reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

reklama
Aina, Ja mogę podać na pyszny, ale nie piecze się go tylko robi. Jest to na krążkach bezowych, ale nie jest za słodkie, bo krem jw\est z orzechami włoskimi mielonymi i spirytusem. Jest pyszny, chociaż sama go nie robię, nie raz kosztowałam.

KREM DO TORTU BEZOWEGO

- 3 krążki (spody) bezowe
- 100 g spirytusu
- 35 dag orzechów włoskich mielonych
- 4 jaja
- 3/4 szklanki cukru
- 1,5 Kasi
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, a potem żółtka. kasię rozetrzeć i po trochu dolewać masę z jaj i cukru. Dodać 3/4 ilości orzechów, połączyć i na końcu powoli dodać spirytus.
Resztą orzechów obsypać tort dookoła.

My spody bezowe kupujemy w miejscowej piekarni. Ten tort obsmarowuje się kremem i posypuje orzechami cały i z boków i górę. Je się na drugie dzień, bo on fajnie połączy się (przejdzie) w lodówce przez dzień i noc. Gdyby były pytania , piszcie, odpowiem.

a więc szpinak bardzo prosty :-)

-mrożony szpinak w bloczku bądź liściasty
- serek topiony smietankowy, bądź philadelphia naturalny , bądź oba razem i do tego opcjonalnie niebieskie śmierdzidło lazur :-D
-razem gotujemy az serki sie rozpuszczą
- do tego dodajemy pokrojone orzechy włoskie- normalnie ich nie jadam, bo nie lubię, ale z tym szpinakiem sa super , bądź- druga opcja, pokrojone suszone pomidory w oliwie.
- do tego zmiażdżony bądż drobno pokrojony ząbek czosnku
- sól, pieprz
... i gotowe

makaron świderki bądź jaki jest w domku .... smacznego mmmmmm :-D

To ja tez wrzuce przepis na sosik szpinakowy do makaronu, bardzo podobny do przepisow Bra:

Szpinak mrozony ze smietana
Serek topiony smietankowy lub plesniowy Gorgonzola
Czosnek, sol pieprz

Rozpuszczamy szpinak w garnku dodajemy serek i przyprawy.

Makaron jaki kto lubi.

Ja czesto posypuje go rowniez startym parmezanem.

reklama
Do góry