reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

reklama
Widzę,że nie tylko ja mam ochotę na ciasta:blink:
Tak za mną chodziło,że poszłam sobie zrobić. A że muszę leżeć,to wybrałam najszybsze ciasto i już się piecze murzynek z jabłkami.
Podaję wam przepis:happy:

SKŁADNIKI:
- 3 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ
- 3 ŁYŻECZKI KAKAO
- 1 ŁYŻECZKA SODY
- 2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
- 5 JAJ
- 1,5 SZKLANKI CUKRU
- 1,5 SZKLANKI OLEJU
- 1KG JABŁEK

I tak: Jajka ubijamy z cukrem; w osobnej misce mieszamy mąkę,proszek,kakao i sodę. Potem dodajemy to do jajek i w międzyczasie wlewamy olej,bo ciasto będzie bardzo gęste. Jak to wszystko się ubije w miarę, to wyłączamy mikser. Obieramy jabłka i kroimy w grubszą kostke-dodajemy do masy i mieszamy tylko łyżką-bo to gęste będzie. Później smarujemy blachę tłuszczem i wlewamy ciasto. Pieczemy ok.50 minut. Na wierzch można polać polewą albo posypać pudrem.SMACZNEGO:happy2:

widzę żę wiekszozc ma ochotę na ciasta:-) Ja przez ostatnie 3 dni ciągle piekłam mufinki,i mam ich już troszkę dosyc:-) A dzis dopadła mnie ochota na sledzia w smietanie, takiego z jabłkiem i cebulką. mniami...idę brać się do roboty.

Ja ostatnio nie mam sił na jakieś wielkie gotowanie, chwilę dłużej postoję i umieram, więc zabezpieczyłam się w "Winiary pomysł" na i dzisiaj zrobiłam "Chłopski garnek" no i okazało się że jest pyszne szybkie i łatwe gorąco polecam.

ja kupiłam ostatnio chyba tez winiary "boloński kociołek" czy cos w tym stylu:):) polecam!!:-)
a teraz mam ochote na koktajl bananowy....:tak:

a ja jutro już z myślą o świętach zrobię blok czekoladowy uwielbiam go!! a dziś gotuję fasolkę po bretońsku hehhe:-)
Aina ja koktajl bananowy piję prawie codziennie :-) mleczko + bananik pozwala mi się obejść bez skurczy łydek :-) pychotka

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry