reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mam dosc

Eowym

Fanka BB :)
Miasto
Katowice
Dziewczyny mam dosc swojego dziecka.Tesknie za praca za swobodnym życiem. Czy to depresja poporodowa ? Chce stąd uciec... mam dość.. nieznosze jego placzu, skamlenia, humorów,
...

reklama
Rozwiązanie
Dzieci bywają męczące tak samo jak bywają męczący dorośli. Tak to jest. Nie jesteś w tym sama, nawet jak kochasz je do szaleństwa to masz prawo mieć ten gorszy czas czy dzień podczas bycia mamą.
Ja miewam te dni, trudno-dziś się już tego nie wstydzę- ale mimo to bycie mamą jest fajne.
Bunty były, są i będą niezależnie od wieku dziecka. Objawiają się na różnym etapie w inny sposób. Trzeba przeżyć albo lamentywac i przywdziewać wór pokutny.
Po godzinnej walce że spaniem udało się. Dobrze że mamy piosenkę która go usypia. Oczywiście meczylismy się godzine ale za Chiny nie pojdzie dziś spać w swoim łóżeczku. Dopiero u mnie na łóżku usnal. A ja biorę się za robienie mu obiadku.

reklama
Nie. Jest taki aktywny że ciężko go uśpić. Będzie się meczyl i walczyl że spaniem. A to jest najgorsze bo niby chce się bawić a już nie ma siły a nie chce iść spać choć już jest zmęczony. Może to dlatego że ładnie prześpisz całe noce.

Dziewczyny mam dosc swojego dziecka.Tesknie za praca za swobodnym życiem. Czy to depresja poporodowa ? Chce stąd uciec... mam dość.. nieznosze jego placzu, skamlenia, humorów,
...
jestem mamą 3 córek i czerpię ze swojego macierzyństwa ogromną radość. Jak masz ochotę odezwij się tu czy u mnie na blogu postaram się coś doradzić, jakoś pomóc..

jestem mamą 3 córek i czerpię ze swojego macierzyństwa ogromną radość. Jak masz ochotę odezwij się tu czy u mnie na blogu postaram się coś doradzić, jakoś pomóc..

Hmmm to ja proszę o poradę. Jak znaleźć siły, gdy nie mam kiedy się wyspać, bo 2miesięczne dziecko co 3 godziny chce jeść, a je godzinę + 30min na pieluchę i usypianie cyckiem. A w dzień wisi na cycu co 1,5 h.

Hmmm to ja proszę o poradę. Jak znaleźć siły, gdy nie mam kiedy się wyspać, bo 2miesięczne dziecko co 3 godziny chce jeść, a je godzinę + 30min na pieluchę i usypianie cyckiem. A w dzień wisi na cycu co 1,5 h.
Poczekaj jak zacznie gonić i nie będzie można go spuścić z oka.Ja aktualnie jestem na etapie że non stop chodzę i zbieram zabawki z podłogi lub garnki które mi wywala w kuchni z polek albo robię coś do jedzenia a on mnie trzyma za nogę i się drze.Bedzie dobrze , dzieci strasznie szybko rosna.Ja sie pocieszam tym że jeszcze trochę i mały pójdzie do przedszkola

Poczekaj jak zacznie gonić i nie będzie można go spuścić z oka.Ja aktualnie jestem na etapie że non stop chodzę i zbieram zabawki z podłogi lub garnki które mi wywala w kuchni z polek albo robię coś do jedzenia a on mnie trzyma za nogę i się drze.Bedzie dobrze , dzieci strasznie szybko rosna.Ja sie pocieszam tym że jeszcze trochę i mały pójdzie do przedszkola
A ile ma?

E tam dziewczyny :-D poczekajcie na bunt 2-latka se se se se :p:D bicie, plucie, drapanie, to lajtowe rzeczy....

Tylko niech mnie nikt nie przebija juz buntem 3-latka czy nastolatka. Tak wiem, wiem, wiem :rolleyes2::-D

reklama
Nie tylko kobiety mają takie kryzysy - często spotykam się z tym, że oboje rodzice mają szczerze dość. Wg mojej skromnej wiedzy pomaga wygospodarowania nawet krótkiego czasu bez dziecka. Weekend lub dzień w tygodniu gdy ktoś się dzieckiem zajmie. I nie ma co rozpaczać, że sie dziecku świat załamie bo się nie załamie. Taki czas bez kwęków i jęków robi cuda, a najlepiej jeśli się to regularnie powtarza. Mamy teraz epokę takiego nadmiaru zainteresowania dzieckiem że myślę ze 100 lat temu rodzice poświęcali 20% tego czasu dziecku co my teraz. M.in. dlatego ze w domu były inne dzieci które się nim zajęły, babcie, ciocie, prababcie. A teraz dwoje rodziców plus jęczące dziecko ;) ;) ;)

Do góry