reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

Ja tam postu nie obchodzę szczególnie teraz w ciąży bo za każdym razem jak czegoś mi nie wolno jeść to akurat mam na to taką ochotę że wytrzymać nie mogę.

reklama
Ja właśnie w środę popielcową się tym zainteresowałam. I okazało się ze kobiety w ciąży obowiązuje zarówno post jakościowy - nie jemy mięsa - jak i ilościowy - czyli 2 lekkie posiłki i jeden do syta. Moim zdaniem to wielkie niedopatrzenie bo naprawdę jest to nierealne w ten sposób funkcjonować. Dlatego owszem nie jadłam mięsa ani słodyczy czy coś, ale ilość posiłków jednak zwiększyłam bez wyrzutów sumienia.
Swoją droga rodzice byli w Turcji akurat w okresie ramadanu i tam nie można zdaje się nic jeść przed zachodem słońca, no chyba że jest się chorym. Więc cwaniaki oczywiście wszyscy uznali że po jednym dniu przepisowego postu są taaaacy chorzy, ze przez resztę ramadanu ich choroba trzyma i śmiało mogą wcinać.

Salsera ja mam znajomych muzułmanów i oni ten cały ramadan obchodzą i faktycznie przez miesiąc nie wolno im jeść od wschodu do zachodu słońca, i podziwiam ich silną wolę ja nie dałabym rady. Co do postu to rozmawiałam kiedyś z księdzem i powiedział mi że kobiety w ciąży są zwolnione z postu, tak samo jak dzieci i chorzy. I że grzechem jest wtedy stosowanie postu ponieważ to może szkodzić nienarodzonemu dziecku.

Jaipur, Ty morderczyni Ty!!! On na pewno miał jakieś plany na przyszłość! :D

Co dobrego pieczecie na Święta? Za mną chodzi orzechowiec. Może to mało wielkanocne ale jak przybiorę mazurkowo to przejdzie :D:D:D

Marzena upiecz i mi, mam lenia i nie wiem,czy wyjdzie cos z sernika który planuje.zostajemy sami w domu, więc oprócz pieczonej kiełbaski i jajek nie będzie zbyt świątecznie.
Mazurka zeżarłam, dobry był.Taki młody i piękny;-)

A ja mam dziś na obiad żeberka. Jak szaleć to szaleć ;-)

Ciasto jadam każde i w każdej ilości, jakbyście miały nadmiar to podam adres, ślijcie do mnie :-D

reklama
Do góry