reklama
Matusia
Fanka BB :)
Aina, Ja mogę podać na pyszny, ale nie piecze się go tylko robi. Jest to na krążkach bezowych, ale nie jest za słodkie, bo krem jw\est z orzechami włoskimi mielonymi i spirytusem. Jest pyszny, chociaż sama go nie robię, nie raz kosztowałam.
lepidoptera
Fanka BB :)
Matusia - wstaw przepis, ja tortów nie piekę, a ten zapowiada się smakowicie
Matusia
Fanka BB :)
KREM DO TORTU BEZOWEGO
- 3 krążki (spody) bezowe
- 100 g spirytusu
- 35 dag orzechów włoskich mielonych
- 4 jaja
- 3/4 szklanki cukru
- 1,5 Kasi
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, a potem żółtka. kasię rozetrzeć i po trochu dolewać masę z jaj i cukru. Dodać 3/4 ilości orzechów, połączyć i na końcu powoli dodać spirytus.
Resztą orzechów obsypać tort dookoła.
My spody bezowe kupujemy w miejscowej piekarni. Ten tort obsmarowuje się kremem i posypuje orzechami cały i z boków i górę. Je się na drugie dzień, bo on fajnie połączy się (przejdzie) w lodówce przez dzień i noc. Gdyby były pytania , piszcie, odpowiem.
- 3 krążki (spody) bezowe
- 100 g spirytusu
- 35 dag orzechów włoskich mielonych
- 4 jaja
- 3/4 szklanki cukru
- 1,5 Kasi
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, a potem żółtka. kasię rozetrzeć i po trochu dolewać masę z jaj i cukru. Dodać 3/4 ilości orzechów, połączyć i na końcu powoli dodać spirytus.
Resztą orzechów obsypać tort dookoła.
My spody bezowe kupujemy w miejscowej piekarni. Ten tort obsmarowuje się kremem i posypuje orzechami cały i z boków i górę. Je się na drugie dzień, bo on fajnie połączy się (przejdzie) w lodówce przez dzień i noc. Gdyby były pytania , piszcie, odpowiem.
bra00721
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 26 Październik 2010
- Postów
- 4 548
a więc szpinak bardzo prosty :-)
-mrożony szpinak w bloczku bądź liściasty
- serek topiony smietankowy, bądź philadelphia naturalny , bądź oba razem i do tego opcjonalnie niebieskie śmierdzidło lazur
-razem gotujemy az serki sie rozpuszczą
- do tego dodajemy pokrojone orzechy włoskie- normalnie ich nie jadam, bo nie lubię, ale z tym szpinakiem sa super , bądź- druga opcja, pokrojone suszone pomidory w oliwie.
- do tego zmiażdżony bądż drobno pokrojony ząbek czosnku
- sól, pieprz
... i gotowe
makaron świderki bądź jaki jest w domku .... smacznego mmmmmm
-mrożony szpinak w bloczku bądź liściasty
- serek topiony smietankowy, bądź philadelphia naturalny , bądź oba razem i do tego opcjonalnie niebieskie śmierdzidło lazur
-razem gotujemy az serki sie rozpuszczą
- do tego dodajemy pokrojone orzechy włoskie- normalnie ich nie jadam, bo nie lubię, ale z tym szpinakiem sa super , bądź- druga opcja, pokrojone suszone pomidory w oliwie.
- do tego zmiażdżony bądż drobno pokrojony ząbek czosnku
- sól, pieprz
... i gotowe
makaron świderki bądź jaki jest w domku .... smacznego mmmmmm
To ja tez wrzuce przepis na sosik szpinakowy do makaronu, bardzo podobny do przepisow Bra:
Szpinak mrozony ze smietana
Serek topiony smietankowy lub plesniowy Gorgonzola
Czosnek, sol pieprz
Rozpuszczamy szpinak w garnku dodajemy serek i przyprawy.
Makaron jaki kto lubi.
Ja czesto posypuje go rowniez startym parmezanem.
Szpinak mrozony ze smietana
Serek topiony smietankowy lub plesniowy Gorgonzola
Czosnek, sol pieprz
Rozpuszczamy szpinak w garnku dodajemy serek i przyprawy.
Makaron jaki kto lubi.
Ja czesto posypuje go rowniez startym parmezanem.
reklama
Podziel się: