Lasagne z nalesnikami
Smażymy naleśniki (po swojemu, jak kto lubi) ok. 8-10 sztuk. odkładamy na bok.
Mięso wołowo-wieprzowe smażymy na patelni, solimy pieprzymy wg. uznania, dodajemy oregano, bazylię, przecier pomidorowy,)( ja dodaje jeszczę spagetti bolognese w zaszetce z knora rozrobione w kubku wody_), dodajemy do mięsa i dusimy.
Potrzebne sa nam jeszcze dwa serki wiejsce granulowane
i po kolei:
Bierzemy naczynie żaroodporne, smarujemy masłem lub margaryną i kładziemy kolejno: dwa nalesniki obok siebie,żeby zakrywały dno, nastepnie mięsko i serek wiejski, potem znów nalesniki, mięsko, serek wiejski -czasem wychodzą 3 warstwy, góra cztery, w zależności ile mamy mięsa i naleśników, na samą górę kładziemy nalesniki ścieramy żółty ser, przykrywamy naczynie i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do stopienia sera żółtego (tak na ok.15-20min). Mam nadzieje,że nie opisałam zbyt chaotycznie
i smacznego