reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

Jolus dlatego jak zawsze mam jeden w zamrazarniku jakby mnie ochota naszla, ser tez zawsze sie jakis napatoczy, tylko chorobka troche to kaloryczne, te serki, makarony..

Ale ja nie potrafie sobie odmowic makaranow, uwielbiam pod kazda postacia (ni moze prawie bo nie przepadam za lasania).:sorry2:
 
reklama
ja też szpinak mam zawsze w zamrażalniku :-D to często opcja na obiad, gdy nie ma nic innego , skutecznie ratuje sytuację :-D
 
Karolka ja lasagne robie z naleśnikami:tak: przepis mojej Mamy-uwielbiiam!
Bra jutro wypróbuje, szpinak w zamrażalniku, makaron jest dokupię resztę i do roboty:)
 
Lasagne z nalesnikami:)
Smażymy naleśniki (po swojemu, jak kto lubi) ok. 8-10 sztuk. odkładamy na bok.
Mięso wołowo-wieprzowe smażymy na patelni, solimy pieprzymy wg. uznania, dodajemy oregano, bazylię, przecier pomidorowy,)( ja dodaje jeszczę spagetti bolognese w zaszetce z knora rozrobione w kubku wody_), dodajemy do mięsa i dusimy.
Potrzebne sa nam jeszcze dwa serki wiejsce granulowane:)
i po kolei:
Bierzemy naczynie żaroodporne, smarujemy masłem lub margaryną i kładziemy kolejno: dwa nalesniki obok siebie,żeby zakrywały dno, nastepnie mięsko i serek wiejski, potem znów nalesniki, mięsko, serek wiejski -czasem wychodzą 3 warstwy, góra cztery, w zależności ile mamy mięsa i naleśników, na samą górę kładziemy nalesniki ścieramy żółty ser, przykrywamy naczynie i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do stopienia sera żółtego (tak na ok.15-20min). Mam nadzieje,że nie opisałam zbyt chaotycznie:-D
i smacznego:)
 
A ja robię makaron ze szpinakiem i tuńczykiem - też dobry. jadłam w knajpie i odgapiłam.
Ale najlepszy makaron jak byście chciały robię w sosie serkowo-śmietanowym z kurczakiem i pieczarkami.
 
reklama
Do góry