostac, bo i ona i ja bysmy sie zameczyly ;-):-)

reklama
Sarka gratulacje, to teraz masz wszystkie jedynki i dwie czworki, brawo...

Dziewczyny a co do past to mysle ze w Polsce tez powinnym byc pasty dla dzieci bezpieczne do polykania. Najczesciej sa to pasty bez fluoru. My zabki myjemy jak Sarka, raz dziennie w kapieli.

Aha i jeszcze co do czworek lub piatek, to podobno mleczaki lubia sie "przemieszczac" wiec jak bym obstawiala na czworki.

u nas ok. 16 zebow, po szkoleniu Julki, mloda myje zeby ilekroc zobaczy szczoteczke
pasty jej jeszcze nie kupilam, maczam szczoteczke w swojej, tak,ze tylko tyci sie na wloski naklada

a u nas chyba 14, nie bardzo się Alka da pomacać;-)
elmexem "myje" zęby, ilość symboliczna, fluor w niej jest, bo powinno się myć zęby pastą z fluorem;-)

a u nas chyba 14, nie bardzo się Alka da pomacać;-)
elmexem "myje" zęby, ilość symboliczna, fluor w niej jest, bo powinno się myć zęby pastą z fluorem;-)

Bedytko z fluorem jak sie pluc umie, bo fluor ogolnie jest szkodliwy jak sie go polknie:tak:

witam Mojej coreczce wyszedł pierwszy sekacz a potem jedynka ona ma niecałe 6 miesiecy a czytałam ze sekacze wychodza po 14 miesiacu to nie wiem dlaczego mojej wyszedł jako pierwszy wczoraj zauwazyłam tez przy kompieli jedynke na dole moze bedziesz wiedziala odpowiedz na temat sekacza Julitki Pozdrawiamy

:happy2:witam Mojej coreczce wyszedł pierwszy sekacz a potem jedynka ona ma niecałe 6 miesiecy a czytałam ze sekacze wychodza po 14 miesiacu to nie wiem dlaczego mojej wyszedł jako pierwszy wczoraj zauwazyłam tez przy kompieli jedynke na dole moze bedziesz wiedziala odpowiedz na temat sekacza Julitki Pozdrawiamy

reklama
Monichulka ponoć dzieci się nawet rodzą z zębami:tak: w książkach piszą po prostu w jakiej kolejności z reguły wyżynają się ząbki, więc wasz przypadek na pewno nie jest "książkowy", ale to nie jest powód do nie pokoju:-) nasze dzieciaczki sierpniowe też się do książek nie stosują:-p

Do góry